نهادهای بین المللی بسیاری جنایتهای جنگی رژیم صهیونیستی را علیه فلسطینیان مستند و ثبت کردهاند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از میزان؛ شواهد آشکار از جنایتهای جنگی رژیم صهیونیستی در حالی که حملات این رژیم بسیاری از خانوادهها را در غزه از بین میبرد، وجود دارد و نهادهای مختلفی این جنایتها را مستند کردهاند.
با تشدید حملات فاجعهآمیز نظامیان صهیونیست به نوار غزه اشغالی، نهادهایی مانند عفو بینالملل این حملات غیرقانونی از جمله حملات بیرویه را که باعث کشتار گسترده غیرنظامیان شده و باید به عنوان جنایات جنگی مورد بررسی قرار گیرند، مستند کردهاند.
این سازمان با بازماندگان و شاهدان عینی صحبت و تصاویر ماهوارهای را تجزیه و تحلیل کرد و تصاویر و ویدئوهای مربوط به بمباران هوایی انجامشده از سوی رژیم صهیونیستی که باعث ویرانی وحشتناکی شد و در برخی موارد کل خانوادهها را نابود کرد، بررسی کرد.
این نهاد تجزیه و تحلیل عمیقی از یافتههای خود در ۵ مورد از این حملات غیرقانونی ارائه میدهد؛ در هر یک از این موارد، حملات رژیم صهیونیستی قوانین بشردوستانه بینالمللی را نقض میکند، از جمله با عدم اتخاذ تدابیر احتیاطی ممکن برای نجات غیرنظامیان.
ادامه سیستم ظالمانه و تبعیضآمیز رژیم صهیونیستی یک نظام آپارتاید را تشکیل میدهد و مقامات صهیونیست طبق قوانین بینالمللی مرتکب جنایت آپارتاید میشوند. نظامیان صهیونیست در ماه آگوست نیز حمله ۳ روزهای را به نوار غزه اشغالی آغاز کردند که طی آن مرتکب جنایت جنگی آشکار شدند.
این امر تأثیر محاصره مداوم ۱۵ ساله رژیم صهیونیستی را تشدید کرده که به منزله مجازات دستهجمعی غیرقانونی است و بیشتر سرزمین فلسطین را تکهتکه میکند. رژیم صهیونیستی سرکوب آزادی فلسطینیان را تشدید و محدودیتهای خودسرانه اعمال کرد.
تحقیقات کارشناسان سازمان ملل درباره جنایتهای رژیم صهیونیستی
یک کمیسیون تحقیق سازمان ملل میگوید که از زمان آغاز تجاوزات رژیم صهیونیستی، در حال جمعآوری و حفظ شواهد مربوط به جنایتهای جنگی است؛ این شواهد میتواند به تحقیقات دادگاه کیفری بینالمللی در مورد جنایت جنگی رژیم صهیونیستی اضافه شود.
«دیوید کرین»، کارشناس حقوق بینالملل آمریکایی و موسس دادستان ویژه سازمان ملل گفت: هدف قرار دادن عمدی غیرنظامیان و اهداف غیرنظامی بدون دلیل ضروری نظامی، جنایت جنگی است و این معیاری است که باید طرفهای درگیری به آن پایبند باشند.
ارتش رژیم صهیونیستی بخشهای بزرگی از نوار غزه تحت کنترل حماس را با حملات هوایی بمباران کرده و از تحویل غذا، آب، سوخت و برق پیش از تهاجم زمینی احتمالی، به ساکنان جلوگیری میکند؛ این رژیم ساختمانهای بسیاری را ویران کرده است.
این بمباران علاوه بر غیرنظامیان، خبرنگاران و نیروهای امدادی را نیز هدف قرار داده است؛ کارشناسان سازمان ملل میگویند این محاصره بیش از ۲ میلیون ساکن نوار غزه را تحت تأثیر قرار داده و قوانین بینالمللی را نقض میکند.
در بیانیه کارشناسان سازمان ملل آمده است: مجازات دستهجمعی جنایت جنگی است و اسرائیل این کار را با قطع برق، آب، غذا و جلوگیری از ورود کمکها به نوار غزه انجام میدهد.
دستور تخلیه غزه و حملات هوایی بیامان
کمیته بینالمللی صلیب سرخ اعلام کرد که دستور خروج غیرنظامیان همراه با محاصره، با قوانین بینالمللی بشردوستانه سازگار نیست.
«یان ایگلند»، دبیرکل شورای پناهندگان نروژ نیز این دستور را غیرقانونی توصیف کرد؛ این یک فرصت تخلیه نیست بلکه یک دستور برای جابجایی است و طبق قوانین بشردوستانه، انتقال اجباری جمعیت نامیده میشود و یک جنایت جنگی است.
رژیم صهیونیستی همچنین به دلیل حملات هوایی گسترده خود که مناطق وسیعی از غزه را از زمان آغاز عملیات طوفان الاقصی ویران کرده، با انتقاد مواجه شده است.
حملات هوایی بیامان رژیم صهیونیستی باید مورد بررسی قرار گیرد، هم به دلیل تلفات سنگین غیرنظامیان و هم به دلیل خسارات سنگین به زیرساختهای غیرنظامی.
یکی از کارشناسان سازمان ملل میگوید: ما گزارشهایی از کل محلههای غزه میبینیم، بلوکهایی که به آوار تبدیل شدهاند. مطمئنا به نظر میرسد که این جنایت جنگی باشد. ما شاهد حملاتی بودهایم که بر بیمارستانها و سایر مناطقی که مستحق حفاظت هستند، تأثیر گذاشته است.
ارتش رژیم صهیونیستی مدعی است: از هنجارهای حقوقی بینالمللی پیروی میکنیم و تنها به اهداف نظامی قانونی حمله میکنیم.