۹۰ درصد آب حوضه آبریز دریاچه ارومیه در بخش کشاورزی مصرف می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکزمهاباد؛ دبیرکارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه، با اشاره به توسعه ۱۴۰ هزار هکتاری اراضی کشاورزی در منطقه در طول سالهای اخیر گفت: با توسعه اراضی کشاورزی، ۱.۵ میلیارد مترمکعب آب مازاد از حوضه آبریز دریاچه ارومیه برداشت شده و ۹۰ درصد آب این حوضه در بخش کشاورزی مصرف میشود.
محمدصادق معتمدیان، با بیان اینکه دولت سیزدهم با تمام توان برتکمیل طرحهای سخت افزاری و پیشبرد برنامههای نرمافزاری احیای دریاچه ارومیه متمرکزشده است، افزود: مساحت آب دریاچه ارومیه هم اکنون ۶۰۶ کیلومتر مربع و حجم آن ۵۸۰ میلیون مترمکعب است.
استاندار آذربایجانغربی، همچنین با اشاره به اجرای برنامههای مختلف برای احیای دریاچه ارومیه اظهار کرد: ۲۶ برنامه سختافزاری و نرمافزاری پیش از این برای احیای دریاچه ارومیه مصوب شده و دولت سیزدهم به دنبال اتمام این پروژههاست.
معتمدیان، در ادامه به تکمیل مدول سوم تصفیهخانه فاضلاب ارومیه و انتقال آب کانی سیب به دریاچه ارومیه در یک سال اخیر اشاره کرد و گفت: دولت سیزدهم در کنار اتمام این دو پروژه تلاش می کند تا پایان امسال برنامههای دیگری چون تکمیل سد چپرآباد و انتقال آب بادین آباد به کانی سیب را به سرانجام برساند.
دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه، همچنین با تأکید بر ضرورت اصلاح الگوی کشت در حوضه دریاچه ارومیه افزود: اولویت دولت سیزدهم در حوزه نرمافزاری احیای دریاچه ارومیه، تغییر الگوی کشت و مدیریت مصرف آب در کنار حمایت از کشاورزان است.
استاندار آذربایجانغربی به بهرهبرداری از باغ گردوی دوهزار و ۲۰۰ هکتاری در حوضه دریاچه ارومیه در راستای اصلاح الگوی کشت نیز اشاره کرده و گفت: با تغییر الگوی کشت و کاشت محصولاتی چون گردو و پسته، در کنار کاهش مصرف آب، شاهد افزایش درآمد مردم منطقه خواهیم بود.
معتمدیان، با اعلام اینکه در سال گذشته یکهزار میلیارد تومان برای احیای دریاچه ارومیه اختصاص یافت، افزود: دولت سیزدهم در مجموع دو هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل برنامههای سختافزاری و نرمافزاری احیای دریاچه ارومیه مصوب کرده است.