یک متخصص رادیوتراپی و آنکولوژی: زنان بالای ۳۰ سال در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه هستند و باید آموزشهای لازم برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری ارائه شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، دکتر سمیرا رزاقی با بیان اینکه در ایران همه زنان بالای ۳۰ سال جزو گروه در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه هستند، گفت:، اما در کشورهای دیگر ممکن است سن بروز سرطان سینه بیشتر در زنان بالای ۴۰ سال باشد.
وی با اشاره به اینکه موارد ابتلا به این بیماری در زنان زیر ۳۰ سال نیز مشاهده میشود، اما شیوع در این سن بسیار کمتر است، افزود: ریسک ابتلای زنان دارای سابقه خانوادگی ابتلا به این بیماری به ویژه در بستگان درجه یک و بروز متعدد در بستگان درجه ۲، بسیار بیشتر از دیگر زنان است، البته کسی که در خانواده سابقه ابتلا به سرطان سینه یا سرطانهای دیگر را ندارد، نباید فکر کند در معرض خطر نیست.
دکتر رزاقی میگوید: زنانی که مدت زمان طولانی از داروهای حاوی استروژن استفاده کردهاند، زنان چاقتر، زنانی که سن اولین بارداریشان بالای ۳۵ سال بوده است، زنانی که شیردهی نداشتهاند یا شیردهی کمی داشتهاند و زنانی که به هر دلیلی باردار نشدهاند نیز بیشتر از سایر زنان در معرض خطر ابتلا به سرطان پستان قرار دارند، اما بیشترین ریسک ابتلا، مربوط به زنان دارای سابقه خانوادگی ابتلا به این بیماری است.
یک متخصص رادیوتراپی و آنکولوژی شایعترین علامت ابتلا به سرطان سینه را لمس توده در پستان عنوان و اضافه کرد:، اما لمس توده در ناحیه زیر بغل، غدد لنفاوی زیر بغل، فرورفتگی نوک پستان، ترشحات از نوک پستان، پرتقالی شدن پوست پستان و ایجاد عدم قرینگی میان ۲ پستان نیز از دیگر علائم ابتلا به این بیماری هستند.
وی گفت: معمولا درد جزو علائم ابتلا به سرطان پستان نیست و به همین دلیل زنان دیر به پزشک مراجعه میکنند، بنابراین درد پستان به عنوان علامت ابتلا به سرطان پستان محسوب نمیشود.