مرکز بهداشت بوکان میزبان جلسه هم اندیشی سازمان های مردم نهاد شهرستان است.
به دعوت واحد آموزش و ارتقای سلامت، جلسه هم اندیشی با مشارکت مسئولان سازمان های مردم نهاد و انجمن ها و مؤسسات خیریه و فرهنگی و اجتماعی شهرستان به میزبانی مرکز بهداشت بوکان با حضور دکتر ایوبی سرپرست مرکز بهداشت شهرستان و کارشناسان مسئول واحدهای سلامت خانواده و جمعیت و سلامت روان برگزار شد.
در این جلسه دکتر ایوبی سرپرست مرکز بهداشت ضمن خیر مقدم به مهمانان با اشاره به اهمیت جایگاه سازمان های مردم نهاد یا سمنها در راستای رشد جامعه مدنی و نقش آن در پیشرفت جوامع توسعه یافته اظهار داشت: مهمترین هدف ایجاد و تقویت سازمان های مردم نهاد و غیر دولتی افزایش ظرفیت نظام اجتماعی از طریق ایجاد شرایط مساعد برای بارور شدن توانمندی های بالقوه است و نهادهای اجتماعی به ویژه نهادهایی که به صورت خودجوش از بطن و متن جامعه رویش پیدا می کنند آثار ماندگاری را در ساخت جامعه بر جا می گذارند.
وی در ادامه بیان نمود سازمان بهداشت جهانی معتقد است بیانیه آلما آتا در سال ۱۹۷۸ نقطه عطف مشارکت مردم و سمن ها در سلامت جوامع بوده است چرا که حداقل دو مورد از راهبردهای پنج گانه این بیانیه به اقدامات و مشارکت مردم در سلامت خود تأکید داشت. ایشان اضافه نمودند ارتقای سلامت تا حد زیادی به تقویت سازمان های مردم نهاد و استخراج توانمندی های بالقوه و بالفعل این نهادها وابسته است و با درنظر گرفتن این مهم که سهم وزارت بهداشت در ارتقای سلامت جامعه تنها ۲۵ درصد است و ۷۵ درصد مربوط به سایر بخش ها خصوصا عوامل اجتماعی که ۵۰ درصد این سهم را به خود اختصاص دارد جایگاه مهم نهادهای اجتماعی را در تأمین سلامت جامعه به خوبی نشان می دهد.
دکتر ایوبی در ادامه با اشاره به هفته ملی سالمند و شعار امسال در مورد تحقق وعده های اعلان جهانی حقوق سالمندان گفت منظور از سالمندی سن بالای ۶۰ سال است و ورود به چرخه سالمندی می تواند برای بسیاری از افراد نیازهای جدیدی را ایجاد کند از جمله نیازهای بهداشتی، پزشکی، مسکن، حمایت اجتماعی، فرهنگی و ورزشی. لذا دسترسی عادلانه به خدمات دوران سالمندی به عنوان یک مسئله اجتماعی قابل توجه است؛ از طرفی افزایش امید به زندگی، کاهش باروری و کنترل بیماریهای مزمن و غیرمزمن باعث برهم خوردن تعادل و افزایش گروه جمعیتی سالمندان شده است.
در بخش دیگری از این جلسه کارشناسان مسئول واحدهای بهداشت خانواده و سلامت روان گزارشی از اقدامات و فعالیت های زیر مجموعه خود در دراستای بهرمندی گروه های هدف تحت پوشش خود ارائه نمودند.
در ادامه مسئولان سمن های حاضر در جلسه به بیان نکته نظرات، تجربیات و راهنمایی های خود در زمینه انجام اقدامات حمایتی، معیشتی، درمانی و آموزشی در ارایه خدمات به بیماران و نیازمندان و همچنین نقش پررنگ خیرین عرصه سلامت در تأمین نیازهای مهم پشتیبانی و تجهیزاتی حوزه بهداشتی پرداختند.
در پایان دکتر ایوبی سرپرست مرکز بهداشت ضمن تأکید بر اهمیت استمرار برگزاری جلسات مشارکت و هم اندیشی این سازمان ها با مرکز بهداشت و تلاش برای برقراری ارتباط و همکاری و تعامل هرچه بیشتر در زمینه افزایش مشارکت اجتماعی و ارتقای سلامت جامعه، از مسئولان و مؤسسان سازمان های مردم نهاد حاضر در جلسه با تقدیم لوح تقدیر تشکر و قدردانی بعمل آوردند.