کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا پیش بینی کرد: نتانیاهو پس از اتمام جنگ غزه، برکنار، محاکمه و به طور کلی از صحنه سیاسی حذف میشود که پیامد آن آغاز جنگ مسلحانه داخلی از جانب طرفدارانش در رژیم صهیونیستی خواهد داد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا پیش بینی کرد: نتانیاهو پس از اتمام جنگ غزه، برکنار، محاکمه و به طور کلی از صحنه سیاسی حذف میشود که پیامد آن آغاز جنگ مسلحانه داخلی از جانب طرفدارانش در رژیم صهیونیستی خواهد داد.
آقای مسعود اسداللهی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما به تبیین ابعاد مختلف عملیات طوفان الاقصی و دستاوردهای راهبردی آن پرداخت که متن کامل این گفتگو به این شرح است.
با توجه به ضربه قاطع و راهبردی حماس به صهیونیستها در عملیات طوفان الاقصی و واکنش جنایت کارانه رژیم صهیونیستی در غزه، برنده این جنگ تا این لحظه، کدام طرف است؟
آقای اسد اللهی در پاسخ گفت : به ضرس قاطع میگویم که جنگ غزه تا این لحظه کاملا به نفع مقاومت و ملت فلسطین، به ویژه جنبش حماس تمام شده است. البته باید ماهیت جنگ چریکی را درنظر داشته باشیم که بفهمیم مفهوم پیروزی در چنین جنگی چیست که این نیاز به توضیح مفصل دارد، اما خلاصه میگویم که در جنگ چریکی، به علت این که جنگ نامتقارنی است توازن قوا میان یک گروه کوچک چریکی مانند حماس با ارتشی کلاسیکی مثل ارتش رژیم صهیونیستی که ادعا میکنند چهارمین ارتش قدرتمند دنیا هستند این توازن قوا وجود ندارد بنابر این مفهوم پیروزی اینجا با مفهوم پیروزی میان دو ارتش کلاسیک تفاوت دارد.
در این جا در جنگهای چریکی، معمولا تلفات انسانی که به مردم طرفدار گروه مقاومت وارد میشود زیاد است. ما این را در ویتنام و نیز در افغانستان، هم در زمان شوروی سابق و هم در زمان اشغال امریکا و ناتو دیدیم. این در تجاوز صهیونیستها به جنوب لبنان هم مشاهده شد، اما نتیجه نهایی، همواره شکست متجاوزان و اشغالگران بوده است.
همانطور که امریکا در ویتنام شکست خورد، شوروی و ناتو در افغانستان شکست خوردند و رژیم صهونیستی هم در لبنان شکست خورد این جا هم الان این پیروزی بی نظیری که حماس به دست آورده، جهشی در مبارزات اعراب علیه رژیم صهیونیستی است.
ما چنین سابقهای نداشتیم در جنگی که صهیونیستها ظالمانه به مردم غزه تحمیل کردند و تمامی هم ندارد و همواره به شکل مستمر هست، گروهی در محاصره توانسته باشند چنین توانی از خود نشان دهند و معادله را تغییر دهند.
از این پس، صهیونیستها میدانند که هر گروهی میتواند وارد خانه ها، مقرها و پادگانهای آنان شود؛ گذشت آن زمانی که صهونیستها به خاک دشمنان شان میرفتند و مبارزه میکردند. پس این پیروزی، بسیار بسیار بزرگ و تاریخی و گامی برای رسیدن به پییروزی نهایی است.
رژیم صهیونیستی ادعا میکند که جمهوری اسلامی ایران، طراح عملیات طوفان الاقصی بوده. پاسخ تون بر رد این ادعا چیست؟
این کارشناس مسائل سیاسی در پاسخ گفت : رابطه ایران با گروههای مقاومت اعم از فلسطینی، لبنانی، حتی انصارالله یمن و هر جای دیگر، رابطه دو هم پیمان است نه رابطه رئیس و مرئوسی که فرمانده دستور دهد و سرباز اجرا کند هیچ گاه رابطه ایران با این گروه ها، چنین نبوده.
ایران به این گروهها احترام میگذارد و اعتقاد نظام این است که آنان، جامعه شان را بهتر از ما میشناسند ما از آرمان عدالت خواهانه آنان حمایت میکنیم و هر آن چه که از دستمان بر آید کمک میکنیم، اما تصمیم گیری برای عملیات و جنگ و این که کی بجنگند و چه زمانی نجنگند با خودشان است.
