کارشناس غرب آسیا گفت:مقاومت، راهبرد صحیح در برابر اشغالگران است و دیگر برای رژیم صهیونیستی، پیروزی در هیچ عرصهای متصور نیست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، گفتگوی ویژه خبری شنبه شب، ادامه حملات رژیم صهیونیستی به غزه به ویژه احتمال حمله زمینی را بررسی کرد.
مجری: در تازهترین حملات موشکی گروههای مقاومت فلسطین ساعتی پیش تلاویو، دیمونا و چندین شهرک صهیونیست نشین با موشک هدف قرار گرفتند. ضمن این که سخنگوی گردانهای عز الدین قسام اعلام کرده که دوران توهم شکست ناپذیری رژیم صهیونیستی به پایان رسیده است؛ در گفتگوی ویژه خبری امشب میخواهیم راجع به موضوع عملیات و جنایت رژیم صهیونیستی در شب گذشته با شما صحبت کنیم که شکست دیگری را برای رژیم صهیونیستی و آمریکا و متحدان غربی آنها به همراه داشت.
سؤال: از مختصات عملیات شب گذشته رژیم صهیونیستی در نوار غزه آغاز کنیم. قطع کامل برق، قطع اینترنت، عملیات شب گذشته رژیم صهیونیستی در نوار غزه، آقای هاشمی کجاها مورد هدف قرار گرفت؟ گفته شد از هر کجایی که رژیم صهیونیستی خواست وارد غزه شود با مینها و موانع انفجاری مواجه شد و هیچ پیشرفتی حاصل نکرد.
آقای هاشمی؛ خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما: دیشب بعد از قطع برق و قطع اینترنت ، حملات جنگندههای رژیم صهیونیستی بیشترین جایی که هدف قرار داد؛ شمال شرق غزه، غرب و خود منطقه غزه بود که اعلام کرده با صد جنگنده تقریباً دو ساعت و خردهای در قطع برق و اینترنت اتفاق افتاد، این عملاً آتش تهیه بود که رژیم صهیونیستی از قبل آماده کرد برای ورود و حمله زمینی. در حمله زمینی از چند نقطه اقدام کرد و بیشترین چیزی را که اعلام کرده این است که یک سنجش میدانی بوده و مدلی که قرار است ارائه کند و هنوز باز نشده است. اما عملاً ما میبینیم که عملیاتی که در بیت حانون و بیت لاهیا اتفاق افتاد این جبههای که باز کرد، قبل از آن ساعت تقریباً ۲۱، از سمت البریج اتفاق افتاد که منطقه استراتژیک است . با توجه به این که ما در یک هفته گذشته شنیدیم در اخبار و گفتگوهایشان قرار است دراین منطقه؛ منطقه حائل چهار کیلومتری باز کنند برای این که جدا کنند غزه را از مناطق جنوبی غزه. اما عملاً وقتی نگاه کردیم با این که اعلام کردند عملیات خیلی مهمی نیست و قرار است که فقط میدان را بسنجند، در ساعات ابتدایی که حمله میکنند زمین گیر میشوند، به خاطر مینها و حمایتی که نیروهای قسام از این منطقه انجام میدهند. حتی هلی برن هم انجام میشود برای عقب نشینی به دو منطقه ناخال عوز و کیسوفیم که میگویم که ارزشش چیست. در عمل دیدیم حمله تانکها که وجود داشت. بیشترین نیروهای زمینی و تجهیزات در این منطقه بود. یعنی اهمیت برای ورود به این منطقه قائل بودند و گرفتن آن چهار کیلومتر منطقه حائل. عملیاتی که در بیت حانون و بیت لاهیا اتفاق افتاد، عملاً عملیات ایذایی بود. بیشترین تانکها را استفاده کردند و آوردند و از چند روز قبل صحبت میکردند از پشتیبانی منطقه ناخال عوز و کیسوفیم برای ورود به این منطقه، اما عملاً گفتند این فقط سنجش میدان است.
