رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت:کاهش یک درصدی تبخیر بارشها، منجر به ذخیره بارشها به اندازه ۱۵ سد امیرکبیر کرج میشود.
وی افزود: اگر وزارت جهاد و وزارت نیرو با راهکارهای علمی درست بتوانند، تنها یک درصد از این تبخیر را کاهش دهند، به اندازه ۱۵ سد امیر کبیر کرج، آب ذخیره میکنیم.
آقای سلاجقه با اشاره به آب شدن یخچالهای عظیم به عنوان یکی دیگر از چالشهای محیط زیست جهان اظهار کرد: گرمایش جهانی این اتفاق را رقم زده است و سرعت آن به نحوی است که شاید چند سال آینده کشوری به نام مالدیو دیگر در خشکیهای زمین وجود نداشته باشد و کاملاً زیر آب فرو رود. همچنین کشور سریلانکا در اقیانوس هند و در جنوب شبه جزیره هند نیز احتمال اینکه تا چند سال آینده به طور کامل زیر آب برود وجود دارد.
وی با بیان اینکه گرمایش جهانی در کشور ما نیز افزایش 1.5 درجه سانتیگراد متوسط دما را رقم زده که در برخی از نقاط و مقدار آن به ۲.۷ درجه سانتیگراد هم میرسد، تاکید کرد: علاوه بر این، نقش انسان به عنوان یک کاتالیزور و یک شتابدهنده به افزایش سرعت تاثیرگذاری این پدیدهها منجر شده است.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با ابلاغ سلام رئیس جمهور به حاضران و به ویژه برندگان جایزه ملی محیط زیست گفت: خوشبختانه در کشور ما که یک پیشینه دانش بومی بسیار قوی دارد و با رهبری و مدیریت انسانهای آگاه، علیرغم تمام فراز و فرودهایی که متوجه محیط زیست است، توانستهایم بر بسیاری از مشکلات فائق بیاییم. حسب تاکید رئیس جمهور محترم مبنی بر اینکه هر توسعهای فرع بر محیط زیست است مسئله محیط زیست در دولت مردمی سیزدهم جدیتر از همیشه دنبال میشود و رویکرد اساسی همه ارگانهای دولت حفظ و ارتقاء محیط زیست است.
سلاجقه معضل پسماندها را یکی از تهدیدات محیط زیستی متوجه تمام کشورهای دنیا دانست و گفت: در جهان ۱.۳ میلیارد تن زباله در سال تولید میشود که این یعنی روزی ۳.۵ میلیون تن زباله در روز داریم. در کشور ما نیز سالانه ۱۸ میلیون تن زباله تولید میشود که این آمار نگران کننده است.
وی بیان کرد: از بین رفتن بیش از ۷۵ درصد از تالابهای جهان در ۵۰ سال اخیر، کاهش تنوع زیستی گیاهی و جانوری، هدر رفت منابع آب و غیره همگی مصداقهایی از شرایط ناگوار محیط زیست جهان هستند.
سلاجقه با اشاره به دریاچه ارومیه اظهار داشت: حتماً رهاسازی آب به دریاچه ارومیه از سدهای در حال افتتاح را تا پایان این ماه خواهیم داشت و ما منتظریم که به زودی و شاید در همین هفته یا هفته آینده این مهم با حضور شخص رئیس جمهور و یا معاون اول ایشان محقق شود.
وی با بیان اینکه در مسائلی اعم از پسماند، پساب و مسائل آلایندهها گامهای خیلی خوبی در کشور برداشته شده است، گفت: در مسئله پسماندها کارهای بزرگی در کشور انجام شده که تشکیل منظم و ماهیانه ستاد ملی پسماند کشور و مکلف کردن دستگاهها به اجرای وظایفشان، سامان دادن به آنچه که در سراوان اتفاق افتاده و سایر نقاط از نمونههای آن است. در بحث سراوان ۵۰ درصد کارها انجام شد و ما مرتباً در ستاد، مسائل و گزارشهای شهرداران و استانداران را پیگیری میکنیم.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست تأکید کرد: ما مشکل پسماند را از ریشه حل میکنیم و به دنبال این هستیم که بحث تفکیک پسماند از مبدا که خانم دکتر خزعلی هم به آ آن اشاره کردند را عملی کنیم. اگر این چرخه از بنیاد و از مبدأ به درستی انجام شود خیلی از مسائل پسماند کشور ریشهکن میشود.
سلاجقه جایگاه زنان را بسیار متعالی دانست و گفت: زنان جایگاه والایی در تمامی عرصهها به ویژه محیط زیست دارند.