سکته مغزی یکی از بیماریهای غیرواگیردار است که با انجام برخی کارها میتوان از بروز آن پیشگیری کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، اولین علت بروز ناتوانی و یکی از شایعترین دلایل مرگ و میر در جهان سکته مغزی است.
بیشتر سکتههای مغزی به علت لخته شدن خون در مغز ایجاد میشود.
دکتر داوود کاشی پزها، متخصص مغز و اعصاب در خوزستان گفت: پرتاب و انتقال لخته خون از یک قسمت از جمله؛ قلب یا رگهای گردن به سمت عروق و شریانهای مغز است که در نهایت با مکانیسم تصلب شرایین یا پرتاب یا جابه جا شدن لخته، باعث بسته شدن رگ خونرسانی به یک سمت از بافت مغز میشود.
وی افزود: براثر بسته شدن این شریان، خون رسانی به مغز قطع و باعث اختلال عملکرد بافت مغز میشود و درصورت طولانی شدن کاهش و قطع خون رسانی، منجر به سکته مغزی خواهد شد.
دکتر کاشی پزها یکی علل متداول سکته مغزی را ضخیم و سفت شدن دیواره رگها خونی عنوان کرد و ادامه داد: فشار خون بالا، کلسترول و چربی خون بالا، چاقی، دیابت و استعمال دخانیات از اصلیترین عوامل سکته مغزی هستند.
این مخصص مغز و اعصاب در خوزستان میگوید: وقتی فردی دارای علائم احتمالی بروز سکته مغزی مانند؛ سنگینی اندامها در یک نیمه بدن، سنگینی زبان و همچنین کج شدن فک میشود، توصیه میشود در اولین فرصت به پزشک و مرکز درمانی برای بررسی موضوع مراجعه شود.
دکتر بهزاد، متخصص مغز و اعصاب در اهواز گفت: ورزش نقش مهمی در کاهش خطر بروز سکته مغزی در افراد جوان ایفا میکند.
وی پیاده روی را از دیگر عوامل موثر در کاهش خطر این سکته عنوان کرد و افزود: افراد مسن میتوانند با پیاده روی منظم، احتمال بروز سکته مغزی را کاهش دهند.
دکتر بهزاد میگوید: علاوه بر موارد یادشده، تغذیه مناسب نیز نقش مهمی دارد و میتوان خطر سکته مغزی را کاهش داد.
سکته مغزی عامل اصلی معلولیتهای قابل پیشگیری است و زمانیکه فردی دچار سکته مغزی میشود، کارهای درمانی و مداخلههای پزشکی ضروری است.
دکتر بهزاد بر خودداری از انتقال بیمار دارای علائم سکته مغزی با خودروی شخصی تاکید و اضافه کرد: وقتی بیمار با آمبولانس به بیمارستان منتقل میشود، کد ۷۲۴ به بیمارستان اعلام میشود و گروه ۷۲۴ تجهیزات و امکانات لازم را برای این افراد آماده میکنند، بطوریکه وقتی بیمار به بیمارستان میرسد، کارهای اولیه به سرعت انجام میشود.