سؤال: این نکته که الآن گفتید اجازه دهید تحلیلش را از آقای اسداللهی بگیریم، برگردم به شما و ادامه این که چرا گفته شد بمباران دیشب از بعد و منظر هوایی؛ شدیدترین بمباران در ۲۱ روز گذشته یعنی از هفت اکتبر ، ۱۵ مهر بود توضیحش را از شما دریافت کنم. آقای اسداللهی دیشب وقتی که از سه جبهه زمینی، هوایی و دریایی رژیم صهیونیستی به نوار غزه حمله کرد، میبینیم که مصاحبههای مختلفی از سوی مقامات رژیم صهیونیستی منتشر میشود که در نهایت طبق گفته آقای هاشمی و با مرور رسانه ها، این اعلام میشود که این یک سنجش میدان بوده و مرحله اصلی نبوده و این عملیات؛ عملیات اصلی رژیم صهیونیستی نبوده است.
آقای مسعود اسداللهی؛ کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا: وقتی که اقدامی در این وسعت انجام میشود، به نظر حتی آنهایی که آشنایی با اصطلاحات نظامی نداشته باشند؛ وقتی ۱۰۰ فروند هواپیما با پرتاب تعداد بسیار زیادی بمب و موشک، منطقه کوچکی را مورد هدف قرار میدهند، این نمیتواند هدف؛ سنجش، رزمایش یا از این نوع بهانهها باشد. آنها ورود پیدا کردند، اما اولاً این آتشباری شان؛ که در واقع آتش تهیه بود. در اصطلاحات نظامی میدانید وقتی که عملیات نظامی مهمی میخواهد انجام شود، ابتدا طرف مهاجم سعی میکند با آتش تهیه بسیار سنگین، هر نوع مقاومت احتمالی را در هم بکوبد که دیگر اگر کسی هم باقی مانده باشد، نتواند حرکتی کند، بعد ورود پیدا میکنند. این در اصطلاحات نظامی خیلی رایج است. آن آتش تهیهای که دیشب از ساعت تقریباً هفت و نیم شب به وقت تهران شروع شد و تقریباً دو ساعت و بیش از دو ساعت ادامه داشت این نمیتواند برای سنجش باشد. این علتش این بود که اینها ورود و بعد شروع کردند. اول هم اعلام کردند که عملیات زمینی شروع شده، اما بلافاصله نیروهایشان در کمین افتاد، متحمل تلفاتی شدند و متوجه شدند که اصلاً قادر نیستند پیشروی کنند بنابراین به سرعت سعی کردند نیروها را عقب بکشند و بعضی جاها هلی برن کردند و مجبور شدند با بالگرد بروند نیرو را بردارند بیاورند عقب. این نشان میدهد که شکست عملیات باعث شد روایت تغییر کند. به جای این که بگویند عملیات را شروع کردیم و ناموفق بود، آمدند گفتند نه این برای سنجش بوده، سنجش عملیات دو شب قبل انجام شد. یکی در خان یونس بود و یکی هم در جای دیگری. اینها یک نیروی کوچکی را فرستادند، نیرویی بود که در کلیپ شما هم اشاره شده بود، صحبت آن مشاور سابق پنتاگون بود که یک تیم مشترک آمریکایی- اسرائیلی از نیروهای مخصوص هر دو دولت متجاوز تشکیل شد، اینها رفتند داخل، اسرائیلیها اعلام کردند اینها در کمین افتادند، نگفتند در کمین چه شد؟ ولی این آقا اعتراف کرد و افشا کرد که اینها تکه تکه شدند، بنابراین آن سنجش بود، نه عملیات دیشب که یک شکست مطلق بود.
