طبق تعریف سازمان ملل از سالمندی، هر کشوری که هفت درصد جمعیت آن سالمند باشند آن کشور سالمند محسوب میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ مدیرکل بهزیستی استان مرکزی با اشاره به اینکه استان مرکزی بعد از استانهای مازندران و گیلان در رتبه سوم سالمنی قرار دارد گفت: طبق تعریف سازمان ملل از سالمندی، هر کشوری که هفت درصد جمعیت آن سالمند باشند آن کشور سالمند محسوب میشود.
حسین آبادی افزود: متأسفاته در ایران ۱۰ و نیم درصد جمعیت سالمند هستند و در بین شاخصهای ارزیابی قابلیت و توانمندسازی از بین ۹۸ کشور، کشور ما رتبه ۸۸ را در این خصوص دارد.
او با تأکید بر اینکه باید در حوزه توانمندسازی و ارتقاء سطح توان سالمندان باید برنامه ریزی کرد گفت: از سالهای ۵۵ تا ۹۸ جمعیت سالمندان تقریبا دو برابر افزایش پیدا کرده، اما این اتفاق در سایر کشورها طی ۱۲۰ سال رخ میدهد.
مدیرکل بهزیستی استان مرکزی عنوان کرد: جمعیت نرخ باروری ایران نیز یک و دو دهم درصد است که در نتیجه سالمندان ما علاوه بر سایر مشکلات، فرزندان کمی نیز خواهند داشت.
مدیرکل بهزیستی استان مرکزی اضافه کرد: سازمان بهزیستی در سطح استانها بنیادهای فرزانگان ایجاد میکند تا خدمات بهداشتی و آموزش مهارتها و آگاه سازی در سطح جامعه در این بنیادها ارائه شود.
حسین آبادی جمعیت سالمندان استان را از نرخ میانگین بالاتر دانست و گفت: استان مرکزی سومین استان سالمند بعد از مازندران و گیلان است و در استان نیز تفرش، آشتیان و ساوه بالاترین جمعیت سالمندی را به خود اختصاص دادهاند.
او خاطرنشان کرد: ایران در حوزه مراقبتهای پزشکی و از لحاظ بهداشتی و درمانی وضعیت خوبی دارد، اما برای اینکه سالمندان به خود مراقبتی مناسب برسند نیازمند کارهای اساسی هستیم.
جمعیت سالمند استان مرکزی ۲۱۰ هزار نفر است.