ما به آنان احترام میگذاریم و هیچ گاه نظرمان را به آنان تحمیل نمیکنیم مگر این که نظر مستشاری دهیم، اما حتی در این صورت هم، آنان آزادند که اجرا کنند یا نکنند.
بر این اساس، قطعا طراحی چنین عملیاتی با این وسعت و عظمت با فلسطینیان بود. آنقدر جزییات دارد که در تهران هیچ کس نمیتواند چنین عملیاتی را طراحی کند و اجرا و انتخاب زمانش هم با خودشان بود و به همین علت هم حتی در تهران هیچ کس خبر نداشت که در ۱۵ مهر قرار است چنین علمیاتی اجرا شود.
پس هدف صهیونیستها از چنین ادعایی این است که وانمود کنند از گروه کوچکی مانند حماس شکست نخوردند بلکه از دولت بزرگی مانند ایران شکست خوردند و دوم این که نتانیاهو همواره در پی این بوده است که امریکا را با ایران درگیر جنگ واقعی کند شبیه آن چه در عراق اتفاق افتاد.
نتانیاهو فکر میکند میتواند جنگ امریکا در عراق را در تهران هم تکرار کند که این البته غیرممکن است، اما او در پی این هست و فکر میکند به این بهانه که این عملیات را به ایران نسبت دهد، زمینه لازم را ایجاد میکند که امریکا با ایران درگیر شود که همین محاسبه او هم اشتباه است.
اما جواب قاطع و بسیار روشن را مقام معظم رهبری دادند که فرمودند طراحی و اجرای عملیات طوفان الاقصی با فلسطینیان بوده است و نیز فرمودند جبین و بازوی طراحان فلسطینی این عملیات را میبوسند؛ این دیگر حرف آخر است.
صهیوینستها مدعی هستد که حماس آغازگر جنگ بوده است و ادعا میکنند ماجراجویی این گروه باعث کشتار مردم غزه شده. این ادعا چقدر قابل پذیرش است؟
آقای اسد اللهی پاسخ داد : اولا: جنگ در غزه هیچ وقت تمام نشده بود که کسی بخواهد شروعش کند؛ این منطقه محاصره است و مردم غزه سالهای سال، در بدترین و سختترین شرایط زندگی میکند و در این محاصره، این رژیم صهیونیستی بود که هر وقت اراده میکرده به مردم غزه حمله میکرد و آنان فقط مقاومت میکردند.
این بار، چون مسجدالاقصی در خطر بزرگی قرار گرفته بود و حماس هم بارها تذکر داده بود که این موضوع، خط قرمز است پس در ادامه آن جنگ نابرابر و ظالمانهای که صهیونیستها تحمیل میکنند، حماس عملیاتی را انجام داده نه جنگی را آغاز کرده باشد، این دو با هم کاملا متفاوت است. جنگ هیچگاه تمام نشده بود که حماس بخواهد آن را آغاز کرده باشد. همواره در دورههای مختلف عملیات متفاوتی اجرا شده که یا صهیونیستها به فلسطینیان حمله میکنند و یا گروههای مقاومت، پاسخش را میدهند.
رسانههای غربی و فارسی زبان معاند این روزها مدام با استفاده از اصطلاح جنگ نیابتی، مدعی هستند که حماس به نیابت از ایران عملیات طوفان الاقصی را اجرا کرده است. این ادعا چقدر قابل پذیرش است؟
ایشان در جواب گفت : جنگ نیابتی، اصططلاحی توهین آمیز است به این معنی که گروهی یا ملتی به نیابت از کشور دیگری، خودش را در معرض جنگ، نابودی و ویرانی قرار دهد. اولا اگر این جنگ، نیابتی بود مقامات ایران باید از آن اطلاع میداشتند و قاعدتا باید به دستور آنان انجام میشد درحالی که همه، حتی امریکاییها هم به صراحت اعلام کردند که مقامات ایران در جریان این عملیات نبودند پس جنگ نیابتی معنی ندارد.
از طرف دیگر، دوستان و برادران با شور و حالی که در کشورمان تصور میکنند اگر اعلام کنند ایران این عملیات را طراحی کرده، خدمت کردند درحالی که اولا: این واقعیت ندارد در ضمن، صهیونیستها اظهارات همین افراد را که در شبکههای اجتماعی منتشر میشود به عنوان شاهد مثال میآورند پس باید دقت کنیم که آب به آسیاب دشمن نریزیم و مطالبی را
بیان نکنیم که اصلا وجود ندارد این که ایران دستور دهد که به نیابت از ما جنگ شود.
