رییس جدید هیات نجات غریق و غواصی خوزستان : انجام کاری جدید برای ساماندهی سواحل خوزستان و ساخت استخر در مناطق کمتر توسعه یافته استان در دستور کار قرار داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان ، رییس جدید هیات نجات غریق و غواصی خوزستان با تاکید بر اینکه در بحث ساماندهی سواحل استان قرار است کار نویی صورت بگیرد، گفت: در تلاشم در سال اول دوره چهار ساله فعالیتم در هیات، از ۱۱ هزار کیلومتر رودخانه در خوزستان حداقل ۱۱ کیلومتر را مکان شنای مجاز اعلام کنیم.
امید جشان زاده اظهار کرد: تلاشمان بر این است که در برنامه چهار سالهمان برای هیات نجات غریق و غواصی جهت توسعه و رفع مشکلات این ورزش اقدامات لازم را داشته باشیم. ضمن اینکه مهمترین ماموریت و مسئولیت هیات نجات غریق خوزستان پیشگیری از غرقشدگی و ایمنی در استخرهای شنا است که ان شاءالله با ساختارمند کردن سیستم مدیریت استخرهای شنا و ساماندهی ناجیان غریق و نیز امنیت شغلی ناجیان غریق و ایجاد انگیزه در آنها و ارتقای سطح ایمنی به این هدف مهم خواهیم رسید.
غرقشدگی در سواحل و استخرها، دغدغه هیات نجات غریق است
وی ادامه داد: با توجه به آماری بالای غرقشدگی در استان خوزستان، غرقشدگی در سواحل و استخرها برای من یک دغدغه است و برای رفع این دغدغه با برنامه در هیات نجات غریق و غواصی خوزستان کار خواهیم کرد. در دوران سرپرستیام در این هیات نیز روزی نبود که از فعالیت، تلاش و پیگیری برای پیشگیری از غرقشدگی و توسعه این ورزش کوتاه بیایم.
انقلاب در حضور مستمر ناجیان غریق در سواحل و رودخانههای خوزستان
رئیس هیات نجات غریق و غواصی خوزستان خاطرنشان کرد: در آخرین جلسهای که به همراه آقای بنیتمیم مدیرکل ورزش و جوانان خوزستان در استانداری شرکت کردم به این موضوع اشاره داشتم که در سرفصلها و مطالعات پیشگیری از غرقشدگی و ساماندهی سواحل و تفرجگاهها فقط سواحل دریاها را دیدهایم، در حالی که در استان خوزستان با توجه به وسعت جغرافیایی آن باید به رودخانهها هم نگاه ویژهای داشت. در دوران کرونا در سال ۱۳۹۹، ۱۴۸ غرقشدگی در رودخانههای استان داشتیم و حتماً در چهار سال مدیریتم در هیات نجات غریق و غواصی خوزستان انقلابی در بخش حضور مستمر ناجیان غریق در سواحل و رودخانهها خواهیم داشت که بر این اساس قطعا آمار غرقشدگی در رودخانهها کاهش پیدا خواهد کرد.
ارتباط معنادار آموزش فنون شنا و کاهش غرقشدگی
وی بیان کرد: همچنین به آموزش فنون نجات غریق و شنا به جمعیت داوطلبان هلال احمر و آتشنشانان توجه خواهیم داشت که مطمئنا نقطه عطفی در بحرانها و مشکلات خواهد بود. ضمن اینکه در توسعه فنون نجات غریق در روستاهای کمتر توسعه یافته و شهرهای فاقد استخر حتماً کوشا خواهیم بود، چرا که اعتقاد داریم هر چقدر آموزش فنون شنا را افزایش دهیم حتماً ارتباط معناداری با کاهش غرقشدگی خواهد داشت.
تلاش برای پوشش مناطق کمتر توسعه یافته فاقد استخر
جشانزاده با بیان اینکه ظرفیتهای انسانی و صنعت خوزستان را میشناسیم، گفت: با تکیه بر ظرفیت پالایشگاهها، پتروشیمیها و صنعت خوزستان و استفاده از ظرفیت استخرهای این سازمانها تلاشمان بر این است مناطق کمتر توسعه یافته فاقد استخر را تحت پوشش قرار دهیم تا بچههای این مناطق را از غرق شدن در کانالها نجات دهیم.
اولویت در هیات نجات غریق چیست؟
وی عنوان کرد: برای من اولویت پرداختن به ورزش قهرمانی نیست، زیرا رسالت نجات غریق و غواصی ورزش قهرمانی نیست و البته در این بخش کار خواهیم کرد، اما اولویت برنامههای من پیشگیری از غرقشدگی در استخرها و افزایش ایمنی در استخرها و نیز سواحل و رودخانهها است.
در سرپا نگه داشتن استخرهای شنا کوشا خواهیم بود
رئیس هیات نجات غریق و غواصی خاطرنشان کرد: توسعه کسب و کار در استخرهای شنا و اشتغالزایی از دیگر برنامههای مدنظر من است. شنا و نجات غریق بدون استخر مانند این است که تعدادی فوتبالیست داشته باشی، اما زمین چمنی نباشد. در کنار سختیها و ساماندهی استخرها و اماکن آبی که در دستور کار ما است حتما حمایت میکنیم تا استخرهای شنا در بحث آموزش فنی و نظارت و کنترل ایمنی تأسیسات در شرایطز مناسبی قرار بگیرند و در سرپا نگه داشتن و بالندگی استخرهای شنا کوشا خواهیم بود. در حال حاضر شاهد تعطیلی خیلی از استخرهای شنا به دلیل سهلانگاری و کم توجهیها هستیم و انشاءالله هیات نجات غریق و غواصی در این بخش کار خواهد کرد.
انجام کار نو در ساماندهی سواحل خوزستان
وی با تاکید بر اینکه در بحث ساماندهی سواحل خوزستان قرار است کار نویی صورت بگیرد، گفت: به این نتیجه رسیدهایم که علت اینکه اعتباری برای بحث ساماندهی سواحل در خوزستان نمیتوان بگیریم این است که کلا شناکردن در رودخانهها ممنوع است که البته باید این موضوع در خصوص خوزستان تغییر کند، زیرا رودخانههای خوزستان قابلیت شناکردن دارند. از ۱۱ هزار کیلومتر رودخانه در خوزستان حداقل باید بتوانیم ۱۱ کیلومتر را در سال اول فعالیتم در هیات نجات غریق و غواصی خوزستان شنای مجاز اعلام کنیم. به صورتی که در آن مکانها منجی غریق مستقر کنیم و محلهایی را برای شنا درنظر بگیریم تا مردم برای شنا فقط به این مکانها مراجعه کنند.
یک تیر و دو نشان با تحقق یک برنامه
جشانزاده تأکید کرد: این موضوع را با کارشناسان مربوطه در امور اجتماعی استانداری خوزستان و رئیس فدراسیون نجات غریق مطرح کردم و در جلسه کشوری پیش رو نیز مطرح خواهم کرد و اگر بتوانیم وزارت کشور را متقاعد کنیم که بخشی از آبهای خوزستان در رودخانهها را به عنوان شناگاه یا طرح شنا اعلام کند، میتوانیم مثل استانهای شمالی شاهد فعالیت بیشمار ناجیان غریق باشیم که با این کار هم مردم میتوانند به راحتی شنا کنند و هم اشتغالزایی ناجیان رقم میخورد.