مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر گفت: هم اکنون طرح فراز یا داربستی در سطح ۱۷۰ هکتار از باغهای انگور این شهرستان اجرا شده است.
او با بیان اینکه کاشت و تربیت انگور داربستی دارای مزایای بسیار زیادی نسبت به کاشت سنتی است؛ تصریح کرد: در این روش کاشت حجم بیشتری از شاخهها و برگها برای باردهی حفظ و به دلیل گردش هوای خوب در بین شاخ و برگهای انگور در طرح فراز، به آفات و بیماریهای کمتری آلوده میشود.
مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر کنترل علف هرز، شخم زمین، سمپاشی و هرس محصول را از جمله ویژگیهای مهم طرح فراز عنوان کرد و گفت: این درحالیست که با کشت سنتی انگور تمام این مراحل نیاز به نیروی انسانی و در نتیجه صرف هزینه بیشتر دارد.
یوسف کاکاوند افزود: از سوی دیگر در باغهای خزنده و ستنی، شیوه آبیاری سنتی اجرا میشود و حجم آبی که باید مصرف شود تا جوی پر آب شود، بسیار زیاد و دور آبیاری خیلی طولانی است.
او با اشاره به اینکه در سیستمهای جدید آبیاری تنش آبی به محصول وارد نمیشود، تصریح کرد: تاکنون در ۱۷۰ هکتار از باغهای انگور این شهرستان سیستم آبیاری نوین اجرا شده است.
شهرستان ملایر دارای ۱۲ هزار هکتار باغ انگور است که سالانه بیش از ۲۷۶ هزار تُن انگور از این میزان سطح زیرکشت برداشت میشود.