ایران کشوری قدرمند است و به اندازه کافی، قدرت دفاع از خودش را دارد. ما این را در خلیج فارس نشان دادیم پهپاد امریکایی را سرنگون و در پاسخ به شهادت حاج قاسم سلیمانی به پایگاه عین الاسد حمله کردیم.
کشتی انگلسی را در ازای توقیف نفت کش ایران در جبل ااطلارق، توقیف کردیم و نشان دادیم، جایی که لازم باشد و بخواهیم، هستیم و نیازی نداریم که به گروهی بگوییم به نیابت از ما حمله کند. آنان برای آرمانهای عدالت خواهانه شان میجنگند و ما از آنان حمایت میکنیم.
صهیونیستها دو بار به مردم غزه امان دادند؛ یکبار فراخوان برای رفتن به جنوب غزه و دیگری دعوت به استقرار در بیمارستان مرکزی آن جا و هر دو بار، خیانت کردند و مردم را هدف قرار دادند و در عین حال، حماس را به هدف گرفتن مردم، متهم کردند.
کارشناس مسائل سیاسی پاسخ داد : این که بطلانش ثابت شد یعنی اولا شواهد زیادی که نشان میداد که موشک صهیونیستها بوده که از هواپیما پرتاب شده، از نوع بمببهای ضد استحکامات و اصلا گروههای مقاومت فلسطینی چنین موشکی ندارند که این قدر، قدرت تخریب داشته باشد یعنی یکی از مشکلات گروههای مقاومت همین است که قدرت تخریب موشکهای شان محدود است و اصلا موشکهایی که درجا، هزار نفر را به شهادت میرساند در اختیار ندارد.
فیلمهای مستندی هم که از حمله صهیونیستها به این بیمارستان منتشر شد به ویژه مستند خیلی محکم شکبه الجزیره، ثابت کرد که ادعای حمله حماس به بیمارستان، درست نیست حتی صهیونیستها تصمیم گرفتند که دفتر الجزیره را در کرانه باختری تعطیل کنند، زیرا با تولید و پخش این مستند، صهیونیستها را افشا کرد.
صهیونیستها ثابت کردند که به هیچ عنوان به قول و قرارداد و توافق نامهها؛ پایبند نیستند آنان با سازمان آزادی بخش فلسطین قرارداد اسلو را امضا کردند که حکومت خودگردان تشکیل شود، اما شیر بی یال و دم و اشکمی درست کرده بودند که شبیه همه چیز بود جز دولت با این حال، جناح راست رژیم صهیونیستی حتی آن را تحمل نکرد و به رسمیت نمیشناسد.
بنابرانی به راحتی نقض عهده میکنند و به راحتی دروغ میگویند و برای این رفتارها، مشکل شرعی هم ندارند، چون میگویند یهودیان بالاتر از دیگر پیروان ادیان هستند بنابراین میتوانند برای منافع شان دروغ بگویند.
کسی که چنین اعتقادی دارد چطور میشود به قول و قرارش اعتماد کرد به ویژه در شرایط بحرانی که اعلام میکند جایی امن است و مردم هم از روی صدق نیتی که دارند فکر میکنند درست است و به آن جا میروند، اما درست، همان جا را هدف میگیرنند.
این نشانه اوج رذالت، پستی و ذلت آنان است که از چنین ترفندی استفاده میکنند پاسخ به عملیات حماس، حمله به بیمارستان نیست اگر میتوانند رهبران نظامی حماس را ترور یا اسیر کند، اما وقتی نمیتوانند به چنین خیانتهایی متوسل میشوند.
ادعا میشود که مردم غزه از حماس فاصله دارند و اقدامات این گروه را مسبب مشکلات مردم فلسطین میدانند. نگاه مردم غزه به حماس چیه؟
وی در پاسخ گفت : اولا: حماس گروهی با تعداد محدودی عضو است و این طور نیست که هر کسی در غزه سکونت دارد عضو این گروه باشد که بعد قتلش توجیه داشته باشد، اما صهیونیستها میگویند همه مردم غزه تروریست اند، حتی نوزادان و ادعا میکنند اینها بزرگ شوند تروریست میشوند، اما آیا چنین استدلالی را عقل میپذیرد که افرادی را که مرتکب جرمی نشدند مجازات کنید هر چند، اهل مقاومت شدن گناه نیست.
با این حال، در غزه مسیحیان هم زندگی میکنند و کلیسا هم وجود دارد که صهیونیستها به آنان حمله و تعدادی را شهید و زخمی کردند آنان را که دیگر نمیتوانند عضو حماس بدانند.
از آن طرف، در روزهای گذشته و در جنگهای قبلی میان غزه و صهیونیستها حتی یک مورد هم دیده نشده است که فردی از اهالی غزه، علیه جنبشهای مقاومت شعار داده باشد.
