رئیس روابط عمومی شرکت گاز استان زنجان گفت: نصب غیراصولی و عدم عملکرد صحیح دودکش، مهمترین علت گازگرفتگی در حوادث مشترکان گاز طبیعی استان زنجان است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری صدا و سیمای مرکز زنجان؛رابطی با اشاره به اینکه رعایت توصیههای ایمنی، حصول اطمینان از عملکرد صحیح دستگاههای گرمایشی گازسوز و دودکشها ضامن حفظ جان مصرفکنندگان گاز طبیعی است، عنوان کرد: در سال گذشته ۵۲ مورد حادثه مشترکان گاز در استان زنجان به ثبت رسیده است که ۱۱ مورد از این تعداد، مربوط به گازگرفتگی با گاز مونواکسید کربن یا گاز ۲ co است که غالباً به علت عدم توجه به نصب و عملکرد صحیح دودکش رخ میدهد.
وی با بیان اینکه استان زنجان یکی از استانهای سردسیر کشور است و طبیعـتاً با ورود فصل سرما، نیاز به استفاده از وسیلههای گرمایشی و مصرف سوخت گاز طبیعی نیز افزایش مییابد؛ افزود: مشترکان باید در کنار رعایت اصول مصرف بهینه گاز طبیعی، بر استفاده ایمن از تجهیزات گازسوز نیز توجه لازم را داشته باشند.
رئیس روابط عمومی شرکت گاز استان زنجان با تاکید بر توجه و دقت لازم در نصب اصولی دودکشها و بررسی نحوه عملکرد صحیح آن قبل از استفاده از سیستمهای گرمایشی گازسوز، ادامه داد: متاسفانه سالانه به علت عدم نصب اصولی دودکشها و مسدود بودن آن شاهد اتفاقات ناگوار هستیم.
توجه به عدم استفاده از تعداد زانویی زیاد، مسیر رو به پایین، بخش افقی طولانی، فقدان دودکش در وسیله گازسوز، مسدود بودن مجاری دودکش و نداشتن کلاهک H بر روی خروجی دودکش را از جمله موارد مهم به هنگام نصب اصولی دودکشها عنوان و اظهار کرد: همه ساله ورود گازهای سمی به داخل محیط استفاده از وسایل گازسوز به علت گرفتگی مسیر دودکشها باعث بالا رفتن آمار گازگرفتگیها میشود.
رئیس روابط عمومی شرکت گاز استان زنجان از مرگ ۲ هموطن زنجانی به علت گاز گرفتگی با گاز co۲ در سال گذشته خبر داد و افزود: همچنین پارسال ۲۰ نفر از مشترکان گاز طبیعی در استان دچار مسمومیت با گاز مونواکسید کربن شدند.
درهنگام نصب دودکشها حتماً باید از عدم ارتباط دودکش به هود آشپزخانه یا بالعکس، عبور دودکش از مسیرهای غیرمجاز مانند سقف کاذب حمام، داکتهای روبسته بدون ارتباط به هوای آزاد و درزهای انبساط بین ساختمانها، اطمینان حاصل شود.