همزمان با هفته و روز جهانی بزرگداشت حافظ به همت وابستگی فرهنگی کشورمان در نخجوان زندگی نامه حافظ شیرازی و آثار وی به زبان آذری ترجمه و منتشر شد.
وی افزود: در این ویژه نامه سعی شده درباره زندگی نامه حافظ شیرازی، همسر و پسر وی، شغل حافظ، آثار حافظ، ویژگیهای شعر حافظ، برخی از مهمترین ابعاد هنری در شعر حافظ از جمله رمز پردازی و حضور سمبولیسم غنی، رعایت دقیق و ظریف تناسبات هنری در فضای کلی ادبیات، لحن مناسب و شور افکن شاعر در آغاز شعرها، طنز، ایهام و ابهام پرداخته شود.
به گفته ربیعی آرامگاه حافظ امروزه یکی از جاذبههای مهم گردشگری است و مسافران زیادی در داخل و خارج به این منطقه سفر میکنند و از نزدیک با این مفاخر ارزشمند آشنا میشوند.
وابسته فرهنگی کشورمان ادامه داد: دیوان حافظ شامل ۵۰۰ غزل، ۴۲ رباعی و چندین قصیده میباشد که در طول ۵۰ سال سروده است. از آن جایی که حافظ تنها در لحظاتی که خاص و الهام بخش بود به سرودن اشعارش میپرداخت، به طور متوسط در هر سال فقط ۱۰ غزل سروده و تمرکز او خلق اثری شایسته مقام واقعی معشوق بوده است. تاکنون بیش از چهارصد بار به اشکال مختلف به زبان فارسی و زبانهای دیگر در دنیا به چاپ رسیده است.
ربیعی افزود: در این ویژه نامه همچنین حافظ شیرازی از منظر ژان ولفگانگ گوته آلمانی؛ شاعر، فیلسوف، نویسنده، سیاستمدار و دانشمند بزرگ در میان آثار خود، یک اثر مهم دارد به نام دیوان شرقی و این اثر نه تنها یکی از عالیترین آثار شعر و حکمت گوته است بلکه یکی از بزرگترین آثار ادبی آلمان و اروپا به شمار میآید.
این ویژه نامه به همت وابستگی فرهنگی کشومان در نخجوان گردآوری و ترجمه شده است و علاقمندان میتوانند به درگاه اینترنتی Hafiz Şirazinin Həyatı və Əsərləri | Azeri (icro.ir)
نمایندگی فرهنگی نخجوان مراجعه و فایل الکترونیکی این ویژه نامه را دریافت کنند.