مدیر بخش آب و فاضلاب موسسه تحقیقات آب گفت: فقط پنج درصد پسابهای تولیدی در صنایع کشور مصرف میشود.
آقای عباس اکبرزاده مدیر بخش آب و فاضلاب موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، در خصوص شرایط فعلی آب در ایران گفت: در دنیا استانداردی وجود دارد که اگر در یک کشور به ازای هر نفر، سالیانه هزار و ۷۰۰ مترمکعب آب وجود داشته باشد، آن کشور مشکل آبی ندارد، اما اگر این عدد کاهش پیدا کند و نزدیک به هزار مترمکعب به ازای هر نفر برسد، نشان دهنده تنش آبی در آن کشور است و در حال حاضر کشور ما چنین شرایطی دارد.
وی ضمن بیان این موضوع که وجود فاصله بین مصرف و تولید، اجبار به استفاده از منابع آبی نامتعارف را به وجود آورده است، افزود: آب دریا و پساب تصفیه شده فاضلاب، بزرگترین منابع آبهای نامتعارف هستند.
آقای اکبرزاده در ادامه صنایع را یکی از مصرف کنندگان پساب فاضلابها دانست و گفت: گرچه سهم صنعت از مصرف آب کشور دو درصد است، اما آب مورد استفاده در صنایع در بسیاری از مواقع، آبی است که با اندکی تغییرات میتواند به عنوان آب شرب استفاده شود.
وی افزود: با توجه به اینکه صنایع در کشور ارزش افزوده زیادی تولید میکنند، منطقی است که این منبع، جایگزین منابع آبی فعلی مورد استفاده در صنایع شود.
مدیر بخش آب و فاضلاب موسسه تحقیقات آب درباره حجم پساب فعلی مورد استفاده در بخش صنعت گفت: بر اساس آمار سال ۱۴۰۱ حجم پساب تولیدی کشور، حدود هزار و ۶۰۱ میلیون متر مکعب است که سهم صنعت از این مقدار، فقط پنج درصد معادل ۸۵ میلیون متر مکعب است.
بر اساس قانون بودجه امسال صنایع آب بر موظف هستند برای جایگزین کردن پساب تصفیه شده به جای آب چاه و آب سطحی اقدام کنند؛ در غیر این صورت، بهای آب مصرفی آنها غیر یارانهای محسوب میشود.