سؤال: آقای هاشمی گفته شد که عملیات شب گذشته رژیم صهیونیستی در غزه شدیدترین بمباران در طول ۲۱ روز گذشته در این منطقه بود، شدت بمباران هوایی در کدام مناطق غزه اتفاق افتاد و چرا؟
آقای هاشمی: بیشترین شدت عملیات در ابتدای شب قبل از حمله زمینی در شمال شرق، بیت حانون، بیت لاهیا و غزه اتفاق افتاد، با توجه به این که این عملیات تا ساعت تقریباً پنج و نیم صبح ادامه داشت. اینترنت هم قطع بود و تقریباً یک یا دو شبکه تلویزیونی از طریق اس ان جی تصاویرش را میدادند، این تصاویر ارسال شد، تا زمانی که آخرین عملیات، عملیات هوایی ای بود که در خان یونس اتفاق افتاد. چرا این اتفاق افتاد و مهمترین نکته که شما فرمودید این است؛ روز هفت اکتبر در این منطقه؛ جایی به نام ناخال عوز که قسمتی از لشکر غزه است برای حفاظت یا حراست از این دیوار که در غلاف غزه وجود دارد، نیروهای عملیات ویژه ستاد کل رژیم صهیونیستی تقریباً سال ۲۰۱۹ تقویت و ساخته شدند و در این منطقه بودند، اما مهم این جاست که دیشب چه کسی عملیات کرد؟ دیشب با توجه به هلی برنی که اتفاق افتاد، در بازگشت آن چیزی که از مجموعه فهمیدیم، فقط تیپ ویژه شِلداک است که تیم عملیات زمینی هلی برون نیروی هوایی است و آنها میتوانند از پشتیبانی هوایی برای خروج استفاده کنند. سؤال این جاست اگر این منطقه مهم بود و این همه نیرو از تانک حتی عملیات ایذایی، دریایی و شمال اتفاق افتاد، پس چرا از این عملیات به عنوان عملیات نیازسنجی نام برده میشود؟ که آقای دکتر فرمودند و در نهایت بعد از خروج از منطقه ساعت تقریباً ۱۰ صبح حتی اینها به عقبه که بازگشتند، نیروهای مقاومت حملات خمپارهای کیسوفیم و ناخال عوز را رها نکردند تا تقریباً ساعت چهار بعد از ظهر.
سؤال: آقای اسداللهی با توجه به فضای سیاسی کابینه رژیم صهیونیستی و فضایی که در این رژیم به وجود آمده و تشنجهایی که در گذشته در رژیم صهیونیستی حاصل شده بود، احتمال حمله زمینی مجدد وجود دارد؟
آقای اسداللهی: با توجه به مشکل بسیار بزرگی که شخص نتانیاهو پیدا کرده، یعنی اولاً قبل از این جنگ و قبل از این عملیات همان طور که شما هم اشاره کردید با تشکیل دولت فعلی نتانیاهو، یک شکاف عمیق اجتماعی ایجاد شد که ما شاهد بودیم به صورت هفتگی تظاهراتهای بسیار بزرگ در رژیم صهیونیستی علیه این کابینه برگزار میشود، الآن هم که این شکست را متحمل شده، بخشی از طرفداران نتانیاهو اضافه شدند به مخالفین لائیک؛ یعنی از این متعصبین شهرک نشین، چون مسئولیت را کاملاً متوجه نتانیاهو میکنند؛ بنابراین نتانیاهو احساس میکند هیچ راه حلی ندارد مگر اینکه یک پیروزی بزرگ و چشمگیر به دست بیاورد و بتواند این شکست را تحت الشعاع قرار دهد، هدفش این است، اگر بتواند قبل از آتش بسی که بالأخره باید حاصل شود چهرههای اصلی حماس را یا اسیر کند و یا به شهادت برساند و بعد بیاید اعلام کند که من پاسخ آن عملیات حماس را دادم، آن وقت وارد مذاکره شود، بنابراین از نظر شخص نتانیاهو، این احتمال وجود دارد، اما مشکل نتانیاهو این است که هر اقدامی که کردند با شکست روبه رو شد و هر دفعه این شکست عمیقتر شده، همان طور هم که اشاره شد شکستی اضافه شد به آن شکستهای قبلی که ترمیم پذیر نبود. از طرف دیگر آمریکایی ها؛ وزیر دفاع آمریکا به صراحت اعلام کرد که ما نقشه و طرح عملیاتی اسرائیل برای ورود زمینی را دیدیم. این طرح را گفت ناپخته است و اشکالات زیادی دارد. این است که آمریکاییها در تلاش هستند به نحوی جلوی این عملیات بسیار پرمخاطره را برای خود رژیم صهیونیستی بگیرند. نتانیاهو میخواهد برای نجات شخص خود، کل