بانوی کارآفرین حرفه سرمه دوزی نمایشگاه روستاآباد را فرصت مناسبی برای معرفی زیباترین محصولات سنتی ایران توصیف کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، خانم فیروزه صالحی فرد، بانوی کارآفرین استان چهارمحال و بختیاری با حضور در برنامه سلام خبرنگار صبح دوشنبه شبکه خبر، با بیان اینکه بقا و رونق هر حرفه تولیدی به داشتن بازار وابسته است، نمایشگاه روستاآباد را جایگاهی برای شناساندن یکی از زیباترین صنایع دستی ایران، یعنی پارچههای ترمه و سرمه دوزی شده عنوان کرد و گفت: همراه با معرفی این محصول، بانوان هنرمند نیز فرصتی برای ارائه محصولاتشان به دست میآورند.
وی درباره فعالیت خود در حرفه سرمه و ترمه دوزی گفت: از ۸ سال پیش با راه اندازی کارگاه سرمه دوزی در روستای بهرام آباد، فرصتهای شغلی متعددی برای بانوان منطقه فراهم شده است و در حال حاضر ۶ نفر بصورت مستقیم و ۴۷ نفر به شکل غیرمستقیم با کارگاه همکاری میکنند.
این بانوی کارآفرین افزود: اگرچه کارگاه در روستای بهرام آباد واقع است، اما بانوان روستاهای سیرک و طاقانک نیز به این هنر مشغول شده اند.
وی افزود: در حال حاضر ۶ نفر از بانوان به عنوان سرگروه، به کار نظارت، پشتیبانی، راهنمایی و هماهنگی مشغول هستند و ۴۷ نفر نیز با در اختیار گرفتن مواد اولیهای مانند پارچه، ابزار و انواع مفتول سرمه دوزی میکنند.
صالحی فر ترمه را پارچه اصیل ایرانی خواند که در همه جای دنیا شهرت دارد و در حال حاضر نیز بخشی از محصولات بانوان روستای بهرام آباد، سیرک و طاقانک به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر میشود.
نمایشگاته روستا آباد که از ۱۲ مهر در مصلای تهران آغاز شده، تا ۱۸ مهرماه دایر خواهد بود و بیش از هزار کارآفرین روستایی و عشایر به عرضه محصولاتشان به بازدیدکنندگان ادامه میدهند.
سرمه دوزی یکی از دیرینه ترین هنرهای دستی ویزه بانوان ایرانی است که نمونه هایی از آن در آثار دوره اشکانی دیده می شود. در این هنر با استفاده از رشته های نازک فلزی، به ویژه طلا و نقره، روی ترمه، مخمل، ماهوت، ابریشم یا پارچه های دیگر نقش های خیال انگیز ایرانی دوخته می شود.