مدیر کل صنعت، معدن وتجارت استان آذربایجان غربی گفت: استان آذربایجان غربی از نظر ظرفیت تولید سنگهای تزئینی سالانه نزدیک ۲ و نیم میلیون تن ستگ تزئینی میتواند تولید کند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، عبدالحمید سرتیپی در برنامه زنده تلویزیونی "گفتگوی ویژه خبری" صدا و سیمای مرکز آذربایجان غربی،گفت: آذربایجان غربی از نظر ظرفیت تولید سنگهای تزئینی سالانه نزدیک ۲ و نیم میلیون تن ستگ تزئینی میتوانیم در استان تولید کنیم و هیچ استانی در کشور از این ظرفیت برخوردار نیست.
وی اظهار داشت: برای رسیدن به ظرفیت تولید ۲ و نیم تنی تولید سنگهای تزئینی، اگر یک کنسورسیوم صادرات سنگهای تزئینی در استان شکل بگیرد قطع به یقین ظرفیت قابل توجهی از صادرات سنگهای تزئینی به کشورهای مختلف دنیا و بازارهای جهانی خواهیم داشت؛ چرا که چیزی حدود ۸ الی ۱۰ درصد ظرفیت بازارهای جهانی میتواند در استان ما تولید شود.
سرتیپی در ادامه به ظرفیتهای بالای استان در زمینه توسعه اقتصادی اشاره کرد و گفت: استان آذربایجان غربی با توجه به ویژگیهای منحصر به فرد جغرافیایی به دلیل هم مرز بودن با سه کشور خارجی و وجود بازارچههای مرزی متعدد و گمرکات گوناگون دارای ظرفیت و پتانسیلهای بالا جهت توسعه اقتصادی است.
وی خاطرنشان کرد: صادرات آذربایجان غربی در ۶ ماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۴۳ درصد از نظر وزنی و ۶۳ درصد از نظر ارزشی رشد پیدا کرده است و این رقم در مقایسه با کل ظرفیت کشوری نشان از توانمندی بسیار بالای استان در زمینه صادرات را دارد.
سرتیپی در ادامه علت اصلی رشد صادرات در استان را توجه ویژه استاندار آذربایجان غربی نسبت به ظرفیتهای مرزی استان عنوان کرد و گفت: ظرفیتهای معدنی استان بعنوان یکی از موضوعات و راهبردهای توسعهای میتواند گام مهمی جهت توسعه اقتصادی این استان باشد.
مدیر کل صنعت، معدن وتجارت آذربایجان غربی در ادامه با اشاره به اینکه یکی دیگر از ظرفیتهای مهم استان وجود معادن طلا است تصریح کرد: آذربایجان غربی از دیرباز استان طلایی کشور معرفی شده است؛ چرا که، بالای ۴۰ درصد از تولید طلای کشور دراین استان صورت میگیرد و با توجه به برنامه ریزیهای صورت گرفته امیدواریم از نظر تولید طلا در آینده اولین استان کشور باشیم.
سرتیپی به اهمیت استفاده از ظرفیتهای اقتصادی دریاچه ارومیه پرداخت و عنوان کرد: دریاچه ارومیه فقط از لحاظ تولید منیزیم و پتاسیم میتواند بخش اعظمی از اقتصاد استان را تامین نماید که متاسفانه تا به امروز هیچگونه فعالیت اقتصادی از دریاچه ارومیه بعمل نیامده است.
وی با اشاره به اینکه در استان نزدیک به ۵۲ ماده معدنی قابل استخراج و فرآوری وجود دارد تأکید کرد: از اردیبهشت سال گذشته تاکنون توانستیم ۱۰۷ معدن را از کانال مزایده و احیای معادن به چرخه تولید برگردانیم.
سرتیپی اضافه کرد: در راستای اجرای برنامههای راهبردی دولت سیزدهم که در جلسات متعدد شورای معادن استان برگزار میشود، صاحبان معادنی که به هر صورت در معادن خود فعالیتی انجام نمیدادند به مرور نسبت به سلب صلاحیت و گرفتن معادن از دست این افراد اقدامات قانونی بعمل آمد.
وی با اشاره به اینکه در طول یکسال گذشته نزدیک به ۷۴۰ محدوده و پروانه اکتشاف، گواهی کشف و پروانه بهره برداری معادن را به مزایده گذاشته شد تاکید کرد:اداره کل صنعت، معدن وتجارت آذربایجان غربی در نیم سال دوم سال جاری نزدیک به ۳۰۰ محدوده معدنی، اکتشافی و بهره برداری را که بنا به دلایلی راکد و یا غیر فعال شده بودند شناسایی نموده و جهت فعال سازی این معادن را از طریق مزایده عمومی به اشخاص دارای صلاحیت واگذار خواهد کرد.
وی افزود: این مزایده بزرگترین مزایده استان میباشد که ۹۸ محدوده اکتشافی، ۱۰۹ محدوده اکتشافی دارای پروانه اکتشافی، ۷۴ معدن دارای پروانه بهره برداری، ۱۴ معدن دارای گواهی نامه کشف و ۴ محدوده دارای مجوز برداشت برای سرمایه گذاری جدید از طریق مزایده عمومی واگذار خواهند شد.
مدیر کل صنعت، معدن وتجارت آذربایجان غربی در خاتمه با اشاره به اینکه سرمایه گذاری در کارهای معدنی مقداری زمانبر است اضافه کرد: با توجه به سرمایه گذاریهای کلانی که از سال گذشته بر روی صنایع معدنی در استان ما اتفاق افتاده و این امر در مقایسه با سایر استانها در نوع خود کم نظیر است؛ میتواند چشم انداز روشنی برای اقتصاد استان به همراه داشته باشد.