این رژیم را دچار شکست جدیدی کند بدون این که متوجه بشود چه کار دارد میکند. توماس فریدمن؛ نویسنده نیویورک تایمز اشاره کرد؛ گفت، من در روزهای اخیر رفتم به اسرائیل و با پدیده عجیبی روبه رو شدم. دفعههای قبل که میرفتم میدیدم نظامیها خودشان تا یک حدی جلوی سیاستمداران را میگیرند، چون با مخاطرات این نوع اقدامات آشنا هستند، اما این دفعه که رفتم دیدم نظامیها افراطیتر از سیاستمداران شدند یعنی این شکست باعث شده که به طرز دیوانه واری میخواهند اقدام کنند. خود این توماس فریدمن اشاره کرد به یک مثل آمریکایی که وقتی عصبانی هستید رانندگی میکنید، وقتی شما به خشمی دچار شدید میخواهید تصمیمات غیرعقلایی بگیرید. بنابراین از نظر شخص نتانیاهو اگر تصمیم در اختیار او باشد احتمال دارد این عملیات دوباره تکرار شود و حتی در اختیار وزیر دفاع و آن حلقه تنگی که دور و بر نتانیاهو است، اما عمده نیروی ارتش اسرائیل میداند انتحار است و میداند اگر وارد شود تلفات بسیار سنگین خواهد بود. بین بد و بدتر قرار گرفته رژیم صهیونیستی. پیروزی برایش متصور نیست، نمیتواند با این عملیات اسیری را آزاد کند، نمیتواند کسی از افراد شاخص حماس را دستگیر کند، بنابراین در یک حیرت و سردرگمی است که امید دارد با یک معجزهای که هیچ وقت هم اتفاق نخواهد افتاد، این رابه سرانجامی برساند و این قطعاً بدانید امکان پذیر نیست، مجبور میشود بعد از چند روز به طور نهایی، این گزینه را بگذارد کنار و تن دهد به آتش بس.
سؤال: آقای اسداللهی زمانی که طوفان الاقصی اتفاق افتاد در ۱۵ مهر یا هفت اکتبر، مصاحبهای به نقل از مقامات گروههای مقاومت فلسطینی منتشر شد، ناظر بر ۱۶ سال محاصره غزه و اشاره کردند که به این علت میجنگیم و وارد جنگ میشویم که یا پیروز شویم یا به شهادت برسیم. بسیاری این سؤال برایشان پیش میآید که چرا طوفان الاقصی؟ چرا آغاز این نبرد و چرا مقطع کنونی؟
آقای اسداللهی: گروههای مقاومت؛ چه فلسطینی، چه حزب الله یک خط قرمز دارند و آن خط قرمز، مسأله مسجدالاقصی است. به چه معنا مسجدالاقصی؛ خط قرمز است؟ به این معنا که گروههای مقاومت میگویند غیر از مسجدالاقصی هر مسئله دیگر و هر خطری پیش بیاید و هر اتفاقی بیفتد ما پدافند میکنیم، یعنی از خودمان دفاع میکنیم، اما در یک مورد است که گروههای مقاومت میگویند اگر اتفاق بیفتد ما آفند خواهیم کرد یعنی مبادرت به حمله می کنیم و آن مورد مسجدالاقصی است. مسجدالاقصی به خاطر جایگاهی که دارد که جایگاه بسیار عظیمی بین ادیان سماوی است به خصوص اسلام؛ خط قرمز این گروهها است. در مدت ۱۰ تا ۱۱ ماهی که دولت جدید نتانیاهو تشکیل شده، این نتانیاهو با بدترین، افراطی ترین، متعصبترین شخصیتها و گروههای صهیونیست دینی ائتلاف کرده که اینها اولویتشان با اولویت خود نتانیاهو متفاوت است. نتانیاهو معتقد است تنها خطری که رژیم صهیونیستی را تهدید میکند ایران است. اما آنها معتقدند نخیر، خطری که وجود دارد ناشی از وجود فلسطینیها در سرزمینهای اشغالی است و معتقدند که پدران آنها اشتباه کردند در ۱۹۴۸ هنگامی که بخش عظیمی از ملت فلسطین را آواره کردند. اشتباهشان این بود که همه را آواره نکردند و الآن میگویند که شما غزه و کرانه باختری را ببینید، مشکل عظیمی درست شده برای صهیونیست ها، منطقه ۴۸ هم مثل بشکه باروت میماند و هر آن ممکن است آنها هم دست به سلاح ببرند. بنابراین از دید این گروههایی که ائتلاف کردند با نتانیاهو؛ اولویت با تخریب و ویران کردن مسجدالاقصی است به عنوان این که این نماد اسلامی را از بین ببرند و این که اقدام به تهجیر فلسطینیها کنند.
