رئیس شبکه ملی شتابنگاری زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از راه اندازی ۴۰۰ ایستگاه پاسخ سریع در ۱۸ کلانشهر زلزله خیز کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، محمد شاهوار درخصوص ایستگاههای شتابنگاری فعال در کشور گفت: تعداد ایستگاههای پاسخ سریع پس از زلزله ۷.۳ سرپل ذهاب در سال ۹۲ افزایش یافت و با استفاده از دادههای جدید شتابنگاری، نقشههای پهنهبندی خطر زمین لرزه و طیف ویرایش پنجم آییننامه استاندارد زلزله کشور ۲۸۰۰ بهروز رسانی شد.
وی با تاکید بر اینکه نیاز به راهاندازی ۴۰۰ ایستگاه پاسخ سریع در ۱۸ شهر پر جمعیت و لرزهخیز ایران است، افزود: درحال حاضر برای ۱۸ کلانشهر لرزهخیز ایستگاههای پاسخ سریع راهاندازی شده است.
شاهوار میگوید: علاوه بر اینها زلزله بزرگی که در کشور افغانستان رخ داد، تنها رکورد ثبت شده در ایران مربوط به ایستگاه شرق ایران در تایباد است که بیشترین شتاب را از این زلزله به ثبت رسانده است.
رئیس شبکه ملی شتابنگاری زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اضافه کرد: چالشهایی در توسعه شبکه ملی شتابنگاری وجود دارد که از آن جمله میتوان به نیاز به راهاندازی ۴۰۰ ایستگاه پاسخ سریع در ۱۸ شهر پر جمعیت و لرزه خیز ایران به استناد بند ض ۳ ماده ۱۴ قانون مدیریت بحران در الزام به راهاندازی ایستگاههای پاسخ سریع زلزله در کلانشهرها اشاره کرد.
وی ادامه داد: برای این منظور اقدام به راهاندازی شبکه پاسخ سریع در ۱۸ کلانشهر تهران، تبریز، مشهد، کرج، شیراز، اهواز، کرمانشاه، کرمان، بندرعباس، قزوین، ارومیه، رشت، زاهدان، اردبیل، قم، همدان، اصفهان و اراک شده است.
شاهوار، نبود ایستگاههای شتابنگاری در برخی شهرها و روستاهای پرجمعیت (۵۰۰ نقطه)، فراهم کردن زیر ساخت ارتباطی پایدار در مواقع زلزلههای مخرب و ارتقای زیر ساخت ایستگاههای موجود برای تابآوری در زمینلرزههای بزرگ را از دیگر چالشهای شبکه ملی شتابنگاری زلزله نام برد.