استاندار یزد ضمن تاکید بر ضرورت «دانشبنیان سازی صنعت چاپ و نشر» از آمادگی استان جهت اختصاص بخشی از اراضی شهرکهای صنعتی برای ایجاد «شهرک ویژه صنعت چاپ» خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمامرکز یزد، نشست هم اندیشی فعالین صنعت چاپ استان با استاندار یزد برگزار و پس از بررسی مسائل و دغدغههای فعالین این صنعت، تصمیمات لازم اخذ شد.
استاندار یزد در این نشست با اشاره به اهمیت بسیار زیاد صنعت چاپ و نشر، اظهار کرد: این صنعت، حافظ فرهنگ، تاریخ، تمدن، علم و ادب و اندیشه تمام ممالک و جوامع به ویژه در کشور ایران است.
وی با بیان اینکه بخشی از مسائل و دغدغههای صنعت چاپ و نشر، قابل تصمیم گیری و پیگیری استانی است، گفت: بخشی از مشکلات این صنعت نیز نیازمند پیگیریهای ملی و اخذ تصمیمات لازم در این سطح است.
دکتر مهران فاطمی ادامه داد: مواد اولیه، ماشین آلات و تجهیزات، منابع انسانی و تسهیلات و قوانین و بروکراسی اداری از مشکلات فعالین این عرصه است.
وی، جایگاه ساختاری صنعت چاپ و نشر را بین وزارت فرهنگ و ارشاد و وزارت صمت دانست و اذعان کرد: به همین دلیل امکان ایجاد برخی مشکلات ناشی از عدم هماهنگیها و قواعد و آیین نامهها وجود دارد.
دکتر فاطمی در ادامه از راه اندازی «هنرستانهای جوار صنعت» به عنوان یکی از سیاستهای استان در حوزه منابع انسانی نام برد و گفت: در حال حاضر این سیاست با راه اندازی هنرستان در کنار برخی صنایع استان محقق شده است.
وی از آمادگی استان جهت واگذاری زمین برای راهاندازی هنرستان در راستای تامین نیروی انسانی مورد نیاز صنعت چاپ استان، خبر داد و افزود: همراهیهای لازم جهت دریافت مجوزهای مربوطه انجام خواهد شد.
استاندار یزد با اشاره به امکان استفاده از ظرفیت بورسیه شغلی برای تامین نیروی متخصص در حوزه چاپ و نشر، خاطرنشان کرد: بر این اساس از بین داوطلبین کنکور سراسری علاقمند به فعالیت در این حوزه، افرادی به صنایع معرفی شده و سپس توسط آنها گزینش میشوند.
وی با بیان اینکه این گروه از افراد همزمان با تحصیل، به صورت عملی مهارتهای لازم را در محیط کار فرا میگیرند، گفت: همچنین این افراد به عنوان استعدادهای برتر معاونت علمی ریاست جمهوری شناخته شده و ضمن دریافت حقوق از بیمه تامین اجتماعی برخوردار میشوند.
دکتر فاطمی افزود: پسران پذیرفته شده در قالب بورسیه شغلی، دو سال خدمت سربازی را به عنوان سرباز فناور و در حین کار در مجموعه صنعتی مربوطه، طی میکنند.
وی با اشاره به ایجاد ظرفیت مذکور با ابتکار استان یزد در سال ۱۴۰۱ و پذیرفته شدن قریب به ۹۰ دانشجو در این چارچوب، اظهار داشت: با عمومی شدن این تجربه در سال جاری، ۵ هزار دانشجو در حوزههای مختلف به کار گرفته شدند.
استاندار یزد از نیروی انسانی متخصص به عنوان مسئله اول صنعت در استان یزد نام برد و عنوان کرد: لذا در آموزش و پرورش و دانشگاه آمادگی داریم این ظرفیت را در اختیار علاقمندان قرار دهیم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در حوزه تسهیلات؛ از محل منابع تبصره ۱۸ سهم مناسبی جهت توسعه فعالیتهای حوزه صنعت چاپ اختصاص خواهد یافت.
دکتر فاطمی در ادامه بر برگزاری جلسهای با حضور رئیس سازمان صمت، اصناف و مدیرکل فرهنگ و ارشاد و نمایندگانی از صنعت چاپ با محوریت معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری در راستای برخورداری این صنعت از هویت مستقل در استان تاکید کرد.
عالیترین مقام اجرایی استان در ادامه صنعت چاپ را رو به رشد و دارای تحولات زیاد دانست و افزود: امروز تقریبا تمامی محصولات و کالاهای تولیدی به نوعی وابسته به صنعت چاپ هستند.
وی در همین راستا اضافه کرد: صنعت چاپ، صنعتی صرفا اقتصادی نیست بلکه صنعتی هویت آفرین و معرف بوده و محصولات صادراتی از کشور، سفیر فرهنگی ایران در خارج از کشور محسوب میشوند.
دکتر مهران فاطمی در بخش دیگری از سخنانش از صنعت چاپ به عنوان صنعتی دانش بنیان نام برد و گفت: آنچه در استان یزد وجود دارد، به معنای واقعی کلمه صنعت نیست بلکه کارخانه است.
وی با بیان اینکه صنعت به معنی قطعه سازی و ماشین سازی است، تصریح کرد: توسعه صنعت به معنای واقعی به اشتغالزایی برای فارغ التحصیلان دانشگاهی و نخبگان منجر خواهد شد.
استاندار یزد در پایان با تاکید بر ضرورت توجه بیشتر به مسئله دانش بنیان سازی صنعت چاپ و تشکیل واحدهای تحقیق و توسعه در این حوزه، نسبت به اختصاص بخشی از شرکت شهرکهای صنعتی جهت ایجاد شهرک ویژه صنعت چاپ اعلام آمادگی کرد.