در فصل پاییز کشت انواع محصولات کشاورزی، رویشی دوباره به طبیعت مازندران داده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، با سرد شدن هوا و کوتاه شدن روزها، وقت آن است که کشاورزان، مزرعه خود را برای کشت پاییزه آماده کنند!
کشاورزی پاییزی به ترکیبی از برنامه ریزی، مراقبت دقیق و اجرای کارآمد نیاز دارد که همگی برای دریافت محصول ضروری است. پاییز چالشهای مطرح را برای کشاورزان به همراه دارد، از جمله تغییر دما و آب و هوای غیرقابل پیش بینی، تهیه بذر و کود.
کشاورز بخش کلیجانرستاق ساری میگوید: منتظر دریافت بذر گندم است و تاکنون موفق به دریافت این بذر نشده است.
به گفته معاون بهبود تولیدات جهاد کشاورزی مازندران کلزا در اولویت کشت قرار دارد و بعد از پایان کشت کلزا، گندم کاری آغاز میشود.
عباسپور میگوید: بذر گندم تامین شده است و جای نگرانی نیست.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی افزود: وضعیت سبد کودی از سوی شرکت خدمات حمایتی تامین شد و مشکلی برای کشت پاییزه وجود ندارد.
عباسپور ادامه داد: جو، گندم، کاملینا و گیاهان دارویی جزو محصولاتی هستند که در طرح جهش تولید کشت خواهند شد.
او گفت: برنامه ریزی کشاورزان میتواند تاثیر زیادی داشته باشد تا مطمئن باشند که میتوانند به کشت و کار خود در پاییز ادامه دهند.
عباسپور از کشاورزان خواست قبل از این که هرگونه شخم و شیار عمیقی در مزارع داشته باشند، از خاک ورزی استفاده کنند.
او گفت: در این شیوه از ادواتی مانند تراکتور استفاده میشود که با حداقل عمق خاک ورزی گیاه را میکارند و عملکردها نشان میدهد که رشد اولیه و جوانه زنی اولیه در این شیوه بهتر است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی گفت: کشاورزان از شیوه کشت مستقیم بهره ببرند و در اراضی شیبدار در راستای عمود در جهت شیب، شخم بزنند.
او ادامه داد: با توجه به کارندههایی که در سالهای اخیر از طریق ستاد اجرایی و جهاد سازندگی عرضه و خریداری شده است، با این اداوات با حداقل خاک ورزی اقدام به کشت کنند.
معاون جهاد کشاورزی مازندران یادآور شد: همچنین برای تهیه بذر یا از بذور اصلاح شده استفاده کنند و در صورت خودمصرفی، بذر خود را بوجاری کنند.
به گفته علوی مدیر جهاد کشاورزی ساری هم نکتههایی وجود دارد که به کشاورزان کمک میکند برای کشاورزی کارآمد باید آماده شوند.
۱) مرتب کردن
با حذف هر گونه گیاه مرده و مانده، بسترهای مزرعه را آماده و با کمپوست به بهبود خاک مزرعه کمک کنید
۲_ پاکسازی هم به مزرعه برای مبارزه با بیماریها و هجوم آفات کمک میکند و هم مزرعه را سازماندهی میکند
۲) تجهیزات کشت را با تمیز کردن کامل هر قطعه شروع و با تمیز کردن و رسیدگی از زنگ زدگی محافظت کنید.
مطمئن شوید تجهیزات شما سالم هستند و نیاز به تعمیر ندارند. این بخشها شامل بررسی تسمه ها، شیلنگها و اتصالات است. همچنین باید لاستیکها را بررسی و لاستیکهایی که فرسوده یا آسیب دیده اند را تعویض کنید.
تجهیزات را در برابر گرد و غبار و باران بپوشانید
۳) تناب زراعی را رعایت کنید
برای شروع برنامه ریزی برای تناوب زراعی، بازده محصول از همین سال بررسی کنید تا مناطق مشکل دار یا مناطق موفقیت آمیز را شناسایی کنید.
ممکن است برای مشاوره در مورد انتخاب و تناوب محصول با یک عامل ترویج کشاورزی مشورت کنید.
آنها میتوانند به شما کمک کنند در مورد اینکه چه محصولاتی در منطقه شما به خوبی رشد میکنند و همچنین اقدام درست در برابر هر گونه چالش را به شما آموزش میدهند
۴) زمانی که در پاییز باران شدید میبارد، سیستم زهکشی مزرعه ممکن است بیش از حد غرقاب شود که میتواند باعث ایجاد آب در مناطق کم ارتفاع شود و خطر بیماری را افزایش دهد و به کشت آسیب بر رساند.
برای جلوگیری از مشکلات احتمالی، هر گونه آلودگی، برگ و سایر موادی که ممکن است در سیستمهای زهکشی جمع شوند را پاک کنید. وضعیت لولههای زهکشی را بررسی کنید که بدون ترک و نشتی هستند تا مطمئن شوید که آب آزادانه از مزرعه خارج میشود.
نجاتی و گزارشی از کشت پاییزه در مازندران: