اگر تا پیش از این از جنگ ۳۳ روزه به عنوان بزرگترین شکست در تاریخ ارتش صهیونیستی یاد میشد، با عملیات طوفان الاقصی به دست حماس رکورد جدیدی به جمع شکستهای تاریخی اسرائیل اضافه شد.
عملیات طوفان الاقصی در حد و قواره جنگ ۳۳ روزه، اما با ثبت رکوردهای جدید
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ تنها به فاصله چند ساعت پس از آغاز عملیات غافلگیرکننده طوفان الاقصی تعداد کشتههای صهیونیستها طبق برخی منابع از ۱۵۰ نفر فراتر رفته و زخمیها به 800 نفر افزایش یافته است ضمن آنکه در اقدامی بی سابقه ۵۳ اسرائیلی به اسارت نیروهای فلسطینی در آمده اند.
در جنگ ۳۳ روزه سال ۲۰۰۶ برای اولین بار تعداد تلفات نظامی ارتش اسرائیل از اعراب پیشی گرفت و همین روند در عملیات طوفان الاقصی نیز تکرار شد با این تفاوت که تلفات تنها در عرض چند ساعت صورت گرفته و به یک روز هم نرسیده است.
بر این اساس هدف فوری اسرائیل این است که تا میتواند با انجام حملات هوایی کور به غزه از فلسطینیها کشته بگیرد تا آن را به توازن برساند.
همچنین اگر جنگ ۳۳ روزه در داخل خاک لبنان روی داد، اما عملیات طوفان الاقصی در داخل اراضی اشغالی سال ۱۹۴۸ روی داده است که به اسرائیل تغییر نام یافته است.
در واقع آن چه که حزب الله تا پیش از این رژیم صهیونیستی را به آن تهدید کرده بود یعنی انجام عملیات در داخل فلسطین اشغالی، حماس دراجرای آن پیش افتاد و به جای شمال آن را در جنوب فلسطین اشغالی اجرا کرد.
این بدین مفهوم است که نیروهای مقاومت قادر هستند همزمان به صورت گاز انبری از شمال و جنوب وارد فلسطین اشغالی شوند و در نقطه مرکزی به هم برسند که این کابوسی به مراتب وحشتناکتر از عملیات طوفان الاقصی یا جنگ ۳۳ روزه را برای رژیم صهیونیستی رقم میزند.
عملیات طوفان الاقصی حاصل جدی نگرفتن هشدارهای مکرر حماس و گروههای مقاومت
بی تردید یکی از موفقیتهای اصلی عملیات طوفان الاقصی استفاده هنرمندانه گروههای مقاومت از اصل غافلگیری است که در کنار شکست نظامی بزرگترین شکست اطلاعاتی نیز برای رژیم صهیونیستی محسوب میشود.
با این حال گروههای مقاومت پیش از این بارها به این رژیم در باره عواقب تکرار تعرضات و اهانتها به مسجد الاقصی هشدار داده بودند و برای اثبات جدی بودن تصمیم خود به عملیات شمشیر قدس اشاره کرده بودند که در مقابله با تلاشهای رژیم صهیونیستی برای کوچاندن ساکنان فلسطینی محله شیخ جراح در قدس صورت گرفت.
از این دید عملیات طوفان الاقصی حاصل بی توجهی رژیم صهیونیستی و گروههای افراطی حاکم بر دولت نتانیاهو به هشدارهای قبلی حماس و دیگر گروههای مقاومت به استمرار تعرضات و اهانتها به مسجد الاقصی و جدی نگرفتن آن میباشد.
حماس با این عملیات نه تنها پاسخ تعرضات روز افزون صهیونیستها به مسجد الاقصی را داد بلکه انتقام عملیاتهای سرکوب گرانه صهیونیستها به کرانه باختری را نیز گرفت.
این عملیات پاسخی به تعرضات، سرکوب گری ها، ترورهای است که رژیم صهیونیستی از زمان تشکیل دولت افراطی نتانیاهو علیه فلسطینیها بخصوص در کرانه باختری شدت بخشیده است و هرچند غزه از این مصائب تا حدودی به دور بوده است، اما با این عملیات نشان داد که در برابر رخدادهای کرانه باختری بخصوص در قدس بی تفاوت نیست و در برابر همکیشان و هموطنان خود در هر جایی از فلسطین احساس مسئولیت میکند و از قدرت و توان نظامی و دفاعی خود به بهترین وجه بهره میگیرد.
با این عملیات یک شکست تاریخی دیگر به جمع شکستهای رژیم صهیونیستی و شخص نتانیاهو افزوده میشود و به احتمال زیاد یکی از اثار و نتایج آن فروپاشی دولت ائتلافی نتانیاهو خواهد بود. چرا که شهرک نشینان بزرگترین شکست و تحقیر را از زمان بازشدن پای خود به فلسطین تجربه کرده اند و اکنون نتانیاهو هیچ راهی برای جبران در اختیار ندارد و اگر چنانچه دست از پا خطا کند و به عملیات گسترده دست بزند با اثار و پیامدهای به مراتب ویرانگرتر از عملیات توفان الاقصی مواجه خواهند شد.
ضمن اینکه حماس اکنون بیش از ۵۰ اسیر در اختیار دارد که احتمال دارد آنها را به صورت پراکنده در مناطقی که احتمال مورد حملات هوایی و موشکی اسرائیل قرار گیرند، نگاه دارد و از این طریق نوعی بازدارندگی در برابر این حملات ایجاد کند.
به احتمال زیاد حماس قادر خواهد شد در ازای این افراد تعداد زیادی از اسرای فلسطینی را از زندان هاآزاد کند که بعد از تصویب طرح ایتمار بن غویر وزیر امنیت داخلی نتانیاهو با خطر اعدامهای خودسرانه مواجه هستند.
در این صورت یک پیروزی سیاسی دیگری نیز به جمع پیروزیهای اطلاعاتی و نظامی حماس اضافه خواهد شد. احمد کاظم زاده