واکسن آنفلوآنزا به صورت رایگان در اختیار گروههای پرخطر قرار میگیرد و این افراد با نزدیکترین مرکز بهداشتی میتوانند نسبت به دریافت و تزریق واکسن اقدام کنند.
یعقوب اندامی افزود: جامعه ایثارگران در صورت داشتن بیماریهای مزمن و زمینهای یا افراد دچار ضعف سیستم ایمنی، مبتلایان به چاقی مفرط نیز با مراجعه به مراکز بهداشتی و درمانی واکسن آنفلوآنزا را رایگان دریافت و استفاده کنند.
او تصریح کرد: اولویت اول استفاده از واکسن آنفلوآنزا مادران باردار سپس کارکنان شاغل در مراکز بهداشتی و درمانی هستند.
رئیس گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: همچنین در مراکز بهداشتی افراد فعال در خانههای بهداشت، پایگاههای سلامت، مراکز جامع خدمات سلامت و ستادهای شهرستان و استان، کارکنان فعال در پایگاههای پیش بیمارستانی ۱۱۵ جزو گروههای پرخطر محسوب میشوند.
رئیس گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: کارکنان بهداشتی و درمانی فعال در سایر ادارات از جمله سازمان دامپزشکی و محیط زیست که در قسمت مرتبط با پرندگان فعالیت دارند هم باید واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند.
اندامی با بیان اینکه تزریق واکسن آنفلوآنزا برای تمامی افرادی بالای ۶ ماه توصیه میشود گفت: افرادی که در گروههای پرخطر با ریسک بالا قرار ندارند نیز میتوانند با مراجعه به مراکز بخش خصوصی و داروخانهها واکسن را تهیه و استفاده کنند.
او گفت: تزریق واکسن آنفلوآنزا در کنار رعایت پروتکلهای بهداشتی به میزان زیادی از ابتلا به این بیماری جلوگیری کرده و از گردش ویروس در جامعه جلوگیری میکند.
اندامی گفت: افرادی که علائم ابتلا به آنفلوآنزا نظیر آب ریزش بینی و ریزش اشک، بدن درد، تب و لرز، سر درد و علائم گوارشی نظیر تهوع، اسهال و استفراغ دارند باید از حضور در مکانهای شلوغ و پر ازدحام خودداری کنند.