بر عکس، همه این جنایتها را تحمل میکنند، اما پیکان حمله شان به طرف رژیم صهیونیستی است بنابران پایگاه مردمی این گروههای بسیار قوی است و و این رژیم صهیونیستی است که جنایکار شناخته میشود.
رسانههای بزرگ دنیا هشت میلیون پست مربوط به فلسطین را حذف کردند، اما پس از حمله صهیونیستها به بیمارستان غزه، ورق برگشت و شاهد همگرایی ملتها در دفاع فلسیطینیان و اعتراض به رژیم صهیونیستی هستیم. چرا با وجود حمایت ملتها از ملت مظلوم فلسطین، دولتهای غربی همچنان حامی رژیم صهیونیستی هستند؟
ایشان پاسخ داد : باید بدانید جایگاه رژیم صهیونیستی در راهبرد غرب برای منطقه ما چیست. تعبیر امریکاییها درباره رژیم صهیونیستی این بود که این رژیم را ناو هواپیمابر غرق نشدنی نامیدند یعنی پایگاهی ثابت برای حفظ منافع واشنگتن.
اتفاقا جنگ نیابتی واقعی همین است که رژیم صهیونیستی به نیابت از غرب و امریکا، منافع آنان را در منطقه به ویژه در زمینه انرژی تامین میکند یا در دورهای که نظام دو قطعی در تقابل با شوروی وجود داشت، صهیونیست ها، منافع امریکا را حفظ میکردند پس آنان متهم به جنگ نیابتی هستند.
اما این که واقعیات سرزمینهای اشغالی در رسانهها منعکس نمیشود، بله؛ متاسفانه بسیاری از رسانههای جهان تحت نفوذ صهیونیستها هستند که چشمهای شان را میبندند و با شگردهای رسانه ای، جای شهید و جلاد را عوض میکنند با این حال، خوشبختانه از زمانی که فضای مجازی آمده، وضع تغییر کرده است.
فضای مجازی، شمشیر دولبه است که امکان دارد علیه ما از آن استفاده شود و یا اگر توانایی، فکر و شناخت روشنی از آن داشته باشیم میتوانیم از آن علیه این جنایتکاران استفاده کنیم بنابراین آن انحصار سابق رسانهای که اگر واقعیات را نمیگفتند کسی خبردار نمیشود از بین رفته است.
به همین علت میبینید که وقتی جنایتی در حد حمله به بیمارستان غزه انجام میشود دیگر رسانهها نمیتوانند آن را سانسور کنند، چون میدانند که اخبارش بلافاصله در فضای مجازی منتشر میشود و در چنان شرایطی، خودشان زیرسوال میروند که جنایت بزرگی را پنهان کردند.
پس مجبور میشوند رسانه را مقداری باز و خبرها را اعلام کنند، اما به همان مقدار محدود که رسانههای شان را باز میکنند موج ایجاد میشود و در جهان غرب، متوجه میشوند که چه جنایتی رخ داده است.
صهیونیستها با این همه ادعا و شاخ و شانه کشیدن و تهدید مقاومت به حمله زمینی به غزه، آیا حمله خواهند کرد؟
آقای اسد اللهی در پاسخ گفت : این پرسش، پرسش روز است. اگر بخواهیم از دید صهیونیستها به قصه نگاه کنیم آن ضربهای که از عملیات حماس خوردند به نظرشان جبران نمیشود مگر این که معادله را در نوار غزه به طور کامل تغییر دهند. به این معنی که وارد غزه شوند و تا میتوانند ویران گری کنند، آدم بکشند و فلسینیها را واردار کنند که به طور کلی از غزه به مصر یا هر جای دیگر دنیا کوچ کنند از این جا میتوانیم بفهمیم حماس چه ضربهای به صهیونیستها وارد کرده است.
اما این تغییر، تغییری نیست که جهان در شرایط کنونی بتواند تحملش کند نه از باب دلسوزی برای فلسطینیها بلکه از این باب که جنگ اوکراین ادامه دارد و جهان غرب تمام توجه و تمرکزش را روی آن گذاشته است و میخواهد روسیه را شکست دهد.
اگر بخواهند چنین تحولی به این بزرگی در منطقه ما اتفاق بیفتد به معنی به آتش کشیده شدن کل غرب آسیاست و این بدترین گزینه برای امریکایی هاست بنابراین آنان تلاش میکنند که جلوی حمله زمینی به غزه را بگیرند.
