دبیر جشنواره ملی تئاتر شبستان گفت: تا به امروز دو هزار و ۲۰۰ گروه نمایشی در سطح کانونهای مساجد ثبت شده است که نیاز به آموزش و راهبری دارند.
عالم بخش افزود: عنوان اول برنامهای که به همت ستاد هماهنگی کانونهای مساجد کشور اجرا کردیم، مدرسه تئاتر شبستان در هفت استان بود که با موققیت برگزار شد و مرحلههای بعدی این مدرسه نیز در حال انجام است.
وی ادامه داد: جشنواره تئاتر شبستان، جشنوارهای مسجدپایه است و در واقع میتوان آن را مردمیترین جشنواره تئاتر کشور خواند که برای مردم و از مردم است، امیدواریم که بتوانیم امروز در نخستین نشست شورای هنری جشنواره تئاتر شبستان، موارد متعدد مرتبط را طرح و بررسی کنیم.
* فعال کردن بخش بینالملل تئاتر بچههای مسجد
دبیر جشنواره ملی تئاتر شبستان با بیان اینکه در این جشنواره نمایندگانی از حدود هفت کشور حضور دارند، گفت: همه شرکت کنندگان، در مساجد کشورهای خود فعالیت هنری و تئاتر دارند و امیدواریم که بتوانیم بخش بین الملل را به خوبی فعال کنیم.
عالم بخش اضافه کرد: از وظایف اصلی این جشنواره کادرسازی هنری از بطن مردم و جامعه است و این جشنواره میتواند این انگیزه را برای بچههای مسجد ایجاد کند.
در جریان برگزاری این نشست که با حضور رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور برگزار شد وی با ابراز تاسف از وقایع جانگداز در غزه، اظهار کرد: صحنههایی که در بمباران رژیم صهیونیستی در غزه میبینیم چیزی است که جز این قوم و این افراد کسی نمیتوانست در تاریخ رقم بزند که مایه روسیاهی بشریت است!
حجت الاسلام و المسلمین خداداده با بیان اینکه نخستین بار است که ذیل یک جشنواره، تئاتر برای نوجوانان و جوانان در مسجد برگزار میشود، افزود: ما مشغول اجرای رویدادی در حوزه هنرهای نمایشی و تئاتر هستیم، ما سه نوع مواجهه را با مساجد در مساله تئاتر داشته ایم؛ هم از دهههای شصت و هفتاد و هم تجربه ۳۰ ساله زیسته کانونهای مساجد که میتواند منجر به گرفتن بهترین نتیجه از هنر در مساجد شود.
* بسترسازی برای بروز استعدادهای مسجدی
وی گفت: اینکه سناریو در حوزه مسجد باشد تا اینکه هنرمندانی را از مسجد انتخاب کنیم و به مدل جدیدی برسیم قطعاً نگاه تحولی را در حوزه تئاتر ایجاد میکند، البته نگاه ستاد هماهنگی کانونهای مساجد کشور این نیست که هنرمند حرفهای تربیت کند، اما قطعاً هنرمندان و استعدادهایی هستند که میشود در این دورهها کشف شود، امروز دشمن تلاش میکند روایت وارونه از مسجد نشان دهد و بهترین اشخاص برای اصلاح این نگاه، هنرمندان هستند.
حجت الاسلام و المسلمین خداداده تصریح کرد: داوران این جشنواره آن را صرفا رویدادی جشنوارهای نمیدانند، بیان تجلی هنر تئاتر در مسجد و رسالت تئاتر در مسجد از جمله مواردی است که موضوعیت دارد، بنابراین اگر بتوانیم این موارد را در دستور کار قرار دهیم میتوان امیدوار بود که تئاتر هم بتواند مردمی بماند و مسائل مهم را برای مردم منعکس کند و از سوی دیگر نگاه آزاد و حریت را از زبان هنرمند و در قالب نمایش شاهد باشیم.
وی با اشاره به اینکه هنرمند اگر معتقد به رویکرد و گفتار توحیدی باشد، در آثارش نیز این مساله مشهود میشود، افزود: ما به دنبال این هستیم که ریل رها شده را به نیتهای پاک و زلال و فضایی که میتواند برای جامعه مفید باشد برگردانیم تا ذیل آن فرزندان ما دوباره فکر کردن و کار جمعی داشتن را در عرصه هنر تئاتر یاد بگیرند و تاکید میکنم که لازم نیست افرادی که در این رویداد و دورهها شرکت میکنند، حتما بازیگر تئاتر شوند بلکه اگر مهندس، پزشک، استاد دانشگاه و یا فعال در هر شغلی شدند از مهارتهای تئاتری که آموختند استفاده کنند.
گفتنی است؛ جشنواره تئاتر شبستان رسما پس از فراخوان سراسری که اوایل آبان ماه در بین گروههای نمایشی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور اعلام خواهد شد، آغاز میشود و از ۱۱ تا ۱۸ اسفند ماه در تهران با حضور گروههای نمایشی راه یافته به جشنواره، با هدف هویتبخشی و جریانسازی در این عرصه برپا خواهد شد.