دبیر چهارمین کنگره بین المللی جندی شاپور از حضور نمایندگان یونسکو و اکو در این کنگره خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، مهدی بدیعی با بیان اینکه چهارمین کنگره بین المللی جندی شاپور تنها کنگره جهانی است که با رویکرد دانشگاههای کهن جهان اجرا میشود، گفت: این روز این کنگره برای کشور ما و منطقه آسیای غربی اهمیت زیادی دارد.
وی با بیان اینکه دانشگاه بولونیا ایتالیا، دانشگاه اوروین مراکش و دانشگاه کمبریج انگلیس قدیمیترین دانشگاههای جهان با قدمت ۹۵۰ تا ۱۰ هزار و ۵۰ ساله هستند، افزود: دانشگاه جندی شاپور با قدمت یکهزار و ۷۵۰ سال ثبت جهانی شده است.
بدیعی میگوید: برای نخستین بار در جهان، سنت تدریس در دانشگاه به حدود ۱۸ قرن پیش در جندی شاپور بازمیگردد و از این رو ما به دنبال احیای تمدن نوین ایرانی اسلامی در جندی شاپور هستیم.
دبیر چهارمین کنگره بین المللی جندی شاپور اضافه کرد: مقدمات برگزاری کنگره از ابتدای امسال مهیا و کمیته فرهنگ و تمدن تشکیل و مقرر شد که کنگره با محوریت دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول و با هدف احیای شهر باستانی جندی شاپور برگزار شود.
رئیس دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول ادامه داد: در این رابطه تشکیل کمیته اجرایی احیای کهنشهر جندی شاپور نیز تصویب شد و این کمیته علاوه بر برگزاری کنگره، کلیت مطالب را نیز بررسی خواهد کرد، البته به تازگی جلساتی در خصوص احیای شهر جندی شاپور برگزار و با وزیر علوم مکاتباتی شد و وزیر، ریاست این کنگره را تقبل کرد.
بدیعی با بیان اینکه دبیرهای علمی، اجرایی و میراث کنگره نیز تعیین شدهاند، گفت: فراخوان ارسال آثار به چهارمین کنگره بین المللی جندی شاپور، منتشر شده و به فراخور موضوعات، آثار در حال ثبت هستند.
وی محورهای کنگره را شامل؛ علمشناسی جندی شاپور، دانشگاهشناسی جندی شاپور، جندی شاپور در زمانه معاصر، معماری و جغرافیای جندی شاپور، تاریخ و باستانشناسی، هنرشناسی و زبان شناسی جندی شاپور، مناسبات فرهنگی و دینی رایج در جندی شاپور، گفتمانشناسی و مطالعات جندی شاپورشناختی و مناسبات سیاسی و اجتماعی جاری در جندی شاپور عنوان کرد.
بدیعی به حضور رایزنان فرهنگی از کشورهای مختلف اشاره کرد و ادامه داد: جلساتی به صورت حضوری با رایزنان فرهنگی کشورهای هند، یونان، فرانسه و کشورهایی که در این زمینه فعال هستند برگزار شده و دعوت مهمانان بین المللی در حال انجام است، همچنین چهرههای شاخص علمی و فرهنگی دعوت خواهند شد، اما حضور این افراد هنوز نهایی نشده است بنابراین نمیتوان اسامی را اعلام کرد.
حضور نمایندگان سازمانهای یونسکو و اکو در کنگره
رئیس دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول با اشاره به حضور نمایندگان سازمانهای بین المللی در این کنگره، گفت: در چهارمین کنگره بین المللی جندی شاپور، نمایندگان فرهنگی از یونسکو و اکو حضور خواهند داشت.
بدیعی با بیان اینکه این کنگره با همکاری شورای عالی انقلاب فرهنگی، دانشگاه صنعتی جندی شاپور، مرکز پژوهشی جندی شاپور، وزارت عتف، وزارت بهداشت و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار میشود، افزود: این کنگره، ۱۶ و ۱۷ اسفندماه امسال برگزار خواهد شد. آخرین مهلت دریافت چکیده مقالات ۱۵ آبانماه و آخرین مهلت ارسال اصل مقالات ۲ دیماه است.
وی میگوید: پیش از برگزاری کنگره، ۴ تا ۵ پیش همایش نیز برگزار خواهد شد که سیستان و بلوچستان، تهران و دزفول میزبان ۳ مورد از آنها خواهند بود.