چرم نوشتههای دوره ساسانی به خط پهلوی ساسانی در غاری در شهرستان دلیجان کشف شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ حسین محمودی معاون میراثفرهنگی استان مرکزی از آغاز دوره نخست کاوش باستانشناسی در غاری موسوم به " زل" در این شهرستان خبر داد و گفت: در این غار تاریخی آثاری از چرم نوشتههای دوره ساسانی به خط پهلوی ساسانی به دست آمده است.
محمودی با اشاره به نتایج بررسیها و کاوشهای انجام شده در غار زل اضافه کرد: این غار نقش پناهگاه و نگهداری اشیای با ارزش را در اوایل ورود اسلام به ایران داشته و برخی از آثار دوره ساسانی در آن نگهداری میشده است.
به گفته محمودی؛ در غار تاریخی زل دلیجان بقایای یک استخر مصنوعی و دست ساخته بشر نیز به دست آمده که برای ذخیره و بهره برداری آب ایجاد شده است.
معاون میراث فرهنگی استان مرکزی همچنین ادامه داد: خشتهای خام، تکههای سفال و پارچه و چرم نوشته دوره ساسانی از جمله آثار به دست آمده در این دوره از کاوشهای غار زل است که در دست بررسی و مطالعه قرار دارد.
حکاکی روی چرم، تکههای سفال و سایر اشیا در دوران باستان رواج داشت.
فرآوری چرم و مصنوعات چرمی در دوره ساسانی رواج داشت. پیش از این در متعلقات آثاری مثل مرد نمکی (معدنکار مومیایی در معدن نمک زنجان) و نقش برجسته ساسانی (نقش برجستهای که به تازگی به کشور استرداد شده است) بقایای مهارت صنعت چرم در مصنوعاتی مثل چکمه، کیف و کمربند دیده میشود.
مرد نمکی و نقش برجسته ساسانی در موزه ملی ایران نگهداری میشوند.