نمایندگان مجلس در بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم نهادهای نظامی، انتظامی و سایر نهادهای مسؤول مستقر در مرز را نسبت به ایجاد و پشتیبانی دسترسی وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه به دادههای سامانههای مرزی خود و امکان مناسب استقرار سامانههای اختصاصی وزارت اطلاعات در مرز، مکلف کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم ، بند (ت) ماده ۱۰۳ این لایحه را با ۱۸۴ رأی موافق، یک رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۰۶ نماینده حاضر در جلسه تصویب کردند.
براساس بند (ت) ماده ۱۰۳ این لایحه؛ نهادهای نظامی، انتظامی و سایر نهادهای مسؤول مستقر درمرز، با هماهنگی ستاد کل نیروهای مسلح موظفند نسبت به ایجاد و پشتیبانی دسترسی وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه به دادههای سامانههای مرزی خود و امکان مناسب استقرار سامانههای اختصاصی وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه در مرز، اقدام نمایند. وزارت اطلاعات موظف است با استفاده از دادههای اطلاعاتی موجود و با رعایت کلیه ملاحظات حفاظتی و براساس کار ویژه مرز شورای امنیت کشور، نیازمندیهای اطلاعاتی نهادهای امنیتی، نظامی و انتظامی مستقر در مرز را تأمین نماید. دستورالعمل چگونگی نحوه تبادل اطلاعات و وظایف دستگاهها ظرف شش ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون، توسط شورای امنیت کشور ابلاغ میگردد.
همچنین در ادامه بندهای (ث) و (ج) این ماده با نظر دکترمحمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی مبنی بر اینکه همه اجزای این دو بند دقیقا در قانون تشکیل سازمان پدافند غیرعامل گفته شده، حذف شدند.
بندهای حذف شده به شرح زیر است:
ث- دستگاههای اجرائی به منظور کاهش آسیب پذیری زیرساختها و ارتقای پایداری ملی، ملزم به رعایت سیاستهای ابلاغی پدافند غیرعامل و انجام اقدامات زیر پس از تصویب در مراجع قانونی مربوط میباشند.
-۱ اجرای کامل پدافند غیرعامل برای کلیه مراکز حیاتی، حساس و مهم کشور براساس طرح مصوب کارگروه (کمیته) دائمی پدافند غیرعامل کشور مبتنی بر گسترش هوشمندانه و مصون سازی
-۲ تهیه و اجرای طرح خروج مراکز و تاسیسات پر خطر از مراکز جمعیتی توسط دستگاههای اجرائی ذیربط و پس از تائید طرح در کمیته پدافند غیرعامل کشور
-۳ دستگاههای اجرائی، ملی و استانی موظفند برای مصون سازی زیرساختها و فعالیتهای کشور در مقابل تهدیدات رایانیکی (سایبری) نسبت به تهیه پیوست پدافند غیرعامل برای طرحهای حساس جدید کشور اقدام نمایند.
-۴ نسبت به تأمین، راه اندازی و آماده به کار نگهداشتن مولدهای برق اضطراری زیرساختهای کلیدی و شریانهای اصلی در جهت حفظ و تداوم کارکردهای اساسی و ارتقای تاب آوری دستگاهها برابر دستورالعمل مصوب کارگروه (کمیته) دائمی پدافند غیرعامل کشور از محل منابع داخلی خود، اقدام و از آمادگی آنها اطمینان حاصل نماید.
-۵ به منظور مقابله با تهدیدات و اقدامات پیشدستانه در حوزه حفظ اماکن متبرکه تهیه طرح جامع امنیتی و انتظامی اماکن مقدسه به ویژه حرمهای چهارگانه حضرت ثامن الحج (ع)، احمد بن موسی، حضرت فاطمه (س) و حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) با پشتیبانی و تأمین منابع آن توسط دولت (سازمان) از طریق وزارت کشور، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و ستادکل نیروهای مسلح
۶- ایجاد ساز و کارهای پژوهشی، پیشگیری و نظارتی در راستای کشف، ارزیابی و برآورد میزان آلودگی و تأیید سلامت مواد اولیه، فرآوردهها و کالاهای غذایی، دارویی، بهداشتی، زیستی، دامی و کشاورزی وارداتی را از نظر وجود عوامل شیمیایی، زیستی، پرتوی و هستهای پر خطر، زیان آور و سمی توسط وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح
تبصره- آیین نامه اجرائی این بند در سال اول اجرای برنامه توسط وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و با همکاری دستگاههای مربوطه در این جزء تهیه و به تصویب هیأت وزیران میرسد.
ج- به منظور افزایش ظرفیتهای قدرت نرم و دفاع رایانیکی (سایبری) و تأمین پدافند و امنیت رایانیکی برای زیرساختهای کشور و امن سازی و مصون سازی دستگاههای اجرائی نسبت به تهدیدات و آسیب پذیری ها، طرح جامع توسعه قدرت نرم دفاعی و رایانیکی و مقابله با جنگ ترکیبی توسط مرکز ملی فضای مجازی با مشارکت ستادکل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه، وزارتخانه های، ارتباطات و فناوری اطلاعات و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ظرف یکسال از لازم الاجرا شدن این قانون، تهیه و به تصویب شورای عالی فضای مجازی میرسد. دستگاههای ذیربط موظفند در طول اجرای برنامه نسبت به اجرایی نمودن طرحهای مصوب اقدام نمایند.