بیمارستانهای غزه با اتمام سوخت مورد نیاز و تجهیزات پزشکی در وضعیت فاجعهباری قرار دارند و چندین بیمارستان و مرکز درمانی نیز از کار افتادهاند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از میزان؛ بیمارستانهای غزه در حال حاضر وضعیت فاجعهباری را سپری میکنند؛ از یک سو با کمبود سوخت و تجهیزات پزشکی مواجه هستند و از سویی دیگر موج گسترده افراد مجروح و شهید ظرفیت آنها را به چالش کشیده است.
در این بین رژیم صهیونیستی چندین بیمارستان را تهدید به بمباران کرده و خواستار تخلیه آنها شده است.
دستور تخلیه رژیم صهیونیستی در حالی صادر میشود که هزاران نفر از ساکنان غزه که از خانههای خود آواره شدهاند، عمدتا در بیمارستانها پناه گرفتهاند.
هشدار نهادهای فلسطینی درباره بیمارستانهای غزه
وزارت بهداشت فلسطین در جدیدترین بیانیه خود گزارش داد: رژیم اشغالگر صهیونیست سیستم آمبولانس غزه را با هدف قرار دادن ۲۵ آمبولانس و از کار انداختن آنها تضعیف کرد.
در این بیانیه آمده که ۱۲ بیمارستان و ۳۲ مرکز بهداشتی به دلیل هدف قرار گرفتن از سوی رژیم صهیونیستی و تمام شدن سوخت از کار افتادهاند.
پزشکان بیمارستان الشفا گزارش دادند: از عصر دیروز بیش از ۲۳۰ شهید و ۵۰۰ مجروح پذیرش کردیم؛ اتاقهای عمل و بخشهای مراقبتهای ویژه در بیمارستان مملو از افراد مجروح است و ما نمیتوانیم به موارد جدیدی که وارد میشوند، رسیدگی کنیم.
همچنین مدیر بیمارستان اندونزی در غزه گفت: ما از کمبود شدید دارو و تجهیزات پزشکی رنج میبریم، صدها خانواده در این بیمارستان پناه گرفتهاند و این باعث افزایش بار بر دوش ما شده است.
وی هشدار داد: ما شدیدا به تجهیزات پزشکی، دارو و سوخت نیاز داریم و در صورت تمام شدن سوخت بیمارستان، آنها در خطر توقف عملیات جراحی هستند.
مدیر بیمارستان اندونزی میگوید: پرسنل پزشکی ۱۴ روز است که بیمارستان را ترک نکردهاند، کاملا خسته هستند و در شرایط سخت کار میکنند، به دلیل نداشتن تجهیزات، جراحی را بدون بیهوشی انجام میدهیم.
مدیر رسانهای هلال احمر فلسطین نیز گفت: چند روز است که شاهد بمباران خشونتآمیز در مجاورت بیمارستان القدس غزه هستیم؛ نیروهای اشغالگر به ما هشدار میدهند که هر لحظه بیمارستان القدس را بمباران خواهند کرد.
این مقام فلسطینی هشدار داد: جامعه جهانی مسئول هرگونه بمباران در بیمارستان القدس خواهد بود و از جهانیان میخواهم برای جلوگیری از بمباران بیمارستان القدس از سوی اشغالگران اقدام کنند.
مدیر منطقهای سازمان جهانی بهداشت در فلسطین نیز وضعیت فاجعهبار بیمارستانهای غزه را اینگونه تشریح میکند؛ ۲۰ بیمارستان در نوار غزه از ۳۵ بیمارستان کار نمیکنند و یک فاجعه انسانی واقعی به دلیل فروپاشی بخش بهداشت در نوار غزه رخ داده است.
همچنین سخنگوی وزارت بهداشت فلسطین با بیان این که بیش از ۱۴۰ بیمار در بیمارستانهای غزه تحت مراقبتهای ویژه هستند و وضعیت آنها به شدت خطرناک است، گفت: تهدیدهای اسرائیل برای تخلیه بیمارستانها باعث فاجعه پزشکی میشود و اگر رژیم اشغالگر تهدید خود را عملی کند کشتار بیمارستان المعمدانی ممکن است تکرار شود.
این مقام فلسطینی گفت: اگر اشغالگران تهدید خود را درباره بیمارستان القدس عملی کنند، قتلعام بزرگی رخ خواهد داد؛ جامعه جهانی نباید در برابر تهدید اسرائیل برای بمباران بیمارستانهای ما سکوت کند.
سخنگوی وزارت بهداشت فلسطین هشدار داد: مقدار سوخت باقیمانده ممکن است تنها برای چند روز در بیمارستانهای ما کافی باشد و اگر سوخت تمام شود، تمام بیمارستانهای غزه شاهد یک فاجعه بیسابقه بهداشتی خواهند بود و هزاران بیمار ممکن است با مرگ مواجه شوند و در صورت تمام شدن سوخت، خدمات بهداشتی متوقف خواهد شد.
خبرگزاری آسوشیتد پرس روایتهایی را از وضعیت بیمارستانهای غزه بازگو کرده و به نقل از یک جراح ارتوپد ۵۱ ساله فلسطینی نوشت: تنها چیزی که بدتر از فریادهای بیمار تحت عمل جراحی بدون بیهوشی کافی است، چهره وحشت زده کسانی است که منتظر نوبت خود هستند.
هنگامی که بمباران رژیم صهیونیستی شدت مییابد و بیمارستانی که «نضال عابد»، جراح فلسطینی، در آن کار میکند، مملو از مجروحان میشود، او بیماران را در هر کجا که میتواند درمان میکند؛ روی زمین، در راهروها، در اتاقهایی که به جای ۲ نفر، ۱۰ بیمار دارد.
آسوشیتد پرس افزود: بدون تجهیزات پزشکی کافی، «عابد» به هر چیزی که پیدا میکند، بسنده میکند؛ لباس برای بانداژ، سرکه بهعنوان ضدعفونی کننده، سوزن خیاطی به جای سوزنهای جراحی.
بیمارستانها در نوار غزه تحت محاصره رژیم صهیونیستی که برق و تحویل مواد غذایی و سایر ملزومات به این منطقه را قطع میکند، در آستانه فروپاشی هستند، آنها فاقد آب تمیز هستند، اقلام اولیه آنها برای کاهش درد و جلوگیری از عفونت در حال اتمام است، سوخت برای ژنراتورهای آنها در حال کاهش است.
حملات رژیم صهیونیستی در بیش از ۲ هفته اخیر محلهها را ویران کرده، ۵ بیمارستان را تعطیل کرده، هزاران نفر را کشته و بیش از ظرفیت بیمارستانها و مراکز بهداشتی، افراد را مجروح کرده است.
کابوس هولناک بیمارستانهای غزه
«عابد» که با پزشکان بدون مرز کار میکند، از بیمارستان قدس به آسوشیتدپرس گفت: این مرکز پزشکی با سرپیچی از دستور تخلیه ارتش اسرائیل در روز جمعه، همچنان صدها بیمار را درمان میکند، حدود ۱۰ هزار فلسطینی که در اثر بمباران آواره شدهاند نیز در محوطه بیمارستان پناه گرفتهاند.
وی یادآور شد: این افراد همگی وحشتزده هستند و من هم همینطور، اما هیچ راهی برای تخلیه وجود ندارد. اولین غذا، آب و دارو پس از چند روز توقف در مرز، روز شنبه گذشته از مصر وارد غزه شد.
روایتی از وضعیت فاجعهبار بیمارستانهای غزه
سازمان جهانی بهداشت گفت که چهار کامیون در کاروان ۲۰ کامیونی حامل دارو و تجهیزات پزشکی بودند، اما امدادگران و پزشکان هشدار دادند که این محموله برای رسیدگی به بحران انسانی پیچیده و چندلایه در نوار غزه کافی نیست.
کابوس هولناک بیمارستانهای غزه
«مهدت عباس»، یکی از مقامات وزارت بهداشت فلسطین، گفت: اگر کمکهای بیشتری وارد غزه نشود، میترسم به نقطهای برسیم که رفتن به بیمارستان بیشتر از اینکه فایده داشته باشد، ضرر داشته باشد.
«عابد» زمانی که تجهیزاتها تمام شد از سرکه خانگی به عنوان ضدعفونی کننده استفاده کرد، بسیاری از پزشکان همین ایده را داشتند، او اکنون زخمها را با مخلوطی از نمک و آب آلودهای که از شیرهای آب میچکد، تمیز میکند، زیرا رژیم صهیونیستی آب را قطع کرده است.
روایتی از وضعیت فاجعهبار بیمارستانهای غزه
کمبود لوازم جراحی برخی از کارکنان را مجبور به استفاده از سوزنهای خیاطی برای بخیه زدن زخمها کرد که این امر میتواند به بافت آسیب برساند؛ کمبود باند، پزشکان را مجبور کرد که لباسها را دور سوختگیهای بزرگ بپیچند که میتواند باعث عفونت شود، کمبود ایمپلنتهای ارتوپدی، پزشکان را مجبور کرد از پیچهایی استفاده کنند که با استخوانهای بیماران سازگاری ندارد، آنتی بیوتیکهای کافی وجود ندارد، بنابراین پزشکان به جای چند دوره، به بیمارانی که از عفونتهای باکتریایی وحشتناک رنج میبرند، قرصهای ناکافی میدهد.