استان اصفهان یک استان پیشرو در احیای بناهای تاریخی درکشور است.
شهاب طلایی افزود: صندوق توسعه و احیا، کارگزار واگذاری بناهای تاریخی و اماکن فرهنگی به صورت قرارداد بهرهبرداری در مدت معین است و مالکیت این بناها متعلق به دولت جمهوری اسلامی ایران و مردم ایران است.
وی گفت: آنچه که در قانون تصریح شده، موضوع فروش بناهای نفیس است که کاملا ممنوع است، اما در مورد جذب مشارکت مردمی برای مرمت و بهرهبرداری در مدت معین، قانون این اجازه را به میراث فرهنگی و صندوق توسعه و احیا داده است که با کمک مردم بناهای کشور را پیش از آنکه به تلی از خاک تبدیل شوند، احیا کند.
طلایی بر مشارکت مردم در احیای بناها تاکید کرد و افزود: منابع دولت برای بازسازی و احیای بناهای تاریخی محدود است و از همین رو باید از ظرفیت مردم و سرمایهگذاران بومی در این زمینه استفاده کرد.
وی گفت: استان اصفهان میتواند جایی برای تربیت نیروهای متخصص در حوزه مرمت و احیای آثار تاریخی و فرهنگی شود و تجارب ارزشمند این استان در اختیار سایر استانها نیز قرار بگیرد.
۱۹ بنای اصفهان شامل خانه تاریخی شیخ الاسلام، خانه دهدشتی، چایخانه واقع در باغ فین کاشان، قسمتی از طبقه دوم مجموعه میدان امام، کافه حیاط پیش آهنگی، نقش خانه هنرهای سنتی، سردر قیصریه، کافه گالری میراث، کافه داخل چهل ستون، غرفه شماره ۱ کاخ موزه چهل ستون درب شرقی، غرفه شماره ۲ کاخ موزه چهل ستون درب شرقی، غرفه شماره ۳ کاخ موزه چهل ستون درب شرقی، غرفه شماره ۴ کاخ موزه چهل ستون درب شرقی، خانه ارسطویی، قسمتی از محوطه کوه آتشگاه، غرفه واقع در مسجد شیخ لطف الله، غرفه واقع در مسجد امام، غرفه واقع در عالی قاپو، پارکینگ واقع در باغ فین کاشان در قالب مزایده جهت بهرهبرداری در مدت معین به مردم واگذار میشود.
شرکتکنندگان در این مزایده از ۲۶ شهریورماه تا ۳ مهرماه فرصت داشتند تا اسناد این مزایده را از سامانه ستاد دریافت و پیشنهادهای خود را تا ۱۳ مهرماه در این سامانه بارگذاری کنند.