سرپرست اداره کل دامپزشکی مازندران به نظارت بر صادرات انواع آبزیان استان در سال جاری اشاره کرد و گفت: امسال مجوز صادرات ۵۰۰ تن ماهی تازه، ۲۰۰ تن خوراک دام و یک میلیون و ۳۰۰ هزار کیلوگرم خاویار صادر شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، حمزه آقاپور کاظمی در حوزه رصد و نظارت بهداشتی قرنطینهای به اهمیت فرایند صادرات و واردات در بنادر مازندران اشاره و بیان کرد: از ابتدای دولت سیزدهم واردات و صادرات انواع محصولات کشاورزی به خصوص نهادههای دامی دو چندان شده است.
سرپرست اداره کل دامپزشکی مازندران اضافه کرد: در همین راستا با توجه به فرایند نظارتی که در حوزه فرآوردهها و مباحث واردات و صادرات دارد اتفاق میافتد، در ۶ ماهه امسال واردات یک میلیون و ۶۰۸ هزار و ۶۱۰ تن جو، ذرت دامی و کنجاله پنبه در قالب ۸۰۶ مجوز ترخیص و حدود سه میلیون تن جو، ذرت دامی و کنجاله سویا در قالب ۲۲۵ مجوز صادر شد.
آقاپور کاظمی به نظارت بر صادرات انواع آبزیان استان در سال جاری اشاره کرد و گفت: امسال مجوز صادرات ۵۰۰ تن ماهی تازه، حدود ۷۰ تن ماهی منجمد، ۲۰۰ تن خوراک دام، حدود سه هزار و ۴۰۰ تن محصولات لبنی و یک میلیون و ۳۰۰ هزار کیلو گرم خاویار صادر شده است.
او با بیان این که استان تاکنون از مزیت های مرزی خود با پنج کشور حاشیه دریای خزر بهره نبرده است، توضیح داد: با راهبرد دولت سیزدهم، ارتباط با کشور روسیه و استان مازندران مورد اهتمام قرار گرفت.
سرپرست اداره کل دامپزشکی مازندران به گسترش دیپلماسی دولت سیزدهم با کشور روسیه و سفر امسال استاندار مازندران به این کشور اشاره کرد و گفت: مسئولان روسیه به خصوص گمرگ این کشور موقعیت مازندران را در توسعه روابط ایران و روسیه و با کشورهای سی آی اس محوری تشخیص دادند.
اتحادیه کشورهای مستقل همسود یا کشورهای مستقل مشترکالمنافع به اختصار cis اتحادیهای شامل برخی از جمهوریهای مستقل اتحاد جماهیر شوروی سابق است. تأسیس این اتحادیه به دست رؤسای مملکتی کشورهای روسیه، بلاروس و اوکراین بود. مرکز اصلی آن در مینسک پایتخت بلاروس، است و نشستهای آن در کاخ تاوری در سنپترزبورگ انجام میشود.
این اتحادیه در دسامبر سال ۱۹۹۱ در یک قرار رؤسای کشورهای روسیه، بلاروس و اوکراین و سپس عضو شدن هشت کشور دیگر، شکل گرفت.
در سال ۱۹۹۳ پس از عضو شدن کشور گرجستان، که خود را تا آن زمان از این اتحادیه دور نگه میداشت، تعداد این کشورها افزایش یافت. گرجستان پس از جنگ مرداد ماه سال ۱۳۸۷ در منطقه اوستیای جنوبی و دخالت روسیه از این سازمان خارج شد. همین مسئله موجب تقدیم پیشنویس قانونی به مجلس اوکراین برای خروج از این سازمان شد. هرچند که هماکنون نیز اوکراین فعالیت چندانی در این سازمان ندارد و عملاً از آن خارج شدهاست. از فوریهٔ ۲۰۰۶ کشور قزاقستان در نشستهای وزرای دفاع اتحادیه شرکت نمیکند و ترکمنستان نیز از سال ۲۰۰۵ عضو جانبی به حساب میآید.
اهداف این اتحادیه، سعی در بازسازی فضای اقتصادی و امنیت کشورهای پیشین اتحاد جماهیر شوروی سابق است.
آذربایجان، ارمنستان، ازبکستان، بلاروس، تاجیکستان، روسیه، قرقیزستان، قزاقستان و مولداوی به عنوان عضو اصلی و کشورهای افغانستان و مغولستان به عنوان عضو ناظر و ترکمنستان به عنوان عضو همکار در این اتحادیه همکاری دارند.
این مقام مسئول گمرک روسیه را در تقویت تجارت مازندران نقش محوری توصیف کرد و ادامه داد: از آن جایی که ۲ موضوع کمرگ و دامپزشکی مهمترین موارد پیگیری سفر هیات اقتصادی مازندران به روسیه بوده است، قراردادهای خوبی برای حل مشکلات و موانع پیش رو منعقد شد.