در بستهی پزشکی سلامت امروز با خواص لبو وتاثیرش در سرماخوردگی آشنا شوید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای زنجان ؛ لبو در تقویت سیستم ایمنی بدن وپیشگیری از سرماخوردگی حرف اول را میزند.
یکی از مواد غذایی بسیار مقوی برای جلوگیری و همچنین درمان سرماخوردگی، چغندر یا همان لبو است.
برخی از کارشناسان تغذیه معتقدند که لبو بیشتر از شلغم در بهبود سرماخوردگی میتواند موثر باشد. گفته میشود اینکه مردم به هنگام سرماخوردگی بیشتر سراغ شلغم میروند، دقیقا جنبه روانی دارد، زیرا از لحاظ علمی لبو باید در درمان سرماخوردگی بهتر عمل کند. لبو خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و علاوه بر بهبود سرماخوردگی در درمان بسیاری از بیماریهای دیگر نیز موثر است.
اما خواص دیگر لبو: کاهش فشار خون
حاوی نیتریک اسید بوده و به بهبود جریان خون کمک میکند و در نتیجه برای سیستم قلبی-عروقی مفید است. مطالعات نشان میدهد که نوشیدن آب چغندر میتواند در عرض چند ساعت فشار خون را تا حد قابل توجهی کاهش دهد.
کاهش التهاب
اثرات ضد التهابی چغندر در مبارزه با تومورها و سرطان نیز تائید شده است. برای اینکه خواص ضد التهابی لبو را ببینید بهتر است از آب چغندر به طور منظم در رژیم غذایی خود استفاده کنید.
افزایش انرژی
لبو دارای مقادیر قابل توجهی کربوهیدرات برای تامین انرژی بدن بوده و کارایی ورزشکاران را افزایش میدهد. مقادیر بالای نیترات در چغندر به انرژی تبدیل شده و، چون فرم گیاهی دارد، هضم آن نیز آسان است. لبو با افزایش اکسیژن رسانی به خون فشار خون را در ورزشکاران کاهش داده و موجب میشود تا در تمرینات و مسابقات ورزشی عملکرد بهتری داشته باشند.
کاهش کلسترول
اگر به کلسترول بالا مبتلا هستید، حتما آبلبو را به رژیم غذاییتان بیفزایید. براساس مطالعهای که در سال ۲۰۱۱ بر روی موشها انجام گرفت، عصارهی لبو میتواند کلسترول کل و تریگلیسرید را کاهش و کلسترول خوب را افزایش بدهد.
کمک به تنظیم وزن
آب لبو کالری بسیاری پایینی دارد و فاقد چربی است. آب لبو یک نوشیدنی خوب برای شروع روز است که میتواند مواد مغذی و انرژی موردنیازتان را تأمین کند.
پیشگیری از سرطان
رنگ خاص لبو بهخاطر وجود «بتالائین» است. بتالائین از آنتیاکسیدانهای محلول در آب است. براساس مطالعهای که در سال ۲۰۱۴ صورت گرفت، بتالائین میتواند از سلولهای سالم در برابر آثار مخرب برخی داروهای درمان سرطان محافظت کند.
همچنین لبو حاوی بتائین است. بتائین میتواند از تجمع چربی در کبد پیشگیری کند یا از میزان آن بکاهد. همچنین بتائین از کبد در برابر سموم محافظت میکند
سخن آخراینکه لبو را چه خام، چه پخته یا به هر شکل دیگری مصرف کنید، باز هم غذای سالمی محسوب میشود.