اما این که آیا صهیونیستها در یک لحظه دیگران و حتی امریکاییها را غافل گیر کنند و بدون هماهنگی با کاخ سفید به غزه حمله کنند و جنایت جدیدی رقم زنند، احتمالش هست و مقاومت این احتمال را باید در نظر بگیرد و برایش آماده باشد، اما مرعوب نشود.
شواهد نشان میدهد که احتمال حمله زمینی به غزه ضعیف است، امریکا و غرب جلوی این را گرفتند نه از باب منافع ما، بلکه برای منافع خودشان با این حال، مقاومت باید آمادگی این را داشته باشند و با روحیه قوی، این آمادگی را حفظ کنند.
گفته میشود زلزله سیاسی در ساختار رژیم صهیونیستی در راه است؛ پیش لرزه هایش هم این که مخالفان نتانیاهو حتی از مقامات سابق، تصریح کردند که او باید او برکنار شود یا استعفا دهد. پیش بینی شما از سرنوشت شخص نتانیاهو چیست و مهمتر این که شکاف امنیتی - سیاسی که در رژیم صهیونیستی وجود دارد با توجه به اتفاقات اخیر، به کجا میانجامد؟
کارشناس مسائل سیاسی پاسخ داد : قبل از عملیات طوفان الاقصی، حدود هفت هشت ماه بود که به علت تشکیل کابینه نتانیاهو که با بدترین و افراطیترین گروههای صهیونیست ائتلاف کرده بود، شکافی عمودی در این رژیم اتفاق افتاده بود.
وقتی این جنگ آغاز شد با این شکستی که در این جنگ خوردند نتانیاهو دیگر کلا صحنه سیاسی را باخته و حالا در پی این است که پیروزی خیلی بزرگی به دست آورد که این شکست را جبران کند که این هم ممکن نیست.
سرنوشتی که اولمرت پس از جنگ ۳۳ روزه با آن مواجه شد در انتظار نتانیاهوست بلکه بدتر. اولمرت در آن جنگ شکست خورد و از صحنه سیاست حذف شد بعد هم پروندههایی داشت که به دادگاه رفت و مدتی هم به زندان افتاد.
میدانیم پروندههایی که نتانیاهو در دادگاههای رژیم صهیونیستی دارد خیلی بیشتر از اولمرت است و شکست صهیونیستها بر اثر طوفان الاقصی هم خیلی بیشتر از جنگ ۳۳ روزه است، چون اصلا نظام صهیوینستی را از درون دچار شکستی کرد که به فرموده رهبر معظم انقاب، قابل ترمیم نیست؛ بنابراین پایان جنگ، آغاز مشکلات نتانیاهو و آغاز روند برکناری و سپس محاکمه و حذفش کلی او از صحنه سیاسی این رژیم است.
این شکافی که در جامعه صهیونیستی ایجاد شده، شکافی است که حتی ربطی به مقاومت ندارد بلکه ناشی از تضاد فکری است، زیرا دو دیدگاه و دو تیپ آدمهای کاملا متفاوت در آن جا حضور دارند و، چون فقط یهودی هستند دور هم جمع شدند و هیچ وجه مشترک دیگری با هم ندارند.
این اختلاف، مدام عمیقتر میشود و جامعه صهیونیستی به سمت افراط گرایی بیشتر میرود و هرقدر که افراطیتر شود به سقوط نزدیکتر میشود، زیرا جوامعی که عقل و حکمت را کنار گذارند و از روی افراط گرایی تصمیم بگیرند در واقع انتحار میکنند.
بنابراین، طبق دیدگاه رهبر معظم انقلاب که فرمودند رژیم صهیونیستی عمر طولانی نخواهد کرد و چند سال پیش فرمودند تا ۲۵ سال دیگر را نمیبیند در واقع بخش عمده اش از جانب صهیونستها اتفاق میافتد.
حتی قبل از عملیات طوفان الاقصی شاهد بودیم که هشدارهایی درباره وقوع جنگ داخلی میان صهیونیستها داشتیم و شهرک نشینها آن قدر افراطی اند که در برابر گروههایی که آنان را لائیک میدانندن دست به سلاح خواهند برد.
جنگ کنونی باعث شده که تاحدی آرام گرفته اند، اما با پایان جنگ، چون مخالفان نتانیاهو دوباره تجمعات اعتراضی را آغاز خواهند کردند و اتفاقا این بار با برگههای قوی علیه نتانیاهو وارد عمل خواهند شد، طرفداران او هم وارد میشوند و احتمالا حتی دست به سلاح خواهند برد و این یعنی آغاز جنگ داخلی میان صهیونیستها و این یعنی فروپاشی.