پژوهشگران شرکتی دانشبنیان در اصفهان با طراحی و ساخت چاپگر سه بعدی بهینه شده گام مؤثری در توسعه این صنعت در کشور برداشته اند.
محمدعارف چیتیان افزود: چاپ سهبعدی به هر فرایندی گفته میشود که در آن با قرارگیریِ پیدرپیِ لایههایی به روی یکدیگر، در یک سطح مقطع دوبعدی، اشیائی سهبعدی ساخته میشود واز این فناوری میتوان در رشتههای گوناگونی همچون قطعهسازی، معماری، طراحی صنعتی، روباتیک و صنایع هوافضا استفاده کرد.
وی گفت: چاپگرهای سه بعدی متداول در بازار سرعتی بین 60 تا 90 میلی متر بر ثانیه سرعت دارند که باعث میشود برای پرینت یک محصول به ساعتها زمان نیاز باشد.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان افزود: برای جلوگیری از زمانبر بودن، با الگوگیری از یک نمونه خارجی، باز طراحی و بهینهسازی آن با سرعت پرینت 540 میلی متر بر ثانیه دست پیدا کردیم بطوریکه از کیفیت محصول نهایی پرینت شده کاسته نمیشودو در واقع این موفقیت در نتیجه کاهش اینرسی حرکتی دستگاه با آنالیز ارتعاشی دقیق و کاهش وزن، به دست آمد که بسیار ارزشمند است.
وی افزود: یکی از مهمترین تفاوت های این محصول با نمونههای موجود در بازار، استفاده از سامانه مبتنی بر وب به جای LCD های کوچک است که امکان اتصال ازطریق تلفن همراه یا تبلت را فراهم میکند؛ بنابراین کاربری آن نیز بهبود یافته است.
چیتیان گفت: پرینتر سه بعدی این شرکت محدودیتی در چاپ نوع قطعات ندارد و ابعاد 350*350*200 میلیمتر را به خوبی پوشش میدهد.