یکی از نخستین اسناد سابقه دیرینه حمایت از فلسطین در ایران، نامه موسس حوزه علیمه قم خطاب به رضا شاه است که در سال ۱۳۱۲ نگاشته شد و او را به حمایت از مسلمانان فلسطین در برابر صهیونیست ترغیب کرد.
به گزارش گروه سلام خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حمایت از فلسطین در ایران سابقهای دیرینه دارد. یکی از نخستین اسناد در این باره نامه موسس حوزه علیمه قم خطاب به رضا شاه است که در سال ۱۳۱۲ نگاشته شد و او را به حمایت از مسلمانان فلسطین در برابر صهیونیست ترغیب کرد.
پیرو توجه حوزههای علمیه به مسئله فلسطین، جمعیت فدائیان اسلام از نخستین گروههایی بود که در موضوع فلسطین ورود کرد.
در همین رابطه، آیت الله کاشانی، تظاهراتی را در مسجد سلطانی برپا کرد که یکی از سخنرانان آن شهید نواب صفوی بود.
چندی بعد شهید نواب صفوی به عنوان یک روحانی سیاسی - انقلابی از ایران به اجلاسی با عنوان «مؤتمر اسلامی» در فلسطین دعوت شد.
آغاز نهضت امام خمینی (ره) در دهه ۱۳۴۰ سرآغاز دوره تازه توجه به مسئله فلسطین بود.
دیگر یاران امام خمینی (ره) همچون شهید مطهری هم در طول نهضت، مسئله فلسطین را مسئله نخست جهان اسلام معرفی میکردند.
با پیروزی انقلاب اسلامی توجه به مسئله فلسطین بیش از قبل در کانون توجه قرار گرفت و در اولین اقدام، سفارت رژیم صهیونیستی به سفارت فلسطین تبدیل شد.
امام خمینی (ره) در سال ۱۳۵۸ یعنی حدود یک سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی با نامگذاری آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به عنوان روز قدس توجه مسلمانان سراسر جهان را مسئله فلسطین متمرکز نموده و آن را به مسئله روز عبادی - سیاسی جهان اسلام تبدیل کردند.
شکل گیری حزب الله لنبان در سال ۱۹۸۲ میلادی نماد دیگری از پایه ریزی مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی است که در دهههای بعد تحولات سیاسی و میدانی را به نفع مقاومت تغییر داد.
شکستهای پیاپی رژیم صهیونیستی، متأثر از ارتقاء توان مقاومت در دو دهه گذشته موجب شد هیمنه شکست ناپذیری این رژیم جعلی نزد افکار عمومی عربی - اسلامی فروبریزد و این روزها شاهد طوفانی بزرگ در سرزمینهای اشغالی باشیم.