معاون هماهنگی امور اقتصادی مازندران گفت: کاهش مدت زمان ارسال، هزینه و ضایعات از جمله مزایای مهم صادرات دریایی کالا از استان است .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، حسن خیریانپور در حاشیه ارسال نخستین محموله صادرات مرکبات مازندران از بندرامیرآباد به روسیه، اظهار کرد: در راستای فعال سازی دیپلماسی اقتصادی در سفری که استاندار مازندران در راس یک هیات تجاری اقتصادی به روسیه داشت، شاهد ارسال اولین محموله دریایی هستیم.
وی گفت: ظرفیت سالانه تولیدات استان مازندران بالغ بر ۷/۵ میلیون تن، از جمله مرکبات که ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن که ۲۲۰هزار تن تولید کیوی است که بخش عمدهای از این تولیدات صادرات محور است.
خیریانپور، خاطرنشان کرد: در سنوات گذشته عمده صادرات ما از مرزهای زمینی استانهای دیگر انجام میشد، ثبت و اظهار در قرنطینه و گمرکات برای کشورهای هدف استانهای مربوطه انجام میشد که هیچ اثری در صادرات استان مازندران نداشت.
معاون هماهنگی امور اقتصادی مازندران گفت: استانداری مازندران با همکاری مدیرکل بندر امیرآباد و کشتیرانی دریای خزر شرایط را برای صادرات از طریق حمل و نقل دریایی فراهم کرد و امروز اولین محموله از پایانه روماک به بندر روسیه ارسال شد و این گام موثری است.
وی با اشاره به اثرات مثبت ارسال دریایی محمولهها، گفت: حمل دریایی از جهت هزینه به مراتب کمتر از حمل و نقل زمینی است، دومین اثر به جهت زمانی است که از طریق حمل و نقل دریایی در طول دو الی سه روز کالا به کشور هدف میرسد در حالی که ارسال زمینی ۲۵ تا ۳۰ روز طول میکشید که ضایعات بیشتری داشت، اما از نظر دریایی به مراتب کمتر است.
خیریانپور گفت: امیدواریم این اقدام باعث استفاده حداکثری سورتینگ داران از این ظرفیت شود تا محصول خود را با قیمت مطلوب تری به فروش برسانند.
همچنین محمدعلی موسی پور گرجی، مدیرکل بنادر و دریانوردی امیرآباد، توسعه صادرات را از جمله اهداف مهم بندر امیرآباد اعلام کرد و گفت: برای اینکه بتوانیم حجم صادراتی که مدنظر استان است را پوشش دهیم به تناسب حجم عملیات تعداد ۱۶۰ کانتر یخچالی را در بندر امیرآباد پیاده کردیم.
وی تصریح کرد: پروژه جدیدی را برای ترمینال یخچالی ۴۰ فوتی به تعداد ۴۰ دستگاه و بحث همکاری کشتیرانی بزرگ خزر باهدف برنامه محور شدن تردد برنامه سفر کشتی نیز در دستور قرار دارد.