از کتاب فرا تحلیل علل طلاق در ایران رو نمایی شد.
رضا اسماعیلی افزود: در این کتاب عوامل مختلف طلاق شامل عواملی که در گروه مسائل اجتماعی قرار میگیرند، عواملی که در گروه اقتصادی قرار میگیرند، عواملی که در گروه فرهنگی قرار میگیرند، عواملی که در گروه رفتارهای فردی قرار میگیرند و از این قبیل به تفکیک و با بیان درصد فراوانی آورده شده است.
این عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد خوراسگان، یکی از کاستیهای این فراتحلیل را محدود بودن موضوع پژوهش تنها به دادههای ۳۵ پژوهشی که تا قبل از سال ۱۳۹۹ انجام شده است، دانست و گفت: در حالی که از آن زمان تاکنون تحولات و تغییرات جدی در حوزه خانواده صورت گرفته است که نیاز به مطالعه جدی داشته و در موضوع طلاق نیز اثر بسزایی دارد.
وحید قاسمی عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان هم با تأکید بر موضوع طلاق در خانواده، گفت: با بررسی نسبت طلاق به ازدواج در جامعه بعد از انقلاب تا سال ۱۳۸۰ این نسبت ثابت بوده و با شیب بسیار آرامی رو به افزایش بوده است، اما بین سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰ است به شدت افزایش پیدا کرده و به ۳۶ درصد میرسد.
وحید قاسمی خانواده را بنیادیترین نهاد جامعه خواند و افزایش ۴ برابری نرخ طلاق در طول سالهای بعد از انقلاب را یک هشدار برای این نهاد عنوان کرد.