استاندار سیستان و بلوچستان گفت: وجود ۸۰۰ هزار دانش آموز ظرفیت بسیار مهمی برای استان است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان ، استاندار سیستان و بلوچستان در مراسم افتتاح کانون شتاب دهندههای برنامه نویسی سیستان و بلوچستان در محل پارک علم و فن آوری استان با تاکید بر لزوم استفاده از استعدادهای نیروی انسانی جوان و نخبه استان گفت: باید در زمینه بالفعل شدن این استعدادها را فراهم کنیم و آنچه باعث به فعلیت رساندن این استعدادهای بی نظیر می شود، راهبری درست آن است.
محمد کرمی استاندار سیستان و بلوچستان افزود: یکی از اقداماتی که باید با سرعت بیشتری جلو برود، موضوع اقتصاد دیجیتال است که با استفاده از این ظرفیت مهم یعنی نیروی انسانی توانمند و خوش فکر میتوانیم تمام موانع توسعهای استان را برطرف کنیم.
وی افزود: دانشگاهها به عنوان محل پرورش فکر و استعداد جوانان و دستگاههای اجرایی به عنوان مجری سیاستها و طرح ها باید در کنار یکدیگر حرکت کنند و به طرف صنایع تولیدی بروند.
استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به توانمندی برنامه نویسی در استان خاطرنشان کرد: باید با استفاده از فناوریهای دیجیتال صادرات خود را توسعه دهیم.
وی اذعان کرد: ۸۰۰ هزار دانش آموز داریم که ظرفیت بسیار مهمی است، اما آنچه باعث به فعلیت رساندن این استعدادها می شود راهبری درست است.
معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات هم گفت: قرار شده تا تعداد ۱۰ هزار نفر در سیستان و بلوچستان آموزشهای مقدماتی و تخصصی حوزه اقتصاد دیجیتال را فرا گیرند و وارد بازار کار شوندو در صورت نیازسنجی و استقبال مردم، امکان افزایش ظرفیت نیز پیشبینیشده است.
میثم عابدی افزود: سیستان و بلوچستان به لحاظ جمعیت جوان و دانشآموز جزو استانهای خوب، تجارت محور با دسترسیهای فوقالعاده تجارت بینالمللی است.
وی افزود: مهارتهای حوزه اقتصاد دیجیتال یک استعداد بالقوه در سیستان و بلوچستان محسوب میشود که باید با برنامهریزی درست بالفعل و وارد عرصه درآمدزایی و پولسازی شده و چهره این استان را دگرگون کند؛ اما برای تحقق این مهم باید شیوههای بومیسازی دقیق طراحی شده و زیرساخت لازم را نیز ایجاد کنیم.
وی گفت: کسانی که این دورهها را با موفقیت طی کنند نیز زیر چتر حمایتی ما و پارک علم و فناوری سیستان و بلوچستان قرار خواهند گرفت و برای کسب درآمد و ورود به بازارهای اقتصادی کشور به شرکتهای ملی بزرگ به منظور جذب معرفی میشوند.
عابدی ادامه داد: همچنین قرارشده است تا شرکتهای برتر پارک علم و فناوری به منظور تبادل اطلاعات و کسب تجربه با شرکتهای ملی و تراز اول کشور مرتبط شده و کارهای مشارکتی نیز انجام دهند و این شرکتها نیز در سیستان و بلوچستان شعبههای ثابت و نمایندگی ایجاد کنند و آموزشهای تخصصی را به علاقهمندان این استان ارائه دهند.
وی تأکید کرد: سیستان و بلوچستان باید هر چه سریعتر به اقتصاد دیجیتال کشور متصل شود که این امر با حمایت مسوولان و همکاری مردم امری قابل اجرا بوده و لازم است که موانع سد راه جوانان نخبه و علاقهمند استان برداشته شده و در مسیر رسیدن به قله و هدف خود درگیر بروکراسی معمول اداری نشوند و امورات آنها تسهیل شود.
همچنین رئیس پارک علم و فناوری استان در این مراسم گفت: در این رویداد بیش از هزار و ۲۰۰ نفر از جوانان علاقهمند به حوزه برنامهنویسی سیستان و بلوچستان و همزمان با زاهدان در شهرستانهای زابل، زهک، ایرانشهر و چابهار شرکت کردند که استقبال بی نظیری بود.
محمدنبی شیهکی افزود: این رویداد با هدف معرفی حوزه جذاب و پول ساز برنامه نویسی و شناسایی جوانان و علاقهمندان این بخش در سیستان و بلوچستان آغاز به کار کرد.
به گفته رئیس پارک علم و فناوری سیستان و بلوچستان، در قالب این رویداد، تمام ثبت نام کنندگان از مزایای آموزشی این رویداد بهرهمند میشوند و در همان ابتدا آزمون تعیین سطح از آنها گرفته شد و بر اساس میزان توانمندی که دارند در دورههای آموزشی مقدماتی و تخصصی و پیشرفته شرکت میکنند.
وی ادامه داد: این افراد تا زمانی که به میزان قابل قبولی از توانمندی برسند تحت آموزش قرار میگیرند و پس از پایان دورهها به شرکتهای دیگر برای فعالیت و مشارکت در طرحهای عملی معرفی و وارد فاز عملیاتی و کسب درآمد میشوند.
شهیکی تصریح کرد: این افراد در پایان میتوانند با راهاندازی شرکتهای کسب و کار و بر اساس آموزشهایی که دیدهاند نسبت به ایجاد اشتغال پایدار و ثابت برای خود و دیگران اقدام کنند که این مهم در کاهش نرخ بیکاری و افزایش اشتغال در جوانترین استان کشور نقش بسزایی دارد.