سؤال : سخنگوی گردانهای عز الدین قسام اعلام کرده که دوران توهم شکست ناپذیری رژیم صهیونیستی به پایان رسیده و علیرغم بمباران شدید هوایی شب گذشته در غزه از سوی رژیم صهیونیستی، شکست دیگری برای این رژیم بعد از شکست ترمیم ناپذیر هفت اکتبر اتفاق افتاد. آن چه در هفت اکتبر اتفاق افتاد و در شب گذشته شکستی به شکستهای رژیم صهیونیستی و متحدانش اضافه کرد. کارشناسان مقامات کشورهای مختلف اعتقاد دارند که رژیم صهیونیستی هرگز به قبل از ۱۵ مهر برنخواهد گشت، رژیم صهیونیستی که بسیار تلاش کرد در بعد امنیتی، نظامی و موارد دیگر خیلی پیشتاز باشد، از سوی طوفان الاقصی شکست ترمیم ناپذیری را تجربه کرد.
آقای اسداللهی: بله من از روز اولی که این عملیات انجام شد در مصاحبههای مختلف گفتم؛ عملیات طوفان الاقصی نقطه عطفی در مبارزات اعراب با اسرائیل است و واقعاً ما از این جا به بعد صفحه جدیدی را شاهد هستیم چرا؟ چون برای اولین بار در تاریخ مبارزات اعراب با اسرائیل چه ارتشهای کلاسیک عربی و چه گروه مقاومت، شاهد آن هستیم که یک گروه اسمش را بگذاریم فلسطینی، مسلمان یا عرب موفق شده مرز را در نوردد و وارد خاک منطقه ۴۸ که آنها به عنوان اسرائیل میشناسند شود و برود تصرف کند، سه روز بماند، درگیر شود، اسیر بگیرد، خسارتهای مالی، جانی و تأسیساتی بسیاری وارد کند به اسرائیل و بعد سالم برگردد. این سابقه نداشته و نقطه عطف تاریخی است، بنابراین قطعاً اسرائیل به سابق بر نمیگردد. اسرائیل چهرهای از خود متصور و ایجاد کرده بود که حتی غربیها را تحقیر میکرد میگفت که شما اگر میخواهید کار اطلاعاتی یاد بگیرید باید بیایید پیش ما و از ما یاد بگیرید که کار نظامی و اطلاعاتی چگونه است و خودشان را شکست ناپذیر نه فقط از نظر نظامی که از نظر اطلاعاتی و امنیتی میدانستند. الآن این اسطوره خرد شده و تعبیری که مقام معظم رهبری به کار بردند خیلی از تعبیر فلسطینیها رساتر است. فلسطینیها نام عملیات را گذاشتند طوفان الاقصی، حضرت آقا فرمودند زلزله اتفاق افتاده، این زلزله بسیار قوی بوده، ارکان این رژیم را آن چنان تکان داده که شکستها و ترکهای بسیار عمیقی وارد شده، این قابل ترمیم نیست و به همین خاطر ما بعد از این اولاً شاهد این خواهیم بود این عملیات اگر الآن تمام شود آتش بس اعلام شود، بلافاصله اسرائیلیها کمیته تحقیقی راه خواهند انداخت که مسببان را شناسایی کنند، رئیس شاباک تقریباً چهار پنج روز پیش مصاحبهای کرد، علناً گفت که ما فریب حماس را خوردیم، ما برداشت و برآورد امنیتی مان این بود که حماس تا ۱۵ سال آینده با ما وارد جنگ نخواهد شد به خاطر ضربههایی که در عملیات سیف القدس به غزه زده بودند و اعلام کرد ما همه فریب خوردیم، همه مسئولیم، همه باید پاسخگو باشیم و بعد گفت که کمیتهای تشکیل شود. ما این نمونه را در جنگ ۳۳ روزه داشتیم. اولمرت نخست وزیر بود، آن جنگ را راه انداخت، با شکست مفتضحانه روبه رو شد، از صحنه سیاست به طور کامل خارج شد و بعد به زندان افتاد. این صدمه بدترش در انتظار نتانیاهو است. نتانیاهو همین را میداند و به همین خاطر میخواهد به هر نحوی شده یک پیروزی خیلی چشم پر کن و بزرگ را به دست بیاورد و این هم غیرممکن است بنابراین باید گفت آینده رژیم صهیونیستی؛ آینده بدون نتانیاهو خواهد بود؛ اگر خود رژیم آینده اش طولانی باشد.
سؤال: آقای هاشمی در میز بین الملل در ابتدای گفتگوی ویژه خبری اشاره کردند به شدت عملیات رژیم صهیونیستی که در کدام مناطق بود، برگردیم به ایشان و نکات باقی مانده از عملیاتی که شب گذشته اتفاق افتاد و برگ شکست دیگری را در ادامه هفت اکتبر و شکستی ترمیم ناپذیر برای رژیم صهیونیستی، آمریکا و متحدان غربی این رژیم به همراه داشت.
آقای هاشمی: بر اساس آن چه که کارشناسان نظامی اعلام کردند، در این منطقه نوار غزه؛ بعد از این که تیم یوزپلنگها در ۷۰ سال گذشته کشتهای نداده بودند، روز هفت اکتبر ۲۶ کشته فقط در یک منطقه دادند، اما الآن این منطقه عوض شده؛ از تیپ چند کاربره که اصطلاحاً میشوند همان نیروهای عملیات ویژه ستاد کل که از سال ۲۰۱۹ آمده اند، تیم گولانی که قدمت بیشتری دارد، تیپ ناخال که در منطقه ناخال عوز حضور دارد، تیپ شلداک که هوابرد است و این اتفاق دیشب در منطقه بریج را آنها رقم زدند که خوشبختانه با مقاومت محور مقاومت یعنی حماس برخورد کردند و باعث عقب نشینی و هلی برن شدند؛ و تیپ آخری که در این عملیات حضور داشت؛ شاتید ۱۳ بود، جدای از این پنج تیپی که حضور داشتند؛ ۲۲ ماهواره امریکاییها و به علاوه پنج ماهواره فرانسویها برای زیر نظر گرفتن ۲۴ ساعته نوار غزه در اختیارشان است که از روز سوم در اختیارشان قرار گرفته است. این نشان میدهد اهمیت عملیاتی را که آقای دکتر فرمودند و آن چیزی که بر اساس نظرهای کارشناسان نظامی و حضور نظامیان ما دیدیم.
سوال : ما تظاهرات مردم کشورهای مختلف را میبینیم در حمایت از مظلومیت و البته اقتدار محور مقاومت در فلسطین، ضمن این که ۱۲۰ مجمع عمومی سازمان ملل هم رأی دادند به توقف جنگ در غزه و پایان دادن به تجاوزگریهای رژیم صهیونیستی، یک نکتهای هم اسامه حمدان از رهبران جنبش حماس اعلام کرده که آن چه اشغالگران جمعه شب در غزه انجام دادند، تلاش برای ساختن تصویری از پیروزی بود، اما جهانیان به زودی آثار حماسه دلاورانه نیروهای مقاومت را در غزه خواهند دید.
آقای اسداللهی: یکی از پدیدههای بسیار قابل توجهی که این جنگ خلق کرده و این عملیات پیروزمندانه، توجه جهانی به خصوص جوامع غربی است. ما شاهد نبودیم در لندن هیچ وقت در هیچ موضوعی جمعیتی که بیش از صدهزار نفر بیایند به صحنه، در آمریکا در شهرهای مختلف اصلاً بی سابقه بود حجم مردمی که آمدند به صحنه و در شهرهای اروپایی. این تصاویر پخش میشود هر چند در رسانههای غربی اینها سانسور میشود ،فضای مجازی این فرصت را فراهم کرده که این تصاویر در دنیا دیده شود. بنابراین این را ما به فال نیک میگیریم، آن انحصار رسانهای شکسته شده و این تصاویر واقعاً میتواند افکار عمومی را تقویت کند، فشار بیاورند بر این دولتهای غربی. اینها آمدند؛ دیدید بایدن، نخست وزیر انگلیس، رئیس جمهور فرانسه، نخست وزیر آلمان آمدند در حمایت از این رژیمی که در آستانه فروپاشی بود، سعی کردند این رژیم را در واقع دوپینگ کنند و نگه دارند، اما در روند جهانی الآن صهیونیستها به بالاترین سطح منفوریت در دنیا رسیدند. یعنی خودشان هم اعتراف میکنند؛ تمام شهروندانشان را از کشورهای خارجی که به صورت توریست رفته بودند فراخوان کردند، چون میدانند هر جا باشند الآن در معرض خطرند. اما در خصوص قطعنامه، واقعاً جای تأسف است آمریکایی که دم از دموکراسی و حقوق بشر میزند، سه بار آمده پیش نویس قطعنامهای را برای آتش بس وتو کرده، بعد دولتها رفتند در مجمع عمومی سازمان ملل رأی گیری کردند که اشاره فرمودید ۱۲۰ کشور تأیید کرده، این خیلی خوب است، چون نشان میدهد آن جامعه جهانی که همیشه چماقش میکنند و بر سر دیگران میزنند، این جامعه جهانی اتفاقاً الآن حامی ملت فلسطین است. اما همه ما میدانیم که قطعنامههای مجمع عمومی لازم الاجرا نیست، مهم شورای امنیت است. هرچند که اسرائیل حتی برای قطعنامههای شورای امنیت هم پشیزی ارزش قائل نیست، بنابراین آن چه تعیین کننده است در میدان است همان چیزی که نقل از اسامه حمدان کردید این است؛ آن میدان است که مشخص خواهد کرد و این تهمتی که میزنند حماس جنگ را شروع کرده، این دروغ است، جنگی تمام نشده بود که حماس شروع کند، وقتی ملتی در محاصره است و سرزمینش اشغال شده ، طبق حقوق بین الملل حق دارد به هر وسیلهای و هر زمانی که میتواند اقدام کند برای آزادی خودش، بنابراین جنگی تمام نشده، این ادامه آن اشغالگری است که این جنگها را در پی دارد.
سؤال: آن چه که در صحنه تحولات غزه و فلسطین این روزها شاهد هستیم آن چیزی است که رهبر معظم انقلاب در سخنرانی اخیرشان بر آن تأکید کردند؛ حلقههای به هم پیوسته اقتدار، مظلومیت و مقاومت.
آقای اسداللهی: نکته بسیار مهمی را حضرت آقا فرمودند، درست است این صحنههای جنایتهایی که اسرائیلیها آفریدند واقعاً دردناک است و قلب جهانیان را به درد آورده و باید روی این متمرکز شد، ولی حضرت آقا فرمودند از آن بعد حماسهای که ایجاد شده نباید غفلت کرد، چون اگر ما فقط متمرکز شویم روی این بُعد، آن وقت اینها میآیند شبهههایی وارد میکنند پس چرا این عملیات انجام شد در حالی که این نتیجه اش آن بود. وقتی شما پیروزیها را در کنار این قرار دهید و در روندی بررسی کنید که یک زمانی با سنگ انتفاضه اول را شروع کردند، الآن به جایی رسیدند که ارتش بزرگی مثل اسرائیل را به زمین زدند، نشان میدهد که روند مقاومت؛ یک استراتژی و راهبرد صحیح است بنابراین باید همان طور که حضرت آقا فرمودند هر دو بعد را باهم گفت و بیان کرد.