تولید ۹۳ درصد زعفران جهان در انحصار ایران
هم اکنون تولید ۹۳ درصد زعفران جهان در انحصار ایران است اما هنوز بر مدار خام فروشی در حرکتیم.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، عضو هیات مدیره شرکت بینالمللی زعفران گفت:از جمله کارهای ضروری
در عرصه زعفران می توان به کنترل بازار از طریق قیمتگذاری و خرید زعفران در زمان افت قیمت از کشاورزان،تلاش برای کشف فرمول علمی قیمت پایه زعفران هر سال،جلوگیری از کاهش قیمت پایه با هدف حمایت از زنجیره تولید اعم از کشاورز و دیگر دستاندرکاران این محصول،تمرکز بر روی تولید مشتقات زعفران نظیر "کروسین زعفران" (ترکیبات رنگی دارای خاصیت غذایی و دارویی)، ایجاد بزرگترین کارخانه فرآوری در تربتحیدریه با کمک کشاورزان و توسعه و گسترش مبادلات زعفران با کشورهای خارجی اشاره کرد.
جهانشیری ادامه داد:از آنجا که زعفران یک محصول اشرافی است لذا بسیاری از مردمان جهان با خواص دارویی آن ناآشنا هستند و بر این اساس در کنار صادرات، به دنبال معرفی ابعاد وجودی زعفران و به تبع آن بازارسازی جهانی هستیم تا بر تعداد مشتریان این محصول بیفزاییم.
سخنگوی شرکت بینالمللی زعفران با بیان اینکه رویکرد ما تعاونی است و انتفاعی و رقابتی نیست گفت: هنر ما در بسیج سهامدارانی است که در شرایط کنونی سرجمع دارایی آنها به ۳۰ هزار میلیارد ریال میرسد که میتواند محرک خوبی برای حوزه کشاورزی کشور و صنایع و مشاغل مرتبط با آن باشد.
جهانشیری افزود: از دیگر ویژگیهای منحصر به فرد این شرکت سهامی عام در حوزه کشاورزی کشور آن است که پولدارترین اعضا مجاز به خرید بیشتر از پنج درصد سهام این شرکت نخواهند بود.
بر اساس داده های آماری خانه کشاورز، تولید زعفران مازاد بر نیاز کشاورزان تربتحیدریه ۳۵ تن محصول خشک است که با احتساب مناطق حومه به ۶۰ تن میرسد و این بیشترین سطح عملکرد منطقهای در جهان است ضمن این که استانهای خراسان رضوی و جنوبی به لحاظ کمی و کیفی رتبه نخست تولید زعفران دنیا را در اختیار دارند.