کتابخانه گویای رضوی مجموعه ای شامل بیش از ۱۳ هزار و ۸۰۰ عنوان کتاب صوتی در موضوعات گوناگون برای اعضای روشندل خود گردآوری کرده است.
علی وظیفهدان مسئول امور کتابخانه آیتالله حاج شیخ مجتبی قزوینی (ره) در آستانه روز جهانی نابینایان گفت: کتابخانه گویای رضوی در سال ۱۳۸۳ به منظور ارائه خدمات کتابخانهای به نابینایان و کمبینایان کشور در محل کتابخانه آیتالله حاج شیخ مجتبی قزوینی (ره) مشهد وابسته به سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی راهاندازی شده است.
وی افزود: در حال حاضر ۳۳۹ نفر در گروههای مختلف دانشآموزی، دانشجویی، کارمندی و مشاغل آزاد، در مقاطع تحصیلی گوناگون، عضو کتابخانه گویای رضوی هستند.
وظیفهدان با بیان اینکه خدمات کتابخانه گویای رضوی به صورت حضوری و غیرحضوری و رایگان به روشندلان ارائه میشود، گفت: ۱۶۱ روشندل در نیمه نخست امسال از خدمات این کتابخانه بهرهمند شدند که ارائه بیشتر این خدمات غیرحضوری بوده است.
وی افزود: همچنین روشندلان امکان استفاده از ۱۰۶ هزار و ۵۰۰ جلد کتاب چاپی و ۱۵ هزار و ۷۸۵ حلقه منبع دیداری – شنیداری در کتابخانه آیتالله حاج شیخ مجتبی قزوینی (ره) و منابع کتابخانه سیار و تلفنی آستان قدس رضوی به صورت مستقیم دارند و امکان بهرهمندی از منابع دیگر کتابخانهها و بخشهای این سازمان نیز از طریق امانت بین کتابخانهای و خدمات تحویل مدرک برای آنان فراهم شده است.
* خدماترسانی به روشندلان سراسر کشور
در ادامه مصطفی سلطانی کارشناس و کتابدار کتابخانه گویای رضوی گفت: استفاده از منابع، تالار مطالعه و تجهیزات موجود در محل این کتابخانه، تهیه کپی از منابع اطلاعاتی موجود بر روی انواع حافظه جانبی، خدمات تحویل مدرک و امانت منابع چاپی، بریل و نرمافزارهای موجود در کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی و دیگر مراکز وابسته به این کتابخانه، از جمله خدمات حضوری کتابخانه گویای رضوی است.
وی افزود: اعضا و مراکز مختلف از طریق سایت و تلفن این کتابخانه امکان درخواست منابع اطلاعاتی مورد نیاز خود را دارند که این منابع پس از بررسی و آمادهسازی، در مشهد با همکاری کتابخانه سیار آستان قدس رضوی و در دیگر نقاط کشور از طریق پست، به صورت رایگان و در کمترین زمان ممکن در اختیار متقاضیان قرار داده میشود.
سلطانی با تأکید بر همکاری و تعامل کتابخانه گویای رضوی با دیگر کتابخانههای مخصوص روشندلان، مراکز بهزیستی و انجمنهای آنان در حوزههای مربوطه تصریح کرد: این نهادها میتوانند از خدمات این کتابخانه همچون اهدا و مبادله منابع، امانت بین کتابخانهای، خدمات مشاورهای و اطلاعرسانی در سایه پرچم بارگاه ملکوتی رضوی بهرهمند شوند.
* چگونگی عضویت
این کارشناس کتابخانه گویای رضوی گفت: روشندلان برای عضویت در این کتابخانه میتوانند از طریق تماس تلفنی با کتابخانه، اطلاعات و نشانی خود را در اختیار ما قرار داده و مدرکی دال بر نابینایی و کمبینایی خود از طریق فضای مجازی برای این کتابخانه ارسال کنند.
سلطانی ادامه داد: اگر روشندلان تمایل به ارائه حضوری مدارک خود برای عضویت داشته باشند، کتابخانه سیار و تلفنی آستان قدس رضوی با مراجعه به درب منزل آنان، مدارک را دریافت کرده و در مراجعه بعدی کارت عضویت را به این اعضای جدید تحویل میدهد.
گفتنی است کتابخانه گویای رضوی در محل کتابخانه آیت الله حاج شیخ مجتبی قزوینی (ره) مشهد به نشانی: «خیابان طبرسی، چهارراه مجلسی، خیابان مجلسی غربی ۱»، به روشندلان خدماترسانی میکند. وب سایت آن نیز به نشانی https://library.razavi.ir/gooya در دسترس کاربران قرار دارد و علاقهمندان میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر درباره چگونگی عضویت و دریافت خدمات کتابخانه گویای رضوی با شماره تلفنهای (بخش آقایان: ۲۷۱۳۰۷۰ – ۰۵۱۳ وبخش بانوان: ۲۷۰۰۱۱۵ – ۰۵۱۳) تماس بگیرند.