رئیس پلیس فتای پایتخت با اشاره به پرسه زنی کلاهبرداران و شیادان در فضای مجازی گفت: شهروندان و کاربران فضای مجازی باید مطلع باشند که در شبکههای اجتماعی، تحت هیچ شرایطی، هر درخواست ناشناسی را تایید نکنند و به هر تماسی پاسخ ندهند.
وی افزود: هرگونه درخواست این چنینی را تایید نکرده و حتما از به صورت تلفنی تاییده لازم را از فرد آشنا و دوست و خانواده بگیرید که مبادا شبکه اجتماعی فرد مد نظر هک شده و مورد سوء استفاده افراد مجرم قرار گرفته باشد.
سرهنگ گودرزی گفت: یکی دیگر از شگردهای مجرمان در فضای مجازی استفاده از بدافزارهایی در حوزه نرم افزارهای بانکی و لینکهای آلوده است.
وی افزود: چندی قبل فردی در فضای مجازی «نرم افزار هکر» میفروخت و خیلیها به فکر خرید این مورد افتادند که بتوانند یک سری اطلاعات کسب کنند، جالب است این نرم افزاری که برای فروش گذاشته شده بود یک بدافزاری بود که وقتی خریداری و نصب می شد کنترل سیستم و گوشی همراه در اختیار آن فرد هکر قرار میگرفت که این فرد که یک پسر بچه ۱۶ ساله بود دستگیر شد که ۸۰ نفر فقط در پلیس فتا تهران از این فرد شکایت کرده بودند.
وی گفت: اگر ما ناآگاه باشیم و نرم افزاهای خود را از منابع ناشناخته و مشکوک دریافت و اگر این فرهنگ را داشته باشیم که نباید روی هر لینک ارسالی کلیک و هر نرم افزار مخربی را نصب نکنیم به دام مجرمان سایبری نخواهیم افتاد.
رئیس پلیس فتا تهران بزرگ افزود: توصیه میشود که برای انتخاب رمز، رمزهای عبور قوی انتخاب کنید تا غیر قابل حدس زدن باشد.
سرهنگ گودرزی گفت: تا الان پروندهای نداشتیم که فرایند احراز دو مرحلهای آن فعال بوده باشد و فرد هکر توانسته باشد وارد حساب کاربری افراد شود. این موضوع در واقع یک سپر امنیتی است که به افراد کمک میکند تا کسی وارد حریم خصوصی آنها نشود.