محققان مرکز تحقیقات کشاورزی استان مرکزی موفق به اجرای طرح سرشاخه کاری در باغهای انگور شدند.
به گفته محققان مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی این طرح از سال ۹۹ در استان آغاز و در مدت سه سال تحقیق، با موفقیت همراه شد.
محقق باغبانی مرکز تحقیقات کشاورزی استان مرکزی گفت: این طرح نخستین بار در یکی از باغهای انگور شهرستان شازند اجرا شده و رقم اتوم رویال یکی از بهترین ارقامی است بر شاخههای انگور جواب داد.
فرجی گیرایی بالای پیوند، افزایش بهره وری و عملکرد بالا، متحمل به سرما و مقاوم به تنشهای زیست محیطی، بازار پسندی و کیفیت و ماندگاری بالا را از جمله دستاوردهای طرح سرشاخه کاری در باغهای انگور دانست.
محقق مرکز تحقیقات کشاورزی استان هم یکی از اهداف اجرای این طرح را سرشاخه کاری در باغات قدیمی عنوان کرد که ارقام تجاری جدید جایگزین آن میشود و سازگاری با شرایط محیط میباشد.
میرفتاح ارقام بی دانه با پوستِ ضخیم را از دیگر مزایای اجرای طرح سرشاخه کاری در باغهای انگور بیان کرد و افزود: با توجه به منطقه پیوند سرشاخه کاری در دو زمان از سال یکی در فروردین ماه و یکی هم در آخر خرداد و یا ابتدای تیرماه انجام میشود.
او گفت: رقم آتوم رویال ابتدا در یکی از باغهای انگور شهرستان شازند انجام شد که انشالله این رقم در آینده نزدیک در سایر مناطق استان توسعه مییابد.
در استان مرکزی ۱۷ هزار هکتارباغ انگور وجود دارد که از این میزان ۱۶ هزار و ۱۰۰ هکتار آن بارده و بقیه غیربارده است.
بیش از پنج هزار هکتار از باغهای انگور استان کم بازده است که با اجرای طرح سرشاخه کاری میتوان آنها را به باغهای جوان و پُربازده تبدیل کرد.
استان مرکزی با تولید سالانه ۲۰۰ هزار تن انگور رتبه نهم را در کشور دارد.