۱۵ مهرماه روز ملی روستا و عشایر و عشایر نامگذاری شده است، قشری زحمتکش که با کمترین امکانات، خدمات قابل توجهی به جامعه ارائه میدهند.
جعفر کاویانی دلشاد افزود: این عشایر شامل ۴ ایل و ۲۴ طایفه هستند که ییلاق خود را در استان همدان و قشلاق خود را در استانهای خوزشتان، ایلام و لرستان میگذرانند.
او تأکید کرد: ۷۰ سامانه عرفی (منابع طبیعی در اختیار عشایر) و ۹۰ هزار متر مربع از زمینهای ملی معادل ۹ و نیم درصد از زمینهای استان در اختیار عشایر استان است.
کاویانی دلشاد تصریح کرد: عشایر استان با ۴۷۰ هزار راس دام سبک، سالانه حدود ۶ هزار تن گوشت قرمز، ۲۰ در صد گوشت مورد نیاز استان و ۳۵۰ تن پشم تولید میکنند، با این وجود اما با مشکلاتی مواجه هستند.
رئیس اداره امور عشایر استان همدان گفت: محدود شدن زمینهای منابع طبیعی توسط معادن و خشکسالی و کمبود آب آشامیدنی عشایر و دامهای آنها از جماه مشکلات است، اما در کنار این اداره امور عشایری استان اقداماتی مانند بازسازی ۱۲۰ کیلومتر ایل راه عشایری و آبرسانی سیار به عشایر را انجام داده است.
این مسئول افزود: سازمان امور عشایری کشور برای بهره مندی بیشتر از توانمندی عشایر و تنوع بخشی به در آمد آنها، برنامه کشت گیاهان دارویی در زمینهای منابع طبیعی را هم برای این قشر پر تلاش پیش بینی کرده است.