روستای توریستی خور در جاده چالوس، در فاصله ۱۷ کیلومتری سد کرج و ۴۴ کیلومتری کرج واقع شده است.
روستای خور در ارتفاع ۲۸۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد و دارای ۲ جاذبه اصلی از جمله پیست اسکی و آبشار خور است. در قسمت شرقی روستای خور، قله گندم چال با ارتفاع ۳۶۰۰ متر واقع شده که جزو مناطق رفیع بخش البرز مرکزی به شمار میرود.
باغهای زیبای روستا، گورستان تاریخی با قدمت ۶۰۰ تا ۷۰۰ سال، هوای دلچسب و بدون رطوبت آن و درههای سرسبز و وجود مکان مذهبی خور را به یکی از مکانهای گردشگری البرز تبدیل کرده که همه ساله توریستهای زیادی برای دیدن این زیباییها مخصوصا آبشار خور به این منطقه سفر میکنند.
از محصولات این روستا میتوان به هلو، سیب، گردو، گلابی و آلبالو اشاره کرد. همچنین در بهار گیاهان وحشی مانند ریواس، قارچ، آویشن، والک و کنگر در اطراف روستا دیده میشود. این روستا به علت آب و هوای کوهستانی محل زیست حیواناتی همچون میش، روباه، بز، گرگ، کل و قوچ و شغال و نیز عقاب، جغد، بلبل، مرغ کوهی، شاهین، شانه به سر، دارکوب و کبک از جمله پرندههای روستای خور هستند.غ
قله گندم چال
پشته بند، پهنه سار نامهای دیگر این مکان هستند. این قله ارتفاعی به اندازه ۳۶۰۰ متر دارد و میان جاده سولقان و جاده چالوس واقع شده است. قله گندم چال از سمت شمال به روستای شهرستانک، از شرق به سنگان و سولقان، از غرب به جاده چالوس و روستای خور و از جنوب نیز به وردآورد میرسد. صعود به قله گندم چال از دو مسیر امکان پذیر است یکی از روستای خور و جاده چالوس و دیگری جاده سنگان و سولقان. این دو مسیر دارای مناظر منحصر به فرد و آبشارهای خروشانی هستند که برای هر رهگذری مکانی مناسب جهت عکاسی و لذت بردن از طبیعت است. به اصطلاح کله قند یخی که در قسمت پایین آبشار ایجاد میشود، گاهی ارتفاعی به اندازه ۲۰ متر دارد و از این جهت در نوع خود منحصر به فرد است.
آبشار زیبای خور
شلال خور یا همان آبشار خور با ارتفاع تقریبی ۵۰ متر از مناطق محبوب طبیعتگردان است. آب آبشار به شکل عمود بر زمین و صخرهای سرازیر میشود. فاصله این آبشار با روستای خور حدود دو کیلومتر بدون شیب است که میتوان با یک پیاده روی جذاب و گذر از کنار جوی آب و درختهای گیلاس، زردآلو، سیب ترش و گوجه سبز به این آبشار دیدنی دست یافت. پیش از رسیدن به محل آبشار، تپهای دیده میشود که مملو از گیاه چای کوهی و گل آویشن است. علاقهمندان به گیاهان دارویی میتوانند به مقدار نیاز خود به چیدن گیاهان مشغول شوند. بعد از عبور از آبشار اصلی خور به یک تپه برخورد میکنیم که بعد از این تپه آبشار دیگری نیز دیده میشود. بهترین زمان برای دیدن آبشار خور فصل تابستان است؛ با وجود گرم بودن هوا، اما پیرامون آبشار هوایی خنک و دلچسب داشته و حضور در این طبیعت را فرحبخش میسازد.
مسیر نهر آبی از مجاور آبشار تا مکان روستا به صورت یک کانال کوچک احداث شده تا از تلف شدن آب آبشار جلوگیری شود. در مسیر این جوی آب، دریچههایی در نظرگرفته شده تا آب به طرف باغات اطراف هدایت شود.
تماشای آبشار یخ زده خور در فصل زمستان نیز جذابیتهای خاصی دارد، اما ناگفته نماند که مسیر به دلیل برودت هوا و بارش برف صعب العبور خواهد شد. قندیلهای یخ آبشار خور ارتفاعی حدود ۴۰ متر دارند و فضایی مناسب برای علاقهمندان به یخ نوردی ایجاد کرده است.
فرود از آبشار به معنای آبشار نوردی نیست و این دو فعالیت کاملا از هم جدا هستند. آبشار نوردی نوعی یخ نوردی میباشد که بالا رفتن از آبشارهای یخ زده در فصل زمستان جایگزین صخرههای بلند یخی میشود. در ورزش هیجان انگیز آبشار نوردی باید از آبشار صعود کرده، اما در فرود از آبشار باید خود را از آن به طرف پایین پرتاب کنید. آبشار نوردی، ملزم به داشتن امکاناتی مانند یخ شکن، تبر مخصوص یخ نوردی، کفشهای مخصوص یخ نوردی است. در فرود نیز به وسیله لوازم حرفهای به طرف پایین و در حوضچه آبشار فرود میآیید که حتما باید با حضور افراد حرفهای انجام شود.
پیست اسکی خور
این پیست از جاذبههای توریستی کرج به شمار میرود و با داشتن ۱۸۵۰ متر طول و ۱۸ میله به عنوان طولانیترین پیست اسکی ایران شناخته میشود.
ارتفاع این پیست از سطح دریا ۲۸۰۰ الی ۳۰۰۰ متر برآورد شده و برای رسیدن به آن باید همان مسیر روستای خور را پیش بگیرید و بعد از روستا به محل پیست خواهید رسید. . این پیست دارای دو مسیر ۳۵۰ متری و ۱۸۵۰ متری است و ظرفیت روزانه ۱۳۰۰ اسکی باز را در فصل زمستان دارد. از امکانات این پیست میتوان به رستوران، دستگاه تله اسکی بشقابی و یک دستگاه برف کوب میباشد. از جمله زیباییهای این پیست، چشم انداز بکر آن است که در تمام فصول بازدیدکنندگان را جذب خود میسازد.
آرامگاه امامزاده شاهزاده عسکری
این بقعه مبارک در قسمت جنوب غربی روستا قرار گرفته و بنای کوچک چهار گوش آن دارای ایوانی در چهار جهت و ضریحی از جنس چوب است. ساختمان امامزاده از گِل و سنگ بنا شده و برای تزئینات داخلی نیز از گچ کاری استفاده شده است. امامزاده شاهزاده عسکری از نوادگان امام هفتم شیعیان میباشد. در زمانهای گذشته پیرامون آرامگاه، محل دفن اموات روستا بوده که تاریخ بعضی از سنگ قبرها، قرن ۹، ۱۰ و ۱۱ را نشان میدهد. با این اوصاف احتمالا قدمت بنای آرامگاه به زمان صفویه برمیگردد.
بقعه امامزاده شاهزاده عسکری با شماره ثبت ۶۵۷۶ جز آثار ملی تاریخی کشور قرار گرفته است.