مدیر جهاد کشاورزی ساری از نخستین برداشت کشت مجدد برنج در مزارع تحت پوشش (ICM) این شهرستان انجام شد
سید اسماعیل علوی با اشاره به اهمیت تولید محصول برنج در حفظ امنیت غذایی و تولید محصول، اظهار کرد: اولین برداشت کشت مجدد برنج در مزارع تحت پوشش (ICM) شهرستان ساری انجام شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساری به طرح تولید برنج سالم به روش مدیریت تلفیقی محصول (ICM) در ۲۰ هکتار اراضی شالیزاری این شهرستان اشاره و تصریح کرد: این مزرعه یک هکتاری در روستای نقارچی محله منطقه سمسکنده است و توسط کشاورز شعبان حقانی مدیریت میشود.
این مسوول با بیان اینکه هدف از اجرای طرح مدیریت تلفیقی محصول (ICM) در این مزارع، ترویج و آموزش تخصصی کارشناسان و بهره برداران این بخش است، افزود: این کشاورز پیشرو با استفاده از تلههای نوری، فرمونی و فرولایت، رهاسازی اردک و رهاسازی زنبور تریکوگراما در دو نوبت، وجین ساقههای آلوده با ساقه خوار برنج مبارزه کرد.
وی ادامه داد: برای کنترل عوامل بیماریزای برنج در این مزرعه با نظارت کارشناسان از قارچکش زیستی "کانگ می" استفاده شد.
علوی با تاکید بر اینکه تولید محصول سالم به روش مدیریت تلفیقی محصول گامی به سوی سلامت جامعه است، گفت: مدیریت آفت ساقه خوار و بیماری بلاست برنج به عنوان مهمترین عوامل خسارتزا در ارقام محلی و اصلاح شده در کشت اول و دوم این مزارع با استفاده از روشهای فیزیکی، مکانیکی، فرمونی، بهزراعی، بیولوژیک و بدون استفاده از آفتکشهای شیمیایی انجام شد.