پنجمین کنگره بین المللی و بیست و ششمین کنگره ملی فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران با شرکت قریب به هزار نفر از محققان داخلی و خارجی از امروز به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان در شهر سمنان در حال برگزاریست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ علی رشیدی پور دبیرکنگره ملی فیزیولوژی و فارموکولوژی در ارتباط زنده تلفنی با برنامه سلام خبرنگار درباره اهداف برگزاری بیست و ششمین کنگره ملی و پنجمین کنگره بین المللی فیزیولوژی و فارموکولوژی گفتگو کرد .
سوال: درباره اهداف برگزاری کنگره و دستور کار کنگره برای بینندگان بفرمایید؟
رشیدی پور:ما امروز در دانشگاه علوم پزشکی سمنان بیست و ششمین کنگره ملی و پنجمین کنگره بین المللی فیزیولوژی و فارموکولوژی را در پردیس دانشگاه ان شاءالله برگزار میکنیم با شرکت قریب به هزار نفر از محققان داخلی و خارجی و این همایش ما یک همایش سه روزه است که در این همایش قریب به ۹۰۰ مقالات تحقیقاتی در حوزه فیزیولوژی و فارموکولوژی توسط محققان خارجی و داخلی برگزار میشود. ما در این همایش مهم ۱۴ سخنران خارجی داریم که اینها به صورت آنلاین و برخط سخنرانی هایشان را انجام میدهند. این سخنرانان از آمریکا، فرانسه، آلمان، استرالیا هستند و تعداد زیادی از برجستگان حوزه فیزیولوژی و فارموکولوژی کشور هم الان در پردیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان حضور دارند و ان شاءالله در این سه روز از ظرفیت و توانمندی و سخنرانی این عزیزان استفاده میکنیم.
سوال: درباره این عنوان کنگره هم برای بینندگان بفرمایید که فیزیولوژی و فارموکولوژی به چه معنا است؟
رشیدی پور: دو تا از رشته های بسیار مهم علوم پایه پزشکی یکی فیزیولوژی است که در حوزه فیزیولوژی ما وظایف اعضای بدن را در شرایط سلامت بررسی می کنیم و رشته دوم فارموکولوژی است که در فارموکولوژی اثرات داروها را در شرایط بیماری بر عملکرد بدن بررسی می کنیم و این دو رشته کاملاً با هم عجین هستند.
سوال: در همین حوزه موضوع برگزاری کنگره ملی فیزیولوژی و فارموکولوژی که اشاره کردید و بیان کردید که مهمان خارجی هم دارید در این کنگره سه روزه، جایگاه علمی جمهوری اسلامی در بین کشورهای مختلف در چه رده و رتبه ای هست؟
رشیدی پور: خوشبختانهدر حوزه فیزیولوژی و فارموکولوژی جزو رشتههای برتر در منطقه هستیم و از نظر رنکینگ جهانی هم در موقعیت بسیار خوبی قرار داریم. ما شاید اگر بخواهیم یک ارزیابی کلی داشته باشیم رشته فیزیولوژی و فارموکولوژی از آن رشتههای پایه علوم پزشکی هستند که در جایگاه پانزدهم دنیا قرار دارند و این دو رشته جزو رشتههای پیشرو در علوم پزشکی در کشور هستند و در ۴۰ سال گذشته توانستند که تحقیقات گستردهای انجام دهند. توسعه رشتهها به صورت جدی با کمک این دو رشته انجام شده و ما خوشبختانه وضعیت خیلی خوبی هم در جهان و به ویژه در منطقه در این حوزه داریم.
سوال: در برنامه سه روز که اشاره کردید در پایان قرار است به چه جمع بندی برسید، جمع بندی و نتیجه گیری تان قرار است چگونه باشد؟
رشیدی پور: ما تقریباًدر این همایش ۴۶ سمپوزیوم علمی تخصصی داریم، ۱۸ سخنران کلیدی داریم و قریب به ۵۵۰ مقاله به صورت پوستر برگزار میشود. معمولاً محققانی که دراین همایش حضور پیدا میکنند نتایجه کارهای تحقیقاتی شان را ارائه میکنند، یک تبادل نظری بین محققان انجام میشود، مسیر بسیاری از مسیرهای تحقیقاتی آینده در این همایشها گشایش میشود و ارتباطات تحقیقاتی شکل میگیرد، شبکههای تحقیقاتی شکل میگیرد و ما امیدوار هستیم که این همایشی که در دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان برگزار میشود یک بستر مناسبی باشد برای برقراری بیشتر تعامل بین محققان جوان، پیشکسوتان و همچنین منجر به ایجاد کارهای تحقیقاتی بزرگی در حوزه فیزیولوژی و فارموکولوژی ان شاءالله در آینده شود.
پایان