معاون رئیس جمهور: ۶۰ درصد کتابخانه ها توسط زنان مدیریت می شود
کتابخانه ها می توانند نقش اساسی در حفظ جمعیت روستاها، مهارت آموزی و پشتیبانی از کسب و کارهای خرد داشته باشند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت:
امروزه ایران مانند برخی کشورهای اروپایی با مشکل کاهش جمعیت مواجه شده است و تقریبا در این بخش شرایطی مشابه کشور ترکیه دارد و هر ۲ کشور برنامه های افزایش جمعیت را دنبال می کنند.
انسیه خزعلی امشب در مراسم پایانی همایش بین المللی "کتابخانه های عمومی و کسب و کارهای کوچک" در مشهد افزود: ۶۰ درصد از کتابخانه های کشور توسط زنان مدیریت می شود، اکثریت مشاغل روستایی و در واقع اقتصاد روستا و عشایر در دست زنان است، به برکت انقلاب اسلامی سواد در بین روستاییان نیز رواج یافته و بانوان روستایی و عشایری با وجود مشغله های زیاد به داشتن سواد اهمیت می دهند و در این بخش کتابخانه ها نقش ارزنده ای دارند.
معاون رئیس جمهور به مساله زنان بازمانده از تحصیل اشاره و بیان کرد: راه اندازی مدارس سیار یا مدارس صوتی و تصویری در روستاها می تواند به جبران این نقیصه کمک کند و این مهم از طریق کتابخانه ها در روستاها و شهرهای کوچک قابل تعمیق است.
خزعلی با قدردانی از نهضت خوبی که از سوی نهاد کتابخانه های عمومی در حمایت از کسب و کارهای خرد و کوچک براه افتاده است، گفت: در این نهضت گام بلندی برای به میدان آوردن کتاب و برای رفع خلاهای زندگی و بسط کتاب به جامعه و خانواده ها برداشته شده است.
وی ادامه داد: ما نیاز داریم که در ابعاد مختلف کسب و کارهایمان از علم بهره گیری کنیم، یکی از مشکلات و خلاهایی که در حوزه کار وجود دارد به فرهنگ کار مربوط می شود و نیاز داریم زنان و مردان و بچه های ما فرهنگ واقعی کار کردن برای رسیدن به گنج و درآمد را تمرین کنند که در این مسیر، کتاب و کتابخوانی ظرفیت تاثیرگذاری بالایی دارد.
معاون رئیس جمهور گفت: نیاز داریم که کارهایمان و کسب و کارمان را با مهارت کافی و در مرزهای دانش حرکت دهیم و این مقارن و همراه و همگام با کسب و کار است، نیاز داریم بازار را بشناسیم و برای ارایه محصول خوب دانش لازم را فراگیریم که این مهم نیاز به کتاب و کتابخوانی دارد.
معاون رئیس جمهور همچنین به جنایت شب گذشته رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین اشاره کرد و گفت: جنایات روز گذشته بی حساب و غیرقابل توصیف است، آیا بشر می تواند به این حد از رذالت برسد که دست به چنین جنایت هولناک و نسل کشی بزند؟