معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای یزد از اجرای عملیات لایروبی رودخانهها و بندهای تغذیه مصنوعی استان با اعتباری معادل ۶۲ میلیارد ریال خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، جواد منصوری با اشاره به بارشهای بیسابقه و موسمی سال گذشته که منجر به وقوع سیل در برخی مناطق استان یزد شد، گفت: در این بارشها اغلب رودخانههای استان شاهد جریان سیلاب بودند و باعث بروز خساراتی نیز شدند.
وی با بیان این شرکت آب منطقهای یزد در جریان وقوع سیل اقدامات متعددی مانند بررسی و بازدید مستمر از مسیرهای عبور سیلاب و رفع انسداد از رودخانهها و مسیلها و پلها در مناطق مختلف و رفع نقاط مسدود بحرانی و خطرساز را دنبال کرد، یکی از اقدامات صورت گرفته پس از فروکش کردن سیلاب را علاوه بر مطالعه بازنگری، مرمت و بهسازی سیلبندهای استان، لایروبی رودخانهها ذکر کرد.
منصوری با اشاره به عملیات لایروبی رودخانههای استان به منظور هدایت صحیح سیلاب از بالادست به سمت دشتها تصریح کرد: البته لایروبی رودخانهها در شهرستانهای مختلف نیز به صورت خاص در قالب قراردادهای منعقده از محل اعتبارات جاری دنبال شد که از آن جمله میتوان به لایروبی رودخانههای شهرستانهای استان با مجموع اعتباری بالغ بر ۳۶ میلیارد ریال اشاره کرد.
وی همچنین از اختصاص اعتباری افزون بر ۱۸ میلیارد ریال برای عملیات آزادسازی و لایروبی رودخانههای استان خبر داد و اظهار داشت: علاوه بر این با صرف اعتباری معادل ۱۷ میلیارد ریال از محل اعتبارات ماده ۱۷ مدیریت بحران در سال ۱۴۰۱ نیز لایروبی رودخانههای ابراهیمآباد، تنگ چنار و روستاهای میانکوه در شهرستان مهریز و رودخانههای علیآباد، ده بالا و سنگ دراز در شهرستان تفت انجام شد.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای یزد گفت: قراردادهایی منعقد شد که طی آن در رودخانههای گاشار ابرکوه، شهر تفت، دشتک، فیضآباد شهرستان تفت و کوه کاسه درحال انجام لایروبی در قبال درآمد حاصل از برداشت مصالح از همان رودخانهها هستیم که قراردادهای مشابهی نیز در مورد رودخانههای توتک و کرخنگان نهایی شده است.
وی خاطرنشان کرد: البته برای ۳۳ رودخانه دیگر در استان نیز این مدل مالی تعریف شده که امیدواریم در قانون بودجه ۱۴۰۲ قراردادهای آنها منعقد و از محل درامد مصالح این رودخانه ها شاهد لایروبی مناسب انها باشیم.
منصوری هدف اصلی و کلان شرکت آب منطقهای از این اقدامات را تثبیت رودخانهها و آزادسازی مناسب آنها برای عبور امن سیلابها و جلوگیری از بروز خسارت به مردم خواند و ادامه داد: در همین راستا اقداماتی برای حفظ حریم رودخانهها با نشان گذاری و جانمایی آن در سامانه کاداستر صورت گرفته و در همین راستا نیز خوشبختانه در سالهای اخیر شاهد استعلام دستگاههای متولی از آب منطقهای برای اجرای طرحهایشان در مجاورت حریم و بستر رودخانهها در استان هستیم.
وی با بیان این که دقیقاً نمیتوان میزان بارشها و شدت سیلابهای احتمالی در آینده را پیش بینی کرد، گفت: شرکت آب منطقهای یزد از تمام منابع در دسترس برای انجام اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با سیلهای احتمالی کمال بهره را برده و امیدواریم با تدابیر صورت گرفته، شاهد کمترین خسارات در زمان وقوع این قبیل حوادث در استان باشیم.