معرفی شعر و اندیشه این شاعر شیرازی و ارتباط او با آموزههای قرآنی، مهمترین محورهایی است که پژوهشگران و ادیبان ایرانی و خارجی در سلسله برنامههای هفته جهانی حافظ مورد بررسی قرار میدهند.
محمود شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با اشاره به جایگاه حافظ در شعر ایران و همچنین شخصیت جهانی او گفت: در هفته جهانی حافظ و حتی بعد از آن، شعر و اندیشههای این شاعر تبیین و ترویج میشود. حافظ دارای آرا و شخصیت منحصر به فرد است. متون او از آیههای کلام الهی گرفته شده و استفاده از شعر حافظ به معنای بهره مندی از متون معنوی است.
وی افزود: حافظ درس زندگی، اصالت و انسانی به ما میآموزد و به همین دلیل شعار برنامههای امسال، حافظ شاعر زندگی انتخاب شده است. در تلاش هستیم تا با برگزاری برنامههای مختلف نظر اندیشمندان و پژوهشگران خارجی را درباره حافظ شیرازی جمع بندی و به مرحله چاپ برسانیم.
شالویی با اشاره به برنامههای بزرگداشت هفته حافظ در قالب کارگاههای هنری، ادبی، همایشهای علمی، رونمایی از پوستر و و همچنین کار ویژه ارکستر سمفونیک با موضوع حافظ، اظهار داشت: مشابه این برنامهها در کشورهای اروپایی، آمریکا و دیگر کشورهای آسیایی هم برگزار میشود.
حبیبی دبیر اجرایی برنامههای هفته حافظ نیز گفت: با همکاری شهرداری استان ها، تمام شهرهایی که خیابان حافظ دارند، در روز بیستم مهرماه این خیابانها را آذین بندی میکنند.
وی افزود: مهمان ویژه این دوره کشور هند است. کار ترجمه دیوان حافظ به زبان هندی هم آغاز شده که در روز اختتامیه اولین غزل ترجمه شده رونمایی میشود. همچنین نشان حافظ طراحی شده که از سال بعد اهدا خواهد شد.
حبیبی ادامه داد: اختتامیه هفته جهانی حافظ روز چهارشنبه با سخنرانی رئیس جمهور در آرامگاه او در شیراز برگزار میشود.
گفتنی است برنامههای گرامیداشت حافظ از ۱۵ تا ۲۱ مهرماه در اقصی نقاط جهان برگزار خواهد شد.