خط آهن شلمچه - بصره مسیری برای بهرهبرداری حداکثری بویژه در زمینه صادرات کالا به کشور عراق است.
شهلا عموری یادآور شد: عملیات اجرایی راه آهن شلمچه تا بصره یازدهم شهریور در نقطه صفر مرزی آغاز شد و قرار است این خط ریلی به طول ۳۲ کیلومتر در مدت ۲ سال بهرهبرداری شود.
نائب رییس اول اتاق بازرگانی اهواز با برشمردن مشکلات صادر کنندگان در مرزهای خوزستان افزود: تعلیق کارتهای بازرگانی صادرکنندگان دارای تعهدات ارزی رفع نشده، شاخصهای سختگیرانه انتخاب صادرکنندگان نمونه، اقدام معاونت خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت درباره اصلاح نرخ پایه صادراتی و راهاندازی نشدن دستگاه "ایکسری" پایانه مرزی شلمچه از جمله مهمترین مشکلات فعلی صادرکنندگان استان با عراق است.
وی خاطر نشان کرد: مواردی که به پیگیری در سطح ملی نیاز دارند را میتوان از راههای مختلف همچون ارجاع به کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی استان، پیگیری و حل کرد.
رییس کمیسیون بازرگانی، حمل و نقل و گمرک اتاق بازرگانی اهواز از اعضای این کمیسیون خواست تا در طرح موضوعات و مشکلات و برنامههای مرتبط با فضای کسب و کار مشارکت جدی و مسئولانه داشته باشند.
مقرر شده است گزارشی از چالشهای موجود در حوزه فعالیتهای اقتصادی در پایانههای مرزی چذابه و شلمچه تهیه و به دستگاههای اجرایی مربوطه ارسال شود.
تجار مهمترین مشکلات خود را در بخشهای بازرگانی حمل و نقل و گمرک استان مطرح کرده اند.
استان خوزستان با ۲ استان عراقی بصره و میسان مناسبات اقتصادی، فرهنگی و آموزشی دارد.
قرار است حجم تجارت به عراق با ساخت خط آهن شلمچه به بصره روند افزایشی به خود بگیرد.