نشست هم اندیشی به منظور حفظ و پاسداشت زبان و فرهنگ تات با حضور فرهیختگان این گویش در صدا و سیمای مرکز قزوین برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز قزوین؛ انبارلویی مدیر کل صدا و سیمای مرکز قزوین در نشست هم اندیشی پاسداشت زبان و فرهنگ تات با اشاره به اینکه خواستگاه
وی افزود: به لحاظ زمانی قدمت فرهنگ و تمدن این منطقه مقدم بر تمام اقوام است که در ایران شناسایی شده و به گواه تاریخ، فرهنگ و تمدن تات چند هزار سال قبل دراین منطقه جغرافیایی حضور داشته است.
انبارلویی با تاکید بر اینکه صدا و سیمای مرکز قزوین تمام تلاش خود را برای ترویج فرهنگ و تمدن تات در استان به کار برده است، اظهارداشت: در همین رابطه برنامههای مختلفی از صدا و سیما در دست تهیه و یا درحال پخش است.
مدیر کل صدا و سیمای مرکز قزوین از مسئولان هر شهر و یا روستا خواست نمایندهای به صدا و سیما معرفی کنند تا با ارسال تصاویر و روایت از زندگی مردم و یا رویدادهای آن منطقه برای معرفی هرچه بهترآداب و رسوم و یا گویش آن منطقه ازصدا و سیما پخش شود.
وی گفت: در مورد نخبگان علمی، فرهنگی، هنری و مذهبی هم که تولید محتوا شده است و یا آثار ارزشمندی که برای معرفی هرچه بهتر این مناطق وجود دارد به صدا و سیمای مرکز قزوین ارسال کنند.
در ابتدای این نشست جمعی از فرهیختگان در مورد حفظ و پاسداشت گویش تات مطالبی بیان کردند.
از جغرافیای مسکن و شمار تاتهای کنونی آمار دقیقی در دست نیست، اما براساس نظر پژوهشکده تاتشناسی تاکستان، محلهای سکونت تاتهای ایران درتاکستان، بوئینزهرا، شال، دانسفهان، اسفرورین، رامند، طالقان، الموت غربی و شرقی، منطقه پشکلدره آبیک در قزوین و چند روستا در بخش شاهرود خلخال و رودبار گیلان، هرزند و کرینگان و گلینقیه در مرند، زنوز و حسنو در قرهداغ، بخش جرگلان از توابع بجنورد و برخی از روستاهای خط مرزی ترکمنستان است، اما بیشترین سهم از آن شهرستان تاکستان در استان قزوین واقع شده است.