وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در همایش وقف، بقاع متبرکه و امنیت، گفت: اگر دوستان نظامی و امنیتی به دنبال ایجاد امنیت پایدار هستند، محل گذار آن از حوزه فرهنگ، هنر و رسانه است.
وی اظهار کرد: استقامت و مقاومت و مقابله با رژیم ددمنشی که از هیچ خشونتی فروگذاری نمیکند، راه امام (ره) و مقام معظم رهبری است. طوفانالاقصی برای همیشه در تاریخ مقاومت ماندگار شد و تاریخ مقاومت را به پیش و پس از این واقعه تقسیم کرد. امروز عالمان و دانشمندان باید این موفقیت بزرگ را تبیین کنند. معتقدم به نزدیکی فروپاشی رژیم صهیونیستی رسیدیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در حوزه مسائل فرهنگی راه نویی در دولت باز شده و شعار ما مردمیسازی حوزه فرهنگ و هنر است. ما توانسته ایم طی دو سال گذشته موفقیتهای بسیار خوبی در این زمینه به دست آوریم. معتقدیم اگر حوزه فرهنگ و هنر تقویت شود، این تقویت به معنای تصدیگری حاکمیت و دولت نیست. ما در گام دوم انقلاب اسلامی نیازمند نظام نوین فرهنگی در کشور هستیم.
اسماعیلی ادامه داد: دولت وظیفه حمایت، نظارت و تسهیلگری دارد و این امر باید با نقشه راه مناسب صورت گیرد. امروز باید به حلقههای میانی به عنوان فرصت جدید برای ارتقای نظام حکمرانی بنگریم. ما در دولت تلاش کردیم منابع حوزه اقتصاد فرهنگ و هنر را تقویت کنیم و در این حوزه تحولات دو سال گذشته با پیش از آن، قابل مقایسه نیست.
وی گفت: اگر زمینه مشارکت را در حوزه فرهنگ و هنر تقویت کنیم، امینت پایدار نیز ایجاد خواهد شد. فرهنگ، هنر و رسانه معتبرترین محل برای برقراری امنیت پایدار است. هرچقدر فضای مشارکت عمومی تقویت شود، شاهد ارتقای امنیت خواهیم بود. جایی امنیت آسیب میبیند که مشارکت مردم و سرمایه اجتماعی به حداقل برسد. در دولت بنا داریم این سرمایه اجتماعی را افزایش دهیم.
اسماعیلی افزود: سازمان اوقاف و امور خیریه یکی از مهترین بازوهای فرهنگی کشور است. امروز نزدیک به هشت هزار بقعه متبرکه در کشور وجود دارد که پایگاههای مهم فرهنگی کشور هستند. مهمترین مزیت قدرتآفرینی در دولت دینی همین زیرساختها هستند و سازمان اوقاف میتواند حضور مردم در بقاع را تسهیل کند. البته در این مسیر گامهای مهمی برداشته شده است. سازمان اوقاف برای اینکه بتواند وظیفه خود را به خوبی انجام دهد، به حوزههای مخالف ورود پیدا کرده تا بتواند بخشهای اقتصادی کشور را منتفع کرده و آثار آن به حوزه فرهنگی برسد.
وی اظهار کرد: سازمان اوقاف در حوزه اقتصادی وارد شده تا به حوزههای دانشبنیان کمک کند. البته قرار نیست در حوزه اقتصاد بماند و حضور آن در این زمینه برای کمک به اقتصاد بخشهای مختلف است. باید دسترسی به محصولات و خدمات فرهنگی را تسهیل کنیم. رژیم طاغوت به دنبال محدود کردن نقشآفرینی دستگاه دینی در حوزه اوقاف بود.
اسماعیلی افزود: تحولات دو سال گذشته با دورههای گذشته قابل مقایسه نیست، بخشی از مدیریت اجرایی در گذشته تلاش میکرد حضور و نظارت حاکمیت در بخشهای فرهنگی را به حداقل برساند و ابزارهای نظارتی را از دست حاکمیت بگیرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: مظهر رفتارهای دینی مردم در جایی مانند وقف خود را نشان میدهد. امروز میزان وقف ۲۵۰ درصد نسبت به قبل از انقلاب افزایش پیدا کرده است. انقلاب اسلامی مردم ایران را به شدت دیندار کرده است. مردم ایران در دهه اول محرم ۸۴ درصد سیاهپوش امام حسین (ع) بودند. انقلاب اسلامی امروز مسیر اعتلا را با قوت طی میکند و به همه آرمانهای خود خواهد رسید. امینت پایدار امروز در حد وسیعی در کشور برقرار است. معدل جمهوری اسلامی در این زمینه بسیار بالاست. امروز همه بخشهای فرهنگی، هنری و رسانهای آماده همکاری با بخشهای مختلف در حوزه امنیت اجتماعی هستند.