مدیرکل انتقال خون همدان از ارسال سه هزار لیتر پلاسمای مازاد مصرف استان به کشورهای اروپایی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز همدان
او با بیان اینکه خوشبختانه این استان در بازرسیهای شرکتهای معتبر دنیا، مجوزهای لازم را در رعایت اصول کلی، علمی و بهداشتی جهت ارسال پلاسمای فریز شده کسب کرده است، گفت: طبق قراردادی که با شرکتهای معتبر دنیا در کشورهای فرانسه، آلمان، اتریش و سایر کشورهای اروپایی داریم، پلاسمای مازاد مصرف کشور را در شرایطی که در منفی ۲۵ درجه سانتیگراد فریز میشود به این کشورها ارسال کرده و در قبال آن داروهای مشتق از پلاسما را دریافت میکنیم.
محمدی با بیان اینکه فقط پلاسمای فریزشده امکان ارسال به سایر کشورها را دارد، افزود: استان همدان استانداردهای بهروز دنیا (GMP) را در تهیه پلاسما رعایت میکند و از این جهت قراردادهای متعددی با شرکتهای معتبر دنیا داریم. در این جهت سال گذشته بیش از پنج هزار لیتر پلاسمای مازاد را به ستاد مرکزی در تهران ارسال کردیم که برای تهیه داروهای مشتق از پلاسما به کشورهای اروپایی ارسال شد و سهم کل کشور در این زمینه ۲۴۰ هزار لیتر بوده است.
مدیرکل انتقال خون استان همدان گفت: ۱۶ آبانماه میزبان گروهی متخصص از شرکت دارویی کشور بلاروس هستیم که جهت بازرسی روند تهیه پلاسما و بررسی اصول تهیه آن به استان همدان سفر میکنند، از آنجا که استان همدان مجوز ارسال پلاسما از شرکتهای معتبر دنیا دارد، قطعا این شرکت نیز این روند را تأیید خواهد کرد.
او گفت: استان همدان از جمله استانهای پیشرو کشور در تهیه پلاسمای فریزشده و ارسال آن به سایر کشورهاست که تقریبا از هشت سال گذشته این مجوز را دریافت کرده است.
محمدی در پایان با اشاره به کمک این مرکز به مردم مظلوم فلسطین یادآور شد: خون امکان انتقال به سایر کشورها را ندارد، چراکه قابلیت فریز کردن ندارد، مصرف مردم مجروح فلسطین نیز در حوزه پلاسما نیست، این مورد اغلب در نارساییهای کبد و کلیه کاربرد دارد.