رئیس اورژانس پیش بیمارستانی استان همدان گفت: از آغاز فصل برداشت گردو تاکنون یک نفر فوت و ۷۱ نفر هم مصدوم و به مرکز درمانی اعزام شدند.
او افزود: پارسال نیز یک نفر بر اثر سقوط از درخت گردو فوت و ۸۴ نفر دیگر نیز مجروح و مصدوم شدند.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: هر ساله افرادی که به شکل سنتی و بدون استفاده از تجهیزات محافظتی به گردو چینی اقدام میکنند، دچار چنین مصدومیتهایی میشوند و سقوط از درخت گردو یکی از حوادث پرتکرار در ماههای شهریور و مهر است.
شکوهی با بیان اینکه گاهی ابتداییترین نکات ایمنی مانند خودداری از بالا رفتن از درختان گردو به هنگام وزش بادهای شدید نیز رعایت نمیشود گفت: راهکارهای کوتاه و بلند مدتی برای به حداقل رساندن خسارات ناشی از حوادث مربوط به برداشت گردو وجود دارد که اجرا و اثر گذاری آنها به تعامل و همکاری همگانی نیاز دارد.
او افزود: طرح سرشاخه کاری درختان گردو موجب میشود تا درختان گردو رشد عمودی نداشته باشند و در این شرایط گردو تکانها نیازی به صعود به ارتفاعات بالا برای برداشت گردو ندارند.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان تصریح کرد: باغداران از کمربندهای خاصی که به قسمتهای مختلف بدن گردو تکانها وصل میشود و توسط مهارهایی که برای آن تعبیه شده به صورت شاخه به شاخه بر روی نقاط مورد نظر قفل میشود و امکان تکاندن گردوها را فراهم میکند